Kalkaanslag verwijderen | Hoe verwijdert u o.a. hardnekkige kalk?

badkamer

Iedereen heeft er vroeg of laat mee te maken: kalkaanslag! Want waar water is, daar is ook kalk. Dus zeker in de badkamer, maar ook in het toilet of bij het aanrecht kan kalkaanslag ontstaan. Wij geven u een aantal handige tips om de aanslag van kalk te voorkomen én te verwijderen.

Tips om kalkaanslag te voorkomen


kalk verwijderenHet liefst wilt u natuurlijk voorkomen dat u kalk moet verwijderen. De volgende tips kunnen hierbij dan van pas komen;

1. Preventief schoonhouden met schoonmaakmiddel
Om kalkaanslag in de douche, wastafel of het bad te voorkomen raden wij aan om een doekje met schoonmaakmiddel mee te nemen wanneer u gaat douchen. Zo kunt u tijdens het douchen de douchewanden schoonhouden. Vervolgens na het douchen de wanden even naspoelen met heet water en de douchecabine afdrogen. HG douche & wasbakspray is hiervoor dé ideale alledag reiniger want het verwijdert niet alleen lichte kalkaanslag, maar ook huidvetten en zeepresten.

2. Waterontharder
U kunt ook een waterontharder aansluiten op uw waterleiding, die u dan zo kort mogelijk achter uw watermeter aansluit. Dankzij deze waterontharder (en de ingebouwde kalkfilter) wordt het water zachter en heeft u voortaan water met minder kalk. Helaas is dit een dure oplossing en niet voor iedereen financieel haalbaar.
 

Kalkaanslag verwijderen

Kalkaanslag ontstaat altijd want waar water is, daar is kalk. Alleen de snelheid waarmee kalkaanslag ontstaat kan variëren. Immers, er zijn gebieden waar het water weinig calcium en magnesium bevat (zogenoemd zacht water) en gebieden waar het water veel calcium en magnesium bevat (hard water). Daarom bevat ons assortiment ook verschillende kalkverwijderaars.

3 manieren om kalk te verwijderen

Op diverse blogs worden allerlei doe-het-zelf-middeltjes beschreven voor het verwijderen van kalkaanslag. Wij hebben er een aantal geselecteerd.

1. Cola
Aan cola worden allerlei bijzondere eigenschappen toegedicht, waaronder ontkalken. Cola zou bijvoorbeeld geschikt zijn om de wc-pot te ontkalken. Gooi cola in de wc-pot en laat het vervolgens een nachtje staan. Spoel het toilet de volgende dag door.

kalk verwijderen met karnemelk

2. Karnemelk
Doordrenk een theedoek met karnemelk en leg deze vervolgens op de plek waar de kalkaanslag zit. Laat de theedoek een nacht liggen. U moet de aanslag dan eenvoudig kunnen wegspoelen.

3. Wasverzachter
Om kalkaanslag te verwijderen van badkamertegels kunt u eventueel ook wasverzachter gebruiken. Giet een dopje wasverzachter in een halve emmer warm water en neem daar vervolgens de tegels mee af. Even laten inwerken en tot slot goed naspoelen met heet water.

Heeft u bovenstaande methoden geprobeerd en lijkt het toch niet te werken? Probeer dan de oplossingen van HG die speciaal zijn ontwikkeld om kalk grondig en veilig te verwijderen.

Met HG effectief kalk verwijderen

HG heeft verschillende oplossingen om kalk te verwijderen, zoals HG professionele kalkaanslag verwijderaar. Dit is een sterk geconcentreerd middel voor het verwijderen van kalkaanslag en kalksteen. Het product is geschikt voor kranen, badkuipen, toiletten en douchewanden en kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden voor het ontkalken van uw douchekop. Deze geconcentreerde kalkaanslag-verwijderaar verwijdert ook roestvlekken, urinesteen en kopergroen. HG professionele kalkaanslag verwijderaar is verkrijgbaar in een variant van 500ml en 1L.

HG kalkweg schuimspray, maar ook de HG kalkweg schuimspray met krachtige groene geur verwijdert kalkaanslag grondig en snel en laat een stralende glans en een lekkere geur achter. Deze producten zijn geschikt om kalkaanslag, dat een doffe waas geeft, te verwijderen van tegels, douchecabines, kunststof baden, wastafels, kranen, douchekoppen en aanrechtbladen. De producten zorgen voor een volle schuim dat zorgt voor een langere inwerktijd en tasten chroom, glazuur en voegen niet aan. Naast HG kalkweg schuimspray en HG kalkweg schuimspray met krachtige groene geur is er ook een HG kalkweg schuimspray 3x sterker verkrijgbaar om hardnekkige kalk te verwijderen.

Waarom ontstaat kalkaanslag eigenlijk?

Kalkaanslag doet zich voor wanneer calcium- en magnesiumionen zich afzetten op de wanden, kranen e.d. Calcium en magnesium zitten van nature in water; alleen verschilt dat van gebeid tot gebied. Toch kan het zijn dat ook in gebieden met zacht water kalkdeeltjes kunnen ontstaan. Dit komt doordat de leidingen waardoor het water stroomt voordat het uw huis bereikt, kunnen bestaan uit kalkhoudende delen. Door een natuurlijk proces kunnen deze kalkdeeltjes in uw drinkwater terecht komen.

Heeft u zelf een goede tip om kalk te verwijderen? Laat het ons weten!


Aanbevolen product
HG kalkweg schuimspray

Aanbevolen product

HG kalkweg schuimspray

€ 4,49

500ml

Andere tips voor Badkamer & Toilet