Over HG

HG ontwikkelt reinigings en onderhoudsproducten vanuit de gedachte dat specifieke problemen om specifieke oplossingen vragen. Deze aanpak levert de meest effectieve producten op. Alle producten worden ontwikkeld door de afdeling Technology & Research  en vervolgens geproduceerd in onze eigen fabriek in Almere. Vanaf daar vinden ruim 300 verschillende HG producten hun weg naar miljoenen consumenten in meer dan 45 landen.

HG International B.V. is een puur Nederlands bedrijf met eigen vestigingen in verschillende landen en meer dan 200 werknemers.

Onze Historie

De naam HG komt van de Zweedse ondernemer Hågan Gip. Begin zestiger jaren liet hij een aantal reinigingsmiddelen van zeer hoge kwaliteit ontwikkelen door de universiteit van Stockholm, bedoeld voor zwembaden.

In 1969 begon Van Altena B.V. met de import van de HG producten in Nederland. Het werd een succes, niet alleen in de zwembadwereld, maar ook bij handelaren in bouwmaterialen met keramische tegels in het assortiment.

Medio jaren zeventig stapte Van Altena B.V. over naar het lokaal produceren van de HG producten. Recepturen en merkrechten werden gekocht en een kleine productiefaciliteit opgestart. In de jaren tachtig werd de focus verlegd naar de consumentenmarkt, met een nieuwe positionering: “HG is het merk voor alle reinigings- en onderhoudsproblemen in en rondom het huis.”


Naast de bekende kwaliteit werd ook innovatie een belangrijke pijler van het concept. Dat betekende nieuwe, in Nederland ontwikkelde recepturen.

Tegelijkertijd werd gewerkt aan de export. Om te beginnen naar België, Engeland en Duitsland. Vele andere landen volgden. In zowel het Midden Oosten, Azië als Noord-Amerika.

Begin jaren negentig werd de oorspronkelijke fabriek in Oldenzaal te klein, net als het toenmalige hoofdkantoor in Hillegom. Beide vestigingen kwamen onder één dak, in Almere. Dit geheel nieuwe pand werd op 1 januari 1997 betrokken.

In 2000 werd de Engelse importeur overgenomen, in 2001 de Belgische. In 2009 opende HG Spain S.L. haar deuren en op 1 september 2011 startte HG Italia S.r.l.


In alle overige landen werken we met lokale importeurs. Wereldwijd is het HG merk verkrijgbaar in vele afzetkanalen: van tegelhandel tot drogisterij en van doe-het-zelf winkel tot supermarkt. Overal kiest de consument voor de vertrouwde kwaliteit van HG!


HG International 02.5Fa7d9c6

De afdelingen

HG International

Technology & Research

We ontwikkelen alle HG producten zelf. Dit gebeurt op de afdeling “Technology & Research”. Ze worden hier ook getest, net als de grondstoffen en halffabricaten, zodat alles voldoet aan onze hoge kwaliteitseisen.

Grafische Studio

De opmaak van al onze etiketten, huis-aan-huis folders en winkelmateriaal gebeurt in eigen huis. Net als het maken van filmpjes, animaties en ander beeld- en geluidsmateriaal voor ons digitale schapinformatie systeem.

Orderadministratie

Dagelijks komen vanuit de gehele wereld orders binnen. Deze afdeling zorgt voor de orderbevestigingen richting onze klanten, transport en facturatie.

Bedrijfsbureau

Na de verwerking van orders genereert ons ERP systeem (enterprise resource planning) op automatische wijze nieuwe productieplanning, inkoopvoorstellen en voorraadanalyses.  Deze informatie wordt dagelijks geanalyseerd, eventueel bijgesteld en verwerkt. Op basis hiervan verstrekken ze opdrachten voor onze afdeling Productie.


Lab 01.559E9a28

HG Chemical

Procesafwikkeling

Op onze geautomatiseerde procesafdeling worden, aan de hand van de recepturen van de afdeling Technology & Research, onze vloeibare producten gemaakt. Het vervaardigen van onze producten in poedervorm vindt in een aparte afdeling plaats.

Filling

Op 10 volautomatische afvullijnen worden onze producten afgevuld. Ze zijn zo gebouwd dat er meerdere verpakkingsvormen gedraaid kunnen worden. Dit geeft ons de nodige flexibiliteit om snel in te spelen op de steeds maar groeiende vraag van onze klanten.

De kunststofverwerkende afdeling

Met 21 van de modernste blaas- en spuitgietmachines produceren wij zelf zo’n 95% van onze flessen. Via een ingenieus buizenstelsel worden de flessen direct en volautomatisch getransporteerd naar speciale opslagbunkers boven de afvulmachines.

Technische Dienst

Onze TD bestaat uit een keur van specialisten op allerlei terreinen, waaronder werktuigbouw, procestechniek, computerkunde en PLC technologie. Ze doen het preventieve onderhoud van ons totale machinepark (niet alleen de afvullijnen, ook bijvoorbeeld de spuitgiet- en blaasmachines) en lossen eventuele storingen op.

Inprintafdeling

Deze afdeling zorgt ervoor dat de logo’s en adresgegevens van detaillisten, die onze huis-aan-huis kranten verspreiden, worden ingedrukt op onze HG kranten.

Displays

Een eigen, interne, afdeling voor het bouwen en verzendklaar maken van displays. Mede hierdoor zijn wij in staat om snel in te spelen op vragen vanuit de markt.

Magazijn

We leveren aan importeurs, grossiers en zelfs rechtstreeks aan detaillisten. Ons magazijn is zo ingericht dat relatief eenvoudig kan worden ingespeeld op de grote verscheidenheid aan eisen die deze diversiteit van afnemers met zich meebrengt.


KVA 05.559E9a28