Gezellig de BBQ aan!

Nu het weer warmer wordt en we meer tijd buiten doorbrengen, is het tijd om de barbecue tevoorschijn te halen. Maar voordat je begint met grillen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je barbecue schoon en veilig is. In deze blog zullen we enkele tips delen om veilig en schoon te barbecueën.


Barbecueseizoen is open

Barbecueën is de laatste jaren steeds populairder geworden. Waar we vroeger met wat kolen en een grill aan de slag gingen, doen sommige barbecues inmiddels niet meer onder voor de beste ovens en fornuizen. Hetzelfde geldt voor de gerechten. Inmiddels weten sommige mensen barbecueën tot een ware kunst te verheffen. Dat doe je toch liever op een schone barbecue. Bovendien is dat ook nog eens veiliger en smaakt alles ook beter. Alle reden om hier aandacht aan te besteden. En neem direct de tuin of het balkon mee. Een schone buitenruimte maakt alles toch wat gezelliger. Wij geven handige tips, ook voor na de barbecue.

Barbecueseizoen is open

Een schone barbecue voor veilig gebruik

Om maar met het belangrijkste te beginnen: een schone barbecue is niet alleen fijner om te barbecueën, het is ook veiliger, zowel voor het eten zelf als voor de brandveiligheid. Oude aangebrande resten kunnen tijdens het verhitten weer loskomen en op het eten terechtkomen. Dit is niet gezond. Ook zorgen deze resten voor meer risico op brand. Gebruik HG oven, grill en barbecuereiniger voor een schone plaat of grill. Voor de buitenkant kunt u HG vetweg gebruiken. Of kijk op onze inspiratiepagina wat u allemaal kunt doen. Of kijk hieronder wat u allemaal nodig heeft.

Blog BBQ Desktop Projectfoto 1320 X 600 Px
Blog BBQ Mobile Projectfoto 744 496 Px

Maak de tuin gezellig en schoon

Maak de tuin gezellig en schoon

Een barbecue hoort een gezellige aangelegenheid te zijn. Dat doet u dus liever in een schone en opgeruimde tuin of een fijn, schoon balkon. Heeft u dit nog niet gedaan? L lees de belangrijkste tips hieronder.

1. Maak de tuin schoon 
Voordat je begint met barbecueën, is het belangrijk om de grond rondom de barbecue schoon te maken. Dit voorkomt dat het vuil in het eten terechtkomt en zorgt ervoor dat je een schone omgeving hebt om te barbecueën. Heb je nog last van groene aanslag? Lees in onze tips hoe je daar vanaf komt. Of gebruik HG groene aanslagreiniger. De barbecue plaats je vaak op tegels of een houten vlonder. Maak deze plek daarom grondig schoon voordat je begint met barbecueën. Wat voor ondergrond je ook hebt, wij hebben een geschikt middel. Voor tegels hebben wij HG terrastegelreiniger. Voor hout kun je HG hardhout reiniger gebruiken.

2. Tuinmeubels schoonmaken
HG tuinmeubelreiniger. Of lees onze tips voor alle soorten tuinmeubels. Voor vlekken in kussens kunt u HG vlekverwijderaar extra sterk gebruiken.

3. Parasol en zonnescherm schoonmaken
Een parasol kan in de loop van de tijd vuil worden en vlekken krijgen. Wilt u deze ook grondig schoonmaken voordat u met vrienden en familie aan de barebcue begint? Voor beiden kunt u HG zonneschermreiniger gebruiken. Hiermee krijgt u het doek zo weer schoon. Of lees onze handige tips voor de parasol of het zonnescherm.

4. Mieren bij het eten weghouden
In het voorjaar komen ook insecten weer tevoorschijn. En hoe nuttig ze soms ook zijn, u wilt natuurlijk liever niet dat ze ervandoor gaan met uw versbereide eten. In het vroege voorjaar zijn het vooral mieren waar u last van zult hebben. Een paar goed geplaatste HGX mierenlokdozen kunnen voorkomen dat ze in colonne op uw eten afkomen. Wilt u liever eerst iets anders proberen? Lees onze tips om mieren te bestrijden.


Na de BBQ

1. Kleding
Tijdens een barbecue kan het natuurlijk weleens wat vies worden, vooral kleding. Of het nu komt door het morsen van saus, het vallen van voedsel of het spatten van vet. Helaas kunnen dit wel enorm hardnekkige vlekken zijn. Gelukkig hebben wij specifieke vlekverwijderaars.

2. Etensresten
Ook bestek en borden moeten weer schoon na de BBQ. Als u geen wegwerpservies gebruikt, is het erg verleidelijk om alles snel in de gootsteen af te spoelen en snel de vaatwasser vol te zetten. Helaas kan dit wel voor verstoppingen zorgen. Met een HG afvoerreiniger kunt u veel ellende voorkomen. Dit voorkomt verstoppingen in de gootsteen door vet en etensresten. Is de gootsteen toch verstopt? Gebruik dan HG keukenontstopper. Ook de vaatwasser verdient regelmatig aandacht. Vooral omdat vuil niet snel zichtbaar is. U kunt ophoping van vuil gelukkig oplossen en voorkomen door regelmatig HG onderhoudsmonteur voor (vaat)wasmachines en HG tegen stinkende vaatwassers te gebruiken.

3. De barbecue zelf
Last but not least, de BBQ zelf verdient naderhand ook een schoonmaakbeurt. Laat deze wel eerst afkoelen. U kunt HG oven, grill en barbecuereiniger gebruiken voor het rooster. Voor de BBQ zelf is HG vetweg ideaal.

Na de BBQ

Zien: onze expert demonstreert HG oven, grill en barbecuereiniger

Onze expert legt in de video hieronder uit hoe u makkelijk een rooster schoonmaakt voor de oven. Voor de barbecue werkt dit hetzelfde.