Tuinmeubelen schoonmaken? Tips voor tuinmeubels schoonmaken

Zodra de eerste zonnestralen weer schijnen, gaan we weer massaal naar buiten. En wat is dan fijner dan op uw eigen tuinmeubelen te genieten van de zon?

Helaas doen de herfst en winter uw tuinmeubelen niet vaak veel goeds. Zelfs als u ze veilig hebt opgeborgen, kunnen tuinmeubelen wat vervuilen en verweren. Gelukkig kunt u makkelijk uw tuintafel en verweerde tuinstoelen schoonmaken. 

Het is wel belangrijk om te weten uit welk materiaal uw tuinmeubelen zijn gemaakt. In dit artikel geven wij u enkele algemene tips voor het schoonmaken van tuinmeubelen. Ook kunt u meteen doorklikken naar tips om tuinmeubelen van een specifiek materiaal schoon te maken, zoals hout, teak of kunststof.

Wanneer moet u uw tuinmeubelen schoonmaken?


Het fijnste is natuurlijk om uw tuinstoelen en tuintafel schoon te maken aan het begin van de lente. Het is gewoon zalig om een nieuwe lente te beginnen met een propere tuinset. Vaak zijn tuinmeubelen na de winter ook echt vuil geworden. 

Ook tijdens de lente en zomer kunnen tuinmeubelen weer vuil worden,  bijvoorbeeld door rook van de barbecue of uitlaatgassen van verkeer. Ook regen en wind kunnen uw tuinmeubelen weer vuil maken. Daarom is het goed om voor de herfst uw tuinmeubelen weer een keer schoon te maken.

Houten tuinmeubelen schoonmaken

Hebt u tuinmeubelen van hout? Hout heeft een mooie, natuurlijke uitstraling en is sterk, zeker hardhout. Maar het is een specifiek materiaal. Houten tuinstoelen schoonmaken vergt daarom een andere aanpak dan tuinmeubelen van kunststof. 

Wij hebben tips voor u om uw tuinmeubelen van hout schoon te maken. Als u direct een goed product wilt, kunt u HG hardhout reiniger gebruiken. Ook hebben wij producten voor het onderhoud van uw tuinmeubels van hout. Bijvoorbeeld HG hardhout ontgrijzer, HG hardhout kleurhersteller en HG hardhout onderhoudsolie.

Tuinmeubelen schoonmaken van kunststof of metaal

>tuinmeubelen schoonmakenTuinmeubelen van kunststof of metaal zijn vaak makkelijk in onderhoud, maar toch worden ook deze tuinmeubels vuil. Bij donkere meubels valt dit wat minder snel op, bij witte meubelen des te meer. Niettemin is het altijd prettig om schone tuinmeubelen te hebben. 

Met onze tips voor het schoonmaken van uw tuinmeubelen van kunststof of metaal is dit zo gedaan. U kunt ook HG tuinmeubelreiniger gebruiken. Daarmee zijn uw tuinstoelen en tuintafel in een handomdraai schoongemaakt.

Teak tuinmeubelen schoonmaken

Teak is een mooie tropische houtsoort. Tuinmeubelen van teak geven daarom vaak een mooie en warme uitstraling. Teak is eigenlijk ook een hardhout, maar is wat lichter. 

Met onze tips maakt u uw tuinmeubelen van teak zo proper. Net als bij hardhout kunt u ook HG hardhout reiniger gebruiken. Voor het onderhoud kunt u HG hardhout kleurhersteller en HG hardhout onderhoudsolie gebruiken.

3 algemene tips om uw tuinstoelen en tuintafel schoon te maken

Er zijn een paar algemene tips om tuinmeubelen schoon te maken. 

1. Tuinmeubelen schoonmaken met soda en groene zeep
U kunt uw tuinmeubelen schoonmaken met groene zeep en wat soda. Maak een mengsel van warm water met groene zeep en soda. Maak hier de tuinmeubelen mee schoon en spoel daarna af met proper water. Dit kan bij alle soorten materiaal.

tuinmeubelen schoonmaken2. Tuinmeubelen schoonmaken met azijnAzijn wordt soms ook aangeraden om tuinmeubelen schoon te maken. Gebruik dit echter liever alleen bij tuinmeubels van kunststof. Azijn kan uw houten tuinmeubelen  namelijk aantasten. Dit hangt van de sterkte van het hout af; maar pas dus op met wat u doet. 

3. Liever niet uw tuinmeubelen schoonmaken met hogedrukreiniger
U kunt sommige tuinmeubelen schoonmaken met een hogedrukreiniger., maar dit raden wij wel af, en dan vooral bij hout. Een sterke hogedrukreiniger kan het hout aantasten, zelfs hardhout en teak. Ook tuinmeubelen van kunststof zijn niet altijd bestand tegen de hogedrukreiniger. Wilt u toch tuinmeubelen met de hogedrukreiniger schoonmaken? Zet de waterstraal dan in ieder geval niet te hard.

Hebt u zelf een goede tip om tuinmeubelen schoon te maken? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen over tuinmeubelen schoonmaken

Wanneer moet ik tuinmeubelen schoonmaken?

Tuinmeubelen kunt u natuurlijk schoonmaken als ze vuil zijn. Het is zeker verstandig om tuinmeubelen schoon te maken aan het begin van de lente en vlak voor de herfst.

Hoe kan ik tuinmeubelen schoonmaken?

Afhankelijk van het materiaal zijn er verschillende manieren om uw tuinmeubelen schoon te maken.

  • Soda en groene zeep
  • Azijn. Pas hiermee wel op. Azijn kan sommige houtsoorten aantasten.
  • Liever niet met de hogedrukreiniger.

Met welk HG-product kan ik tuinmeubelen schoonmaken?

Hebt u tuinmeubelen van hout of teak? Gebruik dan HG hardhout reiniger. Voor kunststof of metalen tuinmeubelen hebben wij HG tuinmeubelreiniger.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen producten

Geïnteresseerd in HG tuinmeubelreiniger?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

DELHAIZE
Logo Colruyt.Svg
GAMMA
KRUITVAT
Bolcom Logo
AVEVE
BRICOLAGE
HUBO-BE
DI
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG nettoyant pour meubles de jardin

Aanbevolen product

HG tuinmeubelreiniger

2 reviews

500ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Tuin & Buitenshuis