Onderhoud natuurstenen vloer of marmeren vloer? Lees onze tips

Bent u op zoek naar de juiste producten voor het onderhoud van een natuurstenen of marmeren vloer? Het is belangrijk dat u voorzichtig te werk gaat. Verkeerde producten en methoden beschadigen de vloer en tasten de toplaag aan. Op deze pagina geven we een aantal tips. Zo geniet u extra lang van uw vloer.

Waarom is het belangrijk natuursteen te onderhouden?


Na verloop van tijd zal u op uw vloer gebruikssporen zien. Denk aan zand of steentjes onder onze schoenen. Deze zorgen op termijn voor krasjes en kleine beschadigingen aan de toplaag van de natuursteen. Het is daarom belangrijk uw vloer te beschermen. Passend onderhoud zal er voor zorgen dat u jarenlang plezier zult hebben van uw natuursteen.

Natuursteen vloer onderhoud: 3 tips

HG natuursteen beschermer is de ideale start voor een goed onderhoud van uw natuurstenen of marmeren vloer. Op het internet worden diverse tips gedeeld waarin verkeerde middelen en methodes worden gebruikt voor het onderhoud van natuursteen. Voorkom schade aan uw vloer met onderstaande tips:

onderhoud marmeren vloer1. Vermijd agressieve schoonmaakproducten

Marmer en andere natuursteen tegels schoonmaken mag absoluut niet met een zuur middel. Zure middelen zijn bijvoorbeeld antikalkmiddelen, azijn en citroensap. Wat u wel kunt proberen, is gedestilleerd water of boenwas.

2. Reinig uw vloer nooit met heet water

Maak natuursteen of marmer niet schoon met heet water. Heet water kan de toplaag beschadigen. Die is nodig om te zorgen dat er geen vlekken in de steen kunnen trekken.

3. Gebruik geen schuurspons 

Door hard te schuren over de natuursteen met een schuurspons ontstaan er beschadigingen. Gebruik liever een zachte spons of dweil én dweil alleen als de vloer proper is, zo voorkomt u dat vuil zoals zand de vloer beschadigt.

Wat kunt u wel doen? Regelmatig uw natuursteen schoonmaken. Gebruik één tot twee keer per week, na het afstoffen of stofzuigen, een lauwwarm mengsel met bijvoorbeeld HG natuursteenreiniger streeploos.Voor intensief reinigen gebruikt u HG natuursteenreiniger extra sterk.

HG natuursteen beschermer: dé basis voor goed onderhoud

onderhoud natuursteen vloerNaast het schoonmaken van uw natuurstenen vloer is het belangrijk uw vloer te beschermen. Hoe natuursteen glanzend maken? Met de HG natuursteen beschermer heeft u altijd een perfect onderhouden natuurstenen vloer. De HG natuursteen beschermer is makkelijk aan te brengen en beschermt de vloer tegen slijtage en aantasting van de toplaag.

Hoe een natuurstenen vloer laten glanzen? Zo gebruikt u HG natuursteen beschermer voor het onderhoud van uw natuurstenen vloer:

  1. Reinig uw vloer goed: de ondergrond moet vet- en stofvrij zijn.
  2. Gebruik voor een goede verdeling bij voorkeur een wasverdeler.
  3. Verdun de HG natuursteen beschermer 1 op 1 met koud water.
  4. Verdeel de vloeistof onverdund in één richting over de vloer.
    • Als het product opgedroogd is na ongeveer 40 minuten kan desgewenst een tweede laag in dezelfde richting op de eerste laag worden aangebracht.

Veelgestelde vragen over het onderhoud van natuursteen vloer

Waarom is het belangrijk natuursteen te onderhouden?

Na verloop van tijd zal u op uw vloer gebruikssporen zien. Denk aan zand of steentjes onder onze schoenen. Deze zorgen op termijn voor krasjes en kleine beschadigingen aan de beschermlaag van de natuursteen. Het is daarom belangrijk uw vloer te beschermen. Passend onderhoud zal er voor zorgen dat u jarenlang plezier zult hebben van uw natuursteen.

Wat kan ik doen om schade op natuursteen te voorkomen?

Het is belangrijk om bij het schoonmaken van natuursteen de juiste middelen en methodes te gebruiken. Zo voorkomt u beschadigingen. Vermijd agressieve schoonmaakproducten, reinig uw vloer nooit met heet water en gebruik geen schuurspons. Wat u wel kunt proberen, is gedestilleerd water of boenwas.

Welk HG-product kan ik gebruiken voor het onderhoud van graniet of een natuurstenen of marmeren vloer?

Een natuursteen vloer onderhouden, kan met onze HG natuursteen beschermer.

Hoe verwijder ik beschadigingen op mijn natuursteen of marmeren vloer?

Gebruik speciale producten voor beschadigingen op uw vloer. Het gamma van HG biedt verschillende producten aan. Het volledige aanbod producten voor natuurstenen vloeren vindt u hier.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG natuursteen beschermer?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

CARREFOUR
GAMMA
Brico Bricoplanit RGB YG
KRUITVAT
AVEVE
Logo Colruyt.Svg
BRICOLAGE
DELHAIZE
Bolcom Logo
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG natuursteen beschermer

Aanbevolen product

HG natuursteen beschermer

13 reviews

1L

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Vloeren & Wanden