Badkamer schoonmaken? Tips om uw badkamer schoon te maken

De badkamer is de plek in huis waar u zich verzorgt en wast. De badkamer wordt vaak intensief gebruikt. Door al dat water lijkt ze vaak wel schoon, maar juist de badkamer kan behoorlijk vuil worden. Zeepresten, kalkaanslag en schimmel kunnen in alle hoekjes en gaten gaan zitten. Kortom, het is verstandig om uw badkamer regelmatig schoon te maken. 

Maar hoe moet u uw badkamer schoonmaken? De badkamer schoonmaken lijkt een enorme opgave, maar met ons stappenplan en onze tips is het reinigen van uw badkamer zo gedaan. Zo is uw badkamer niet alleen fris, maar ook hygiënisch proper, en kunt u weer fijn douchen in een propere badkamer.

Hoe vaak uw badkamer schoonmaken?


Hoe vaak u uw badkamer moet schoonmaken is moeilijk te zeggen. Dit hangt af van de grootte van de badkamer, met hoeveel mensen u woont, maar bijvoorbeeld ook of u de badkamer makkelijk kan verluchten. 

badkamer schoonmakenU kan dit wel makkelijk plannen. Houd de badkamer altijd ordelijk. De andere en grotere schoonmaakklussen in de badkamer kunt u wekelijks of zelfs maandelijks doen. Zo is het aangenaam om de douche, het toilet, de vloeren en de muur wekelijks schoon te maken. Schimmels verwijderen of voegen schoonmaken kan zeker één keer per maand, of als u de eerste tekenen ziet.

Waar moet u op letten bij het schoonmaken van de badkamer?

De badkamer schoonmaken is niet moeilijk. Wel is het handig om de volgende zaken in het achterhoofd te houden:

 • Kijk van tevoren wat u wilt schoonmaken. Is het een korte wekelijkse poetsbeurt? Of wilt u wat grondiger de badkamer reinigen? Maak in dat geval een kort lijstje, zodat u niet per ongeluk eerst de tegels doet en daarna pas de voegen.
 • Ruim eerst op. Liggen er nog handdoeken? Of staan er flesjes of potjes in de weg? Zorg dat al dit soort obstakels weg zijn voordat u begint.
 • Gouden regel: werk van boven naar beneden. Begin bovenaan. Doe eerst het plafond en de muren. En ga steeds verder omlaag. De vloer komt als laatste aan bod.

HG heeft alles in huis om uw badkamer mee schoon te maken

badkamer reinigenHG heeft voor elke schoonmaakopdracht in de badkamer een schoonmaakproduct, of het nu om alledaagse reiniging gaat of om een specifiek middel om bijvoorbeeld de douchecabine schoon te maken. Ook hebben wij middelen tegen kalk en schimmel. 

Kijk op onze badkamerproductpagina welke middelen u nodig hebt. Bij de pagina badkamer schoonmaken tips geven wij nog wel tips voor eventuele alternatieve middelen, maar met de producten van HG weet u zeker dat u direct goed zit.

Stappenplan badkamer schoonmaken

Hoe uw badkamer schoonmaken? Zoals eerder gezegd, hangt het van uw badkamer en uw planning af wat u wil schoonmaken. Wij geven een stappenplan om uw badkamer volledig schoon te maken, maar u kunt gerust bepaalde stappen overslaan als u alleen maar een wekelijkse poetsbeurt wilt doen. Wij geven dit aan bij het stappenplan. Voor specifieke tips voor bepaalde karweitjes verwijzen wij u naar de tip pagina's hierover.

Dagelijks
U kunt een paar dingen dagelijks doen om uw badkamer op orde te houden.

 1. Opruimen
  Laat geen natte handdoeken slingeren. Ruim ook andere rommel op
 2. Verluchten
  Probeer de badkamer zoveel mogelijk te verluchten na het douchen. Veeg bijvoorbeeld de wasbak dagelijks af. 
 3. Drogen
  Vooral als u niet goed kunt verluchten is het verstandig om zeker de douchecabine en tegels droog te maken na het douchen, bijvoorbeeld met een aftrekkertje.
 4. Schoonmaken
  U kunt de douchecabine, toilet, tegels en wasbak ook elke dag snel schoonmaken met HG badkamerreiniger alledag

Wekelijks
De onderstaande schoonmaak karweitjes om de badkamer schoon te maken kunt u het beste wekelijks doen.

badkamer schoonmaken stappenplan

 1. Douche
  Maak wekelijks de douche schoon. U vindt op onze website tips om uw douchecabine schoon te maken. Of gebruik HG badkamerreiniger alledag
 2. Bad of whirlpool
  Veeg het bad schoon. Dat kunt u gemakkelijk doen met HG badkamerreiniger extra glans. Hebt u een bubbelbad? Dat vergt wat meer werk. Lees hier onze tips over het schoonmaken van een bubbelbad of gebruik HG hygienische whirlpool reiniger.
 3. Spiegel
  De spiegel krijgt het vaak zwaar te verduren in de badkamer. Daardoor kan deze verweren. Lees hier onze tips over het schoonmaken van spiegels of gebruik HG glasreiniger.
 4. Wasbak
  Een badkamer is niet proper zonder een propere wasbak. U kunt de wasbak schoonmaken met onze HG badkamerreiniger extra glans
 5. Toilet
  Staat er een toilet in de badkamer? Dat kunt u als laatste schoonmaken. Wel is het verstandig om ongeveer 20 minuten van tevoren HG toiletgel extra sterk te gebruiken zodat het kan intrekken. Het toilet zelf kunt u schoonmaken met HG badkamerreiniger extra glans of HG toiletruimte reiniger.
 6. Vloer
  Als laatste kunt u de vloer doen om de badkamer schoon te maken. Afhankelijk van uw type vloer heeft HG meerdere producten. Tegels reinigt u met HG tegelreiniger. Natuursteen maakt u schoon met HG natuursteenreiniger voedend.

Maandelijks of per kwartaalHieronder vindt u tips die u maandelijks kunt doen.

schone badkamer

 1. Douchegordijn
  Hebt u een douchegordijn? Maak dit goed schoon. Sommige douchegordijnen kunt u wassen in de wasmachine.
 2. Schimmel en kalkaanslag
  Hebt u last van schimmel of kalkaanslag? Maak dit dan eerst schoon. Lees hier onze tips over kalk of tips over schimmel in de badkamer, of gebruik HG schimmelvlekkenreiniger schuimspray of één van onze HG kalkweg producten.
 3. Tegels en voegen
  Maak de tegels en vuile voegen in de badkamer schoon. Bekijk onze tips over voegen schoonmaken, of gebruik HG voegenreiniger. De tegels kunt u schoonmaken met HG badkamerreiniger extra glans
 4. Douchekop
  Maak ook de douchekop schoon en ontkalk deze het liefst. U vindt tips voor het ontkalken van uw douchekop. Of gebruik één van onze HG kalkweg producten.

Badkamer schoonmaken tips

Zoals u ziet heeft HG alles in huis om uw badkamer schoon te maken. Er zijn ook alternatieve middelen. De werking hiervan zal niet altijd even goed zijn als van de producten van HG. Zo kan u uw badkamer schoonmaken met soda en azijn, chloor, groene zeep of natriumbicarbonaat.

1. Badkamer schoonmaken met baking soda (natriumbicarbonaat)
Soda of natriumbicarbonaat is net als azijn een veelgenoemd alternatief schoonmaakmiddel. Voor het schoonmaken van de badkamer is het niet heel nuttig. U kunt het wel als een soort schuurmiddel gebruiken als u er een mengsel van maakt. Hiermee kunt u sanitair meer schuren.

2. Badkamer schoonmaken met azijn
U kunt azijn gebruiken om te ontkalken. U kunt schoonmaakazijn mengen met water. Dat is echter wel moeilijker aangezien azijn vloeibaar is. Hierdoor kan het niet zo goed inwerken. U kunt wel proberen om bijvoorbeeld de tegels te poetsen met een borstel of schuurspons. Let wel op dat u dan geen krassen maakt.

3. Badkamer schoonmaken met chloor
Sommige mensen gebruiken graag chloor, oftewel javel bij het schoonmaken van de badkamer. Javel kan nuttig zijn om het toilet mee schoon te maken en het kan helpen bij het wit krijgen van grauw geworden voegen. Maar het is wel op eigen risico. Voor ander gebruik raden wij javel niet aan.

4. Badkamer schoonmaken met groene zeep
Groene zeep wordt gezien als een mild schoonmaakmiddel. Groene zeep kan helpen bij het schoonmaken van de badkamer. Vooral als het wordt gecombineerd met natriumbicarbonaat. Maak een papje van groene zeep en natriumbicarbonaat. Hiermee kunt u proberen kalk van de douchewand en tegels te verwijderen met een borstel. Ook ontvet groene zeep. U kunt het dus gebruiken om bijvoorbeeld de wasbak schoon te maken.

Bovenstaande alternatieven kunt u eerst proberen. Wilt u direct resultaat, kijk dan op onze productpagina voor de badkamer.

Hebt u zelf een goede tip om uw badkamer schoon te maken? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen over badkamer schoonmaken

Hoe vaak moet u de badkamer schoonmaken?

Hoe vaak u de badkamer moet schoonmaken, hangt af van het gebruik en of u bijvoorbeeld makkelijk kunt verluchten. Een nieuwe badkamer schoonmaken, doet u op dezelfde manier als een andere badkamer. Volg ons stappenplan om uw badkamer schoon te maken.

Afhankelijk van het materiaal zijn er verschillende manieren om uw badkamer schoon te maken.

 • Badkamer schoonmaken met soda (natriumbicarbonaat) en groene zeep
 • Badkamer schoonmaken met azijn of chloor. Pas hiermee wel op, Chloor is erg agressief en is zeker bij houten meubels niet aan te raden, maar ook azijn kan sommige houtsoorten aantasten.
 • Liever niet met de hogedrukreiniger.


Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen producten

Geïnteresseerd in HG douche en wasbak reiniger?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

Brico Bricoplanit RGB YG
Logo Colruyt.Svg
DELHAIZE
CARREFOUR
Bolcom Logo
KRUITVAT
MAKRO
Handyhome Be
DI
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG douche en wasbak reiniger

Aanbevolen product

HG douche en wasbak reiniger

153 reviews

500ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Badkamer & Toilet