Doucheputje verstopt? 5 tips om uw doucheput te ontstoppen

Iedereen heeft wel eens last van een verstopt doucheputje vol met haar. Het is een vervelende werk om telkens opnieuw het haar uit het doucheputje te verwijderen. Dit stinkt en voelt slijmerig aan. HG geeft 5 tips om uw verstopte afvoer doeltreffend te ontstoppen en uw badkamerputje haarvrij te maken én te houden. Zo doucht u altijd zorgeloos en hygiënisch.

De oorzaak van een verstopt doucheputje


Haren zijn de nummer 1 oorzaak van een verstopt doucheputje. Doordat haar en zeepresten ophopen in de afvoer, raakt uw doucheput verstopt. Gelukkig zijn de eerste tekenen van een verstopt doucheputje eenvoudig te herkennen. Loopt het water in uw douchecabine steeds langzamer weg en komt er een vieze geur uit het putje? Dan zit u met een verstopping van de afvoer in de badkamer. Tijd om het doucheputje te ontstoppen en een ernstige verstopping in uw afvoer te voorkomen.

Bij een ernstige verstopping loopt het water in uw douchecabine niet meer weg. De douchecabine overstroomt en de badkamer loopt vol met water. Naast waterschade in de badkamer, is stilstaand water in de leidingen een bron voor bacteriën en nare luchtjes.

Ook verkort een verstopt doucheputje de levensduur van de leidingen. Gelukkig is een verstopping eenvoudig te voorkomen en doucht u met de juiste middelen altijd verstoppingsvrij.

Zelf het doucheputje ontstoppen

Ontstop uw verstopte doucheputje met spullen die u al in huis heeft. Wij hebben een aantal huis-, tuin- en keukentips voor u verzameld, die u kunt proberen om een doucheputje verstopt door haren te ontstoppen. Eenvoudig en zonder rommel haren uit uw afvoer verwijderen, doet u natuurlijk met onze HG haarontstopper.

doucheput(je) verstopt1. Doucheputjeontstoppen met uw handen

Maak het doucheputje open en peuter met uw vingers de haren uit het putje. Zit de verstopping dieper? Verhelp het met behulp van een (dikke) ijzerdraad:

 1. Neem een stuk ijzerdraad.
 2. Maak een haakje aan het uiteinde van de ijzerdraad.
 3. Duw het stuk ijzerdraad met het haakje voorzichtig door de afvoer totdat u de verstopping voelt.
 4. Trek de draad in een draaiende beweging naar boven. Haar en zeepresten worden door het haakje meegenomen.

Houd een oude handdoek, emmer of vuilbak in de buurt om het vuil uit het putje in te doen. Spoel dit vuil niet door de afvoer, maar gooi het in de vuilbak. Was daarna uw handen.

2. Doucheputje ontstoppen met een rubberen ontstopper

Met een rubberen ontstopper voert u druk uit op de verstopping. Deze raakt los en verdwijnt in de afvoer. Doe dit door de rode kap van de plopper over het doucheputje te plaatsen en met de steel van de plopper een op- en neerwaartse beweging te maken. Het water stroomt weer door.

Gebruik alleen een ontstopper als uw doucheput licht verstopt is. Een ernstige verstopping kan na het ontstoppen dieper in de afvoer weer vastlopen. Dit zorgt voor grote complicaties.

3. Ontstoppen met een ontstoppingsveer

Met een ontstoppingsveer wrikt u de verstopping in het doucheputje los, zodat het water weer door kan lopen. Gebruik de ontstoppingsveer door hem uit te rollen, door de afvoer te duwen en de verstopping los te prikken. De ontstoppingsveer reikt tot diep in uw leidingen en verhelpt diepe verstoppingen.

Ook bij deze manier is het raadzaam om een oude handdoek bij de hand te hebben. Zo vangt u het vuil uit de leidingen meteen op.   

4. Doucheputje ontstoppen met een mengsel van baking soda (natriumbicarbonaat), schoonmaakazijn en heet water

Ontstop uw verstopte doucheputje met een zelfgemaakt ontstoppingsmiddel. Dit middeltje lost shampooresten en haren op, waardoor het water weer kan doorstromen. Zo maakt u zelf een ontstoppingsmiddel: 

 1. Meng 50 gram baking soda (baksoda of natriumbicarbonaat) met 80 milliliter schoonmaakazijn in een emmer (let op: doe dit in de badkamer, want het mengsel gaat direct bruisen). 
 2. Spoel het mengsel door de afvoer.
 3. Laat het een uur intrekken.
 4. Spoel daarna de leidingen schoon met warm water.

Met dit middeltje ontstopt u een licht verstopt doucheputje. Loopt het water na gebruik van het mengsel nog steeds niet door? Los het dan op met een krachtiger ontstoppingsmiddel zoals HG haarontstopper.

HG haarontstopper: de doeltreffende oplossing voor uw verstopte doucheputje

Doucheput(je) ontstoppenBovenstaande tips zijn handig als u snel een huis-, tuin- en keukenoplossing zoekt voor uw verstopte doucheput. Toch zijn ze geen garantie op slagen en veroorzaken deze ontstoppingsmanieren rommel en vuil in uw badkamer.

De meest eenvoudige manier om uw doucheput te ontstoppen, is met een vloeibare ontstopper van hoge kwaliteit, zoals HG haarontstopper. Het ontstoppingsmiddel is gebruiksklaar en de speciale formule lost zeepresten en haren snel op. Binnen een uur kunt u weer douchen zonder verstopping. 

HG haarontstopper is versterkt met kaliumhydroxide en zorgt ervoor dat haren, zeepresten en ander vuil in uw leidingen oplossen. De ontstopper is eenvoudig in gebruik en de 2 componenten maken hem uiterst doeltreffend. Zo gebruikt u HG haaronstopper:

 1. Verwijder het overtollige water uit de douchebak.
 2. Giet de hele inhoud van fles 1 voorzichtig in de verstopte afvoer. Doe direct daarna hetzelfde met fles 2.
 3. Laat het geheel 1 uur inwerken.
 4. Spoel na met een ruime hoeveelheid water en uw leidingen zijn weer vrij van ontstopping.

3 manieren om haar in doucheputje te voorkomen

Aanhaar en zeepresten in uw doucheput ontkomt u niet. Gelukkig zijn er een aantal manieren om een verstopping in de afvoer te voorkomen. Zo kunt u:

 1. Na iedere douchebeurt direct de haren uit het putje halen.
 2. Na het douchen heet water door de afvoer laten lopen.
 3. Een roostertje over het doucheputje plaatsen. Haren en zeepresten blijven in het rooster hangen en komen niet meer in uw afvoerpijp terecht.   

Veelgestelde vragen over een verstopt doucheputje

Wat is de oorzaak van een verstopt doucheputje?

Een verstopt doucheputje wordt veroorzaakt door haren en zeepresten die samenklonteren in uw leidingen.

Hoe ontstop ik een verstopt doucheputje?

U kunt een doucheput op 5 manieren ontstoppen:

 1. Met uw handen
 2. Met een ontstopper met zuignap
 3. Met een ontstoppingsveer
 4. Met een mengsel van bakingsoda (baksoda of natriumbicarbonaat), schoonmaakazijn en heet water
 5. Met HG haarontstopper

Met welk HG-product ontstop ik mijn doucheputje?

HG haarontstopper is de doeltreffende oplossing voor een verstopt doucheputje. HG haarontstopper is versterkt met kaliumhydroxide en zorgt ervoor dat haren, zeepresten en ander vuil in uw leidingen oplossen. De ontstopper is eenvoudig in gebruik en de 2 componenten maken hem uiterst doeltreffend.

Hoe voorkom ik een verstopt doucheputje?

Een verstopt doucheputje voorkomt u door:

 1. Na iedere douchebeurt direct de haren uit het putje te halen.
 2. Na het douchen heet water door de afvoer te laten lopen.
 3. Een roostertje over het doucheputje te plaatsen.


Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG haarontstopper?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

GAMMA
BRICOLAGE
Handyhome Be
DELHAIZE
KRUITVAT
Bolcom Logo
Brico Bricoplanit RGB YG
HUBO-BE
CARREFOUR
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG haarontstopper

Aanbevolen product

HG haarontstopper

147 reviews

450ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Badkamer & Toilet