Leer schoonmaken? 3 tips zonder het leer te beschadigen

Leer schoonmaken is een stuk makkelijker wanneer u weet welke producten en methodes u kunt gebruiken. HG geeft een aantal snelle en eenvoudige tips voor het veilig reinigen van vol-aniline en gedekverfde leersoorten. Zo ziet uw leer er weer als nieuw uit. Lees onderstaande tips.

Houd leer in conditie


Leer is een natuurlijk product. Na bewerking is het materiaal geschikt voor het maken van allerlei producten. Denk aan meubilair, kleding, schoeisel en tassen. Leer is onderhevig aan dagelijks gebruik, gevoelig voor zonlicht en droge lucht. Het gevolg is een dof uiterlijk, het verliest glans en voelt hard en stug aan. Regelmatig het leer reinigen, houdt u het in conditie. Ook kunt u iets hebben gemorst op het leer, waardoor er een vlek op zit. Leer schoonmaken is makkelijker dan u denkt en zó doet u dat.

Leer schoonmaken: 3 tips

leer schoonmakenLeer is een speciaal materiaal. Het vereist een andere reiniging dan andere materialen. Op het internet worden verscheidene tips gedeeld. HG heeft willekeurig een aantal tips geselecteerd waarmee leer schoongemaakt zou kunnen worden.

1. Dep de vlek
Een vlek op uw leer? Deppen is belangrijk bij alle soorten vlekken. Door te vegen, verkleurt of beschadigt het materiaal. Dep de vlek eerst voorzichtig met een vochtige doek. Doe dit zo snel mogelijk. 

2. Stofzuig leer regelmatig
Stofzuig het leer met een zachte borstel. Bij intensief gebruik is het raadzaam om dit wekelijks te doen. Door het stofzuigen verwijdert u huidschilfers, stof en andere vuil dat zich op het leer verzamelt. Vergeet vooral niet de naden en spleten.

3. Gebruik speciale reinigingsmiddelen om leer schoon te maken
Mijd agressieve reinigingsmiddelen en wees voorzichtig met adviezen van internetfora. Denk hierbij aan leer schoonmaken met azijn, pure groene zeep, babyshampoo, bodymilk en talkpoeder. Gebruik enkel lauw water, een vochtige doek of een product dat speciaal ontwikkeld is voor leder reinigen, zoals HG dieptereiniger voor leer.

Verschillende soorten leer

Houd er bij het gebruik van onderhoudsmiddelen rekening mee dat er verschillende soorten leer zijn. Iedere leersoort reageert anders op bepaalde middelen. Test uw onderhoudsmiddel altijd op een onopvallende plek op uw leder. Zo ontstaat er geen blijvende schade.

HG dieptereiniger voor leer: de veilige en milde leerreiniger

leer reinigenHG dieptereiniger voor leer is een veilige en milde reiniger op waterbasis. Het product is geschikt voor de reiniging van vol-aniline en gedekverfde leersoorten, zoals meubilair, koffers en tassen. De reiniger van HG werkt tot in de poriën en legt een perfecte basis voor een behandeling met HG 4 in 1 voor leer.

Zo gebruikt u HG dieptereiniger voor leer:

 1. Goed schudden voor gebruik.
 2. Bevochtig een schone, zachte doek met HG dieptereiniger voor leer.
 3. Maak draaiende bewegingen op het leer zonder druk uit te oefenen.
  • Laat bij vlekken HG dieptereiniger voor leer gedurende 10-30 seconden inwerken. Neem met een schone doek het losgeweekte vuil op. Neem bij het reinigen van grote oppervlakken regelmatig een schone doek.
  • Voor het verwijderen van ingedroogde of hardnekkige vlekken die sterk hechten aan de finishlaag, zoals inkt, stift en nagellak, is een oplosmiddel zoals aceton nodig. Dit tast ook de finishlaag aan. Daarom is het belangrijk om verontreiniging te voorkomen met HG 4 in 1 voor leer of HG 4 in 1 beschermer voor leer.

Zo houdt u leer langer mooi: 5 handige tips

 1. Vermijd contact met donkere jeansbroeken.
 2. Zet lederen producten niet in direct zon- of daglicht.
 3. Laat huisdieren niet op lederen producten spelen of slapen.
 4. Zet lederen producten niet tegen of direct naast een warmtebron.
 5. Gebruik meerdere keren per jaar een veilige en milde leerreiniger.

Veelgestelde vragen over leder reinigen

Hoe houd ik leer mooi?

 • Vermijd donkere jeansbroeken.
 • Zet lederen producten niet in direct zon- of daglicht.
 • Laat huisdieren niet op lederen producten spelen of slapen.
 • Zet lederen producten niet tegen of direct naast een warmtebron. 
 • Gebruik meerdere keren per jaar een veilige en milde leerreiniger.

Hoe een leren bank schoonmaken, een leren stoel schoonmaken of ander leer schoonmaken?

 • Dep de vlek met water.
 • Stofzuig leer regelmatig.
 • Gebruik speciale reinigingsmiddelen.

Houd er bij het gebruik van onderhoudsmiddelen rekening mee dat er verschillende soorten leer zijn. Test uw onderhoudsmiddel altijd op een onopvallende plek op het leer. Zo neemt u het zekere voor het onzekere.

Met welk HG-product maak ik leer schoon?

HG dieptereiniger voor leer is een veilige en milde reiniger op waterbasis. Geschikt voor het reinigen van vol-aniline en gedekverfde leersoorten, zoals meubilair, koffers en tassen. De reiniger van HG werkt tot in de poriën en legt een perfecte basis voor een behandeling met HG 4 in 1 voor leer.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG dieptereiniger voor leer?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

MAKRO
DELHAIZE
Bolcom Logo
DI
AVEVE
GAMMA
HUBO-BE
Handyhome Be
KRUITVAT
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG dieptereiniger voor leer

Aanbevolen product

HG dieptereiniger voor leer

16 reviews

250ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Huis & Interieur