Stoffen stoel schoonmaken? Stoffen stoelen reinigen met deze tips

Hebt u een mooie stoffen zetel om in te rusten? Of stoffen eetkamerstoelen? Vaak worden deze veel gebruikt. Niet zo vreemd dat ze dan vuil worden. Vuil kan vaak makkelijk in stof trekken. Het regelmatig reinigen van stoffen stoelen is dan ook nodig. Met onze tips is een stoffen stoel schoonmaken zo gedaan. Zo kunt u weer op een schone zetel of keukenstoel zitten.

Waarom een stoffen stoelen reinigen?


stoffen stoel schoonmakenMet name bij stoffen stoelen in de eetkamer gebeurt het natuurlijk regelmatig dat er vlekken op komen. Maar ook bij een zetel kan er weleens een ongelukje gebeuren. Stof is een aangenaam materiaal, maar het neemt wel snel vocht op. En daardoor ook makkelijk vlekken. In zo’n geval is het goed om er snel bij te zijn. Ingedroogde vlekken zijn vaak moeilijker te verwijderen dan verse. Niettemin hebben wij ook tips om stoffen stoelen te reinigen als er meer hardnekkige vlekken in zitten.

Stoffen stoel schoonmaken met HG

HG vlekverwijderaar extra sterk verwijdert de meest hardnekkige vlekken in een handomdraai. Hiermee is uw stoffen stoel schoonmaken snel gedaan. Deze spray verwijdert zelfs de meest hardnekkige vlekken. 

Het schoonmaken van stoffen stoelen doet u als volgt met HG vlekverwijderaar extra sterk:

  1. Spuit de vlekken volledig in met HG vlekverwijderaar extra sterk. Laat dit enkele minuten inwerken.
  2. Pak een zuivere en absorberende doek, een badstoffen handdoek bijvoorbeeld, en neem het losgekomen vuil op.

Stoffen stoelen reinigen met 6 huis-, tuin- en keukenmiddelen

Het reinigen van stoffen stoelen is het makkelijkste met HG vlekverwijderaar extra sterk. Wilt u uw stoffen stoelen reinigen met andere middelen? Er zijn huis-, tuin- en keukenmiddelen die u kunt proberen om uw stoelen te reinigen uit stof. Deze werken niet altijd gegarandeerd 

1. Stoffen bekleding stoel schoonmaken met scheerschuim

Scheerschuim is een handig alternatief voor het schoonmaken van stoffen stoelen. U hoeft alleen maar scheerschuim op de vlek te spuiten. Laat dit 10 minuten inwerken. Gebruik daarna een zachte borstel om het scheerschuim en de vlek weg te borstelen. Borstel wel één kant op. 

2. Stoffen stoel schoonmaken met shampoo

Een ander veel gevonden middel uit de badkamer dat u kunt gebruiken om stoffen stoelen te reinigen is shampoo. Breng de shampoo onverdund aan om de vlek te verwijderen. Wrijf de shampoo in met een vochtige doek tot het gaat schuimen. Gebruik een droge doek om de shampoo te verwijderen.

3. Stoffen stoel schoonmaken met baking soda (natriumbicarbonaat)stoffen stoelen reinigen

(Baking) soda of natriumbicarbonaat is een veelgebruikt middel bij vlekken. Doe een aantal scheppen natriumbicarbonaat in een emmer met heet water. U kunt ook vloeibaar natriumbicarbonaatgebruiken. U kunt hiermee uw stoffen stoelen reinigen met een spons. Maak de stoel daarna goed droog. Natriumbicarbonaat is vooral handig om de stoel op te frissen. Het werkt minder goed tegen hardnekkige vlekken.

4. Schoonmaken van stoffen stoelen met azijn

Een stoel van stof kan muf gaan ruiken. U kunt dan uw stoffen stoel schoonmaken met schoonmaakazijn. Vul een plantenspuit voor de helft met schoonmaakazijn en de andere helft met water. Spuit dit op de stoel of stoelen en laat het een aantal uur intrekken. 

5. Met stoomreiniger stoffen stoelen reinigen 

U kunt een stoomreiniger gebruiken om uw stoffen stoelen te reinigen. Dit is wel een dure oplossing. Stoomreiniger zijn vaak niet goedkoop. U kunt er ook eentje huren. Let er ook op of de stof van uw stoel wel tegen stoom kan. Het voordeel van een stoomreiniger is dat u niet alleen stoffen stoelen kunt reinigen, maar deze ook direct ontdoet van vieze geuren.

6. Stoffen stoel schoonmaken met groene zeep

U kunt ook gebruikmaken van groene zeep om uw stoffen stoel schoon te maken. Om uw stoffen stoelen te reinigen maakt u een sopje met lauw of warm water. Wrijf dit op de vlekken met een zuivere katoenen doek. Let er wel goed op dat u de zeep verwijdert voordat u de stoel droog maakt. Anders kunnen er strepen achterblijven. Gebruik groene zeep ook alleen om vlekken te verwijderen. Niet om de stoffen stoelen een opfrisbeurt te geven. 

Hebt u zelf een goede tip om uw stoffen stoelen te reinigen? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen over een stoffen stoel schoonmaken

Hoe kan ik een stoffen stoel schoonmaken?

U kunt vlekken uit een stoffen stoel halen met:

  • scheerschuim
  • shampoo
  • natriumbicarbonaat
  • schoonmaakazijn

Met welk HG-product kan ik een stoffen stoelen reinigen?

Uw stoffen stoel schoonmaken doet u makkelijk met HG vlekverwijderaar extra sterk.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG vlekverwijderaar extra sterk?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

Brico Bricoplanit RGB YG
DI
AVEVE
MAKRO
Logo Colruyt.Svg
CARREFOUR
BRICOLAGE
Bolcom Logo
GAMMA
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG vlekverwijderaar extra sterk

Aanbevolen product

HG vlekverwijderaar extra sterk

196 reviews

500ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Huis & Interieur