Vet en vetvlekken verwijderen | verwijdering uit alle ondergronden

keuken kleding vloeren

Vet en vetvlekken verwijderen, bijvoorbeeld uit kleding of de houten keukentafel? Het lijkt haast een onmogelijke opgave. Vet en water stoten elkaar af, dus met alleen wassen of een simpel sopje wordt meestal niet het gewenste resultaat bereikt. Gelukkig bestaan er allerlei manieren waarop u vet en vetvlekken wel effectief kunt verwijderen. Wij delen verderop enkele handige tips!

Tips om vetvlekken te voorkomen


vetvlekken verwijderenProbeer in de eerste plaats om voorwerpen die vet worden geregeld te reinigen. Zo verkleint u de kans dat er per ongeluk vetvlekken op uw kleding komen. De keuken en garage zijn vooral omgevingen waar u extra oplettend moet zijn. Verder kunt u textiel of leer bijvoorbeeld impregneren en onbehandelde houten meubels beschermen zodat u vetvlekken geen kans geeft.

1. Behandel textiel met een impregneermiddel
Behandel textiel met een impregneermiddel, bijvoorbeeld de HG 4 in 1 beschermer voor textiel. Dankzij dit product is textiel eenvoudig, maar uiterst doetreffend beschermd tegen vlekken.

2. Behandel leer met een impregneermiddel
Ook voor leer biedt HG een speciaal impregneermiddel om vlekken door vet tegen te gaan. De HG 4 in 1 beschermer voor leer zorgt ervoor dat vet niet in het leer kan trekken. 

3. Behandel onbehandelde houten meubels met een beschermer
Om uw onbehandelde houten meubels te beschermen tegen vetvlekken, alsook water, olie en vuil, is het raadzaam om deze te behandelen met een speciale beschermer. HG biedt hiervoor de HG meubel beschermer onbehandeld hout. Dit product geeft een onzichtbare basisbescherming, waardoor het diep intrekken van kringen en vlekken wordt voorkomen.

Vetvlekken effectief verwijderen

vetvlekken verwiijderen uit kledingEen vlekverwijderaar werkt best om vetvlekken uit uw kleding of andere ondergronden te verwijderen, zeker in het geval van oude vlekken.

HG beschikt over verschillende producten die elk geschikt zijn om vet uit specifieke ondergronden te verwijderen.

Volgens diverse websites en andere blogs kunt u bij verse vlekken ook proberen om ze met afwasmiddel, benzine of melk te verwijderen. Hierover verderop meer.

3 middelen om vetvlekken te verwijderen uit kleding

Naast de effectieve oplossingen van HG zijn er, volgens verschillende websites, dus ook alternatieve middelen die u kunt proberen om nieuwe vetvlekken te verwijderen uit kleding. 

1. Afwasmiddel
Pak een doek en dep hier wat afwasmiddel op. Vervolgens kunt u met deze doek over de vetvlekken wrijven en deze laten drogen.

2. Wasbenzine
Maak de vetvlek nat met wasbenzine. Was daarna het textiel op normale temperatuur.

3. Melk
De melk even in de kleding laten trekken en vervolgens in de wasmachine doen.

Lijkt dit niet te werken? Probeer dan eens de oplossingen van HG die speciaal zijn ontwikkeld om vetvlekken te verwijderen.

Verschillende oplossingen van HG

HG heeft verschillende producten ontwikkeld speciaal voor het verwijderen van vetvlekken uit textiel. 
HG vlekweg 1 verwijdert o.a. vlekken door ketchup. HG vlekweg 2 verwijdert vlekken van bijvoorbeeld vet, olie en schoensmeer. Kaarsvet in textiel verwijdert u het beste met HG vlekweg 3. Zijn de vetvlekken veroorzaakt door saus of jus, dan kunnen die verwijderd worden met behulp van HG vlekweg 4.

HG vetweg verwijdert vet van dierlijke en plantaardige vetten op roestvrijstaal, gegalvaniseerde, geëmailleerde en aluminium oppervlakken. Dit product is ook geschikt om vet te verwijderen van keramische tegels en kunststoffen. Ideaal dus voor de keuken! 

Verder hebben wij HG tegel en natuursteen olie- en vetvlekken absorbeerder. Dit product verwijdert vrijwel alle soorten olievlekken en vetvlekken uit alle poreuze steenachtige ondergronden. Denk hierbij aan plavuizen, terra cotta, marmer, kalkzandsteen en andere natuursteen soorten alsmede cementvloeren en betonvloeren.

Heeft u zelf een goede tip om vetvlekken te verwijderen? Laat het ons weten!Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG vlekweg 2?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

CARREFOUR
GAMMA
MAKRO
AVEVE
KRUITVAT
Logo Colruyt.Svg
HUBO-BE
DI
Bolcom Logo
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG détachant spécial n° 2

HG vlekweg 2

1 review

Andere tips voor Textiel & Vlekken