Tapijt reinigen? | Tips voor het schoonmaken van tapijt

tapijt

Van plan om binnenkort uw tapijt te reinigen? We delen op deze pagina verschillende manieren waarop u dit eventueel kunt doen, bijvoorbeeld met een stoomreiniger. Ook gaan we dieper in op hoe u vlekken best kunt verwijderen. Dankzij al deze tips wordt die schoonmaakklus een stuk gemakkelijker!

Een smerig tapijt ondanks stofzuigen, hoe komt dit?


tapijt reinigenOngeveer 90% van de vlekken ontstaat in het dagelijkse gebruik door bijvoorbeeld vieze schoenen of een glas frisdrank dat omvalt. En wat te denken van huisdieren die lekker op het kleed gaan liggen? Uw schoenen uittrekken helpt natuurlijk wel, maar zal niet alle vervuiling voorkomen. Levend huisstofmijt is bovendien lastig uit tapijt te verwijderen met de stofzuiger. Een stoomreiniger komt dan zeker van pas - zeker gecombineerd met speciale reinigingsmiddelen. Stofzuig het kleed altijd eerst goed voordat u met een stoomreiniger in de weer gaat.  

Tapijt schoonmaken en vlekken behandelen

Uiteraard wilt u een fris en schoon tapijt in de (woon)kamer. Maar door het intensieve gebruik wil deze er nogal eens onfris uitzien of zelfs ronduit smerig worden, ondanks geregeld stofzuigen. Hoe pakt u het schoonmaken van tapijt nu best aan?

4 alternatieve middelen om uw tapijt te reinigen of van vlekken te ontdoen

Naast de speciale producten van HG kunt u natuurlijk ook één van de vele tips uitproberen die genoemd worden op ontelbare websites. Wij hebben er een paar voor u verzameld.

1. Bruisend mineraalwater
Bruisend mineraalwater bevat koolzuur. Pak een lege spuitfles en giet hier wat bruisend mineraalwater in. Spuit dit vervolgens op de vlek en wrijf er daarna met een droge doek overheen. Dit middel is het meest effectief bij verse vlekken.

tapijt reinigen met borstel2. Groene zeep
Dep eventuele vlekken in het tapijt met groene zeep. Neem de zeep af met een natte doek en herhaal de behandeling indien nodig.

3. Scheerschuim
Een ander middel dat u zou kunnen gebruiken is scheerschuim. Spuit een laag scheerschuim over de vlekken in het tapijt en wrijf het goed in, ook tussen de polen. Verwijder daarna het scheerschuim door het tapijt te deppen met heet water en een handdoek.

4. Soda
Strooi zuiveringszout of baking soda over het tapijt en laat het een nacht liggen. Wees hierbij niet te zuinig! Stofzuig de dag daarna het tapijt. Het zal helemaal opgefrist zijn.

Kiest u toch liever voor speciaal ontwikkelde reinigingsproducten? Probeer dan eens de tapijt & bekleding producten van HG.

De HG oplossingen om uw tapijt te reinigen

HG heeft drie verschillende producten die u kunt gebruiken om het tapijt te reinigen of vlekken hieruit te verwijderen. Ten eerste hebben wij HG tapijtreiniger

Deze tapijtreiniger verwijdert vuil op grondige wijze. Deze reiniger is niet alleen het ideale middel om uw tapijt als het ware te wassen, het product vult de oneffen vezeloppervlakken ook op met een vuilafstotende laag.

Door over een synthetisch tapijt te lopen raken de vezels vaak beschadigd en houden ze eerder vuil vast. Een wollen tapijt verliest op den duur langzaam haar natuurlijke wolvet. HG tapijtreiniger lost deze problemen dus op door de oneffenheden in het vezeloppervlak op te vullen met een vuilafstotende laag. Dit product kan met de hand gebruikt worden of met elk type tapijtreinigingsmachine, ook wel stoomreiniger genoemd.

Daarnaast hebben wij HG vlekverwijderaar in ons assortiment. Deze raden we vooral aan wanneer er grote vlekken te zien zijn in uw tapijt. Deze spray verwijdert de vlekken en vervuiling eenvoudig en heeft een vuilafstotende werking. Voor grote hardnekkige vlekken in uw tapijt van bijvoorbeeld koffie, wijn, vet of chocolade adviseren wij HG vlekverwijderaar extra sterk.


Heeft u zelf een goede tip om tapijt te reinigen? Laat het ons weten!Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG tapijtreiniger?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

Logo Colruyt.Svg
KRUITVAT
HUBO-BE
Handyhome Be
Bolcom Logo
BRICOLAGE
GAMMA
CARREFOUR
DI
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG tapijtreiniger

Aanbevolen product

HG tapijtreiniger

88 reviews

1L

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Vloeren & Wanden