Geur neutraliseren in huis? 3 tips tegen vieze lucht in huis

Een vieze lucht in huis kan altijd voorkomen, hoe proper uw huis ook is. Dit kan bijvoorbeeld door het toilet komen. Of na het koken. Een vislucht, frituurlucht of gourmet geur kan lang blijven hangen, net als een rooklucht. Soms komt de vieze lucht gewoon van buiten. Een vieze geur in huis is wel vervelend, natuurlijk. Maar hoe krijgt u nare luchtjes uit huis? Gelukkig kunt u makkelijk een vieze geur verdrijven.

Komt de vieze lucht door de wc, het koken of sigaretten? Dan kunt u dit makkelijk zelf oplossen door de vieze geuren te neutraliseren of zelfs te voorkomen. Op deze pagina leest u wat u kunt doen tegen vieze luchtjes in huis, zodat uw huis weer snel lekker fris ruikt.

Oorzaken van een vieze lucht in huis


geur neutraliserenVieze lucht in huis is heel normaal en komt vaak door alledaagse activiteiten, bijvoorbeeld nadat iemand naar de wc is gegaan, tijdens het koken of als er wordt gerookt in huis. En soms komt de vieze lucht gewoon van buiten. Hieronder staan de meest voorkomende oorzaken van vieze luchtjes in huis.

1. Wc

De wc is natuurlijk een voor de hand liggende bron van een vieze lucht in huis. Iedereen gaat naar de wc. Er zijn veel luchtverfrissers, maar deze hebben vaak wel een maskerende geur. U wilt die wc-lucht dan ook verwijderen.

2. Vislucht, baklucht, frituurlucht en gourmetgeur

We bereiden allemaal eten. Voor veel mensen is het zelfs een hobby om uitgebreid in de keuken te staan. Na het koken kan een kooklucht blijven hangen, vooral na het koken van bepaalde groentes, zoals bloemkool of spruitjes. Ook als u vis hebt gebakken, kan die vislucht in huis lang blijven hangen. Twee andere grote boosdoeners zijn de frituurpan en het gourmetstel. Een gourmetgeur verdrijven is vaak moeilijk, en hoe krijgt u frituurlucht uit huis? Hetzelfde geldt voor een vieze baklucht in huis. Kooklucht verdrijven is echt niet gemakkelijk.

3. Rooklucht door sigaretten 

Sigarettenrook is voor veel mensen niet aangenaam, ook niet voor mensen die zelf roken. Veel rokers nemen zich dan ook vaak voor om buiten te roken. In de koude maanden van het jaar blijkt dat toch vaak lastig. Een raam openzetten, is ook niet meteen een optie, want dat zorgt voor veel kou in huis. Sigarettenrook blijft alleen wel lang hangen in een afgesloten of niet goed geventileerde ruimte. Dit zorgt niet alleen voor een vieze lucht, maar is ook ongezond. U wilt natuurlijk zo snel mogelijk die sigarettenrook verwijderen uit huis.

4. Vieze luchtjes van buiten 

Uiteraard kan het ook altijd een keer gebeuren dat er een vieze lucht in huis komt van buiten, bijvoorbeeld door werkzaamheden voor de deur of een barbecue van de buren. Zeker in de lente en de zomer als de deuren en ramen openstaan, kan dit gebeuren. Erg vervelend, maar niet altijd te voorkomen natuurlijk. 

Geur neutraliseren in huis met HG

Wilt u makkelijk en snel een vieze geur neutraliseren in huis? Gebruik dan onze HG tegen nare toiletluchtjes

HG alle nare luchtjes weg is een neutraliserende luchtverfrisser. Deze luchtverfrisser maskeert niet, maar neemt de stank en vieze luchtjes weg. HG alle luchtjes weg is gemaakt van een onschadelijk plantenextract op waterbasis en zorgt voor een natuurlijk zuiveringsproces. Onze luchtverfrisser is doeltreffend en verwijdert de moeilijkste luchtjes in een kwartier. 

Blijf er zelfs na het gebruik van HG alle nare luchtjes weg nog een vieze lucht in huis hangen? Dan is er wellicht nog steeds een bron aanwezig die de vieze geur veroorzaakt. Bestrijd deze bron in zo’n geval met HG alle nare geurtjes weg

Volg onderstaande stappen om stanklucht te verwijderen met HG alle nare geurtjes weg.

  1. Spray de luchtverfrisser in ruime mate in de omgeving waar de lucht geneutraliseerd moet worden.
  2. Na een kwartier is de lucht weer zuiver.
  3. Bij hardnekkige geurproblemen kan de behandeling herhaald worden.

3 tips om vieze geuren te neutraliseren en te voorkomen

Wilt u eerst iets anders proberen om die wc-geur, vislucht of vieze lucht in huis na het gourmetten te verdrijven? Er zijn veel huis-, tuin- en keukentips om vieze lucht te verdrijven. Wij bespreken 3 tips om geur te neutraliseren. De tips bieden geen garantie.

1. Ventilatie voorkomt vieze lucht in huis 

De meest voor de hand liggende tip is goed ventileren. Zet een raam open als het kan om vieze lucht te verdrijven. Natuurlijk zal dit in de winter minder aangenaam zijn, maar zet dan een klein raampje open. Doe dit bijvoorbeeld al tijdens het koken. Zorg bij het koken natuurlijk ook voor een goed werkende afzuigkap. De afzuigkap zuigt natuurlijk nooit alle kooklucht weg, maar het helpt uiteraard wel. Zo kan u voor een groot deel al de baklucht in huis verwijderen.

geur neutraliseren in huis2. Citroen, azijn en houtskool neutraliseren geur en verminderen vieze lucht in huis 

Citroen en azijn tegen vieze luchtjes? Het zijn beide goede middelen om vieze geuren te neutraliseren. Azijn neutraliseert een vieze lucht en citroen zorgt voor een frisse geur in huis. Breng een pan met azijn en citroenpartjes aan de kook. Laat dit een uur op een zo laag mogelijk vuur staan, zonder deksel. Hebt u in de rest van het huis ook last van vieze geuren? Zet dan bakjes azijn op verwarmingen doorheen het hele huis. Bij sommige groenten, zoals bloemkool kunt u al citroen met het kookwater mengen om een kooklucht te voorkomen. Hebt u last van een vieze rooklucht door sigaretten? Een bakje met houtskool kan de sigarettenlucht neutraliseren. 

3. Kaarsen en wierook maskeren vieze lucht in huis 

Dit is natuurlijk voor iedereen persoonlijk, maar als u houdt van geurkaarsen of wierook, kunt u die gebruiken. Geurkaarsen en wierook zorgen  voor een fijne geur in huis. Ze neutraliseren de vieze geur alleen niet, maar maskeren deze.

De bovenstaande tips werken niet altijd even goed. Of zijn niet altijd mogelijk. Een raam openzetten is niet altijd handig. Zeker niet in de winter. Ook houdt niet iedereen van de lucht van citroen of geurkaarsen en wierook. Wilt u snel en eenvoudig van de nare luchtjes in huis af? Gebruik dan onze HG tegen nare toiletluchtjes voor een snel en gegarandeerd resultaat.

Hebt u zelf een goede tip om vieze geuren te neutraliseren? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen over geur neutraliseren

Wat zijn de oorzaken van een vieze lucht in huis?

Een vieze lucht in huis kan veel oorzaken hebben. De veelvoorkomende oorzaken zijn:

  • de wc
  • kookluchten, zoals vislucht, frituurlucht of gourmetgeur
  • sigarettenrook
  • vieze lucht die van buiten komt

Hoe kan ik vieze geuren neutraliseren of voorkomen?

U kunt met verschillende alledaagse middelen vieze lucht uit huis verdrijven of voorkomen. Bijvoorbeeld met:

  • ventileren
  • citroen, azijn en houtskool
  • kaarsen en wierook

Met welk HG-product kan ik geur neutraliseren?

HG tegen nare toiletluchtjes is een neutraliserende luchtverfrisser. Deze luchtverfrisser maskeert niet, maar neemt de stank en vieze luchtjes weg.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG tegen nare toiletluchtjes?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

Brico Bricoplanit RGB YG
HUBO-BE
KRUITVAT
CARREFOUR
Handyhome Be
Bolcom Logo
DI
GAMMA
Logo Colruyt.Svg
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG contre les mauvaises odeurs dans les toilettes

HG tegen nare toiletluchtjes

1 review

Andere tips voor Stank & Nare luchtjes