Geur van kattenpis verwijderen | Wat te doen tegen deze indringende geur?

huisdieren

De geur van kattenpis verwijdert u doorgaans niet met zeep en water alleen. Ook al lijkt de zetel, het tapijt of de kleding schoon te zijn, de stank blijft toch hangen. Deze geur kan ontzettend indringend zijn en keert vaak weer terug na een normale schoonmaak- of wasbeurt. Dit vraagt dan ook om andere maatregelen! Naast adviezen voor hoe u de geur van kattenurine kunt verwijderen, geven we ook een paar tips voor hoe u kunt voorkomen dat uw kat of katten telkens weer hetzelfde plekje kiezen om te plassen.

Waarom een onzindelijke kat?


kattepis geur verwijderen

Ook al bezit u een kattenbak, het komt weleens voor dat de kat buiten de kattenbak plast. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

1. Kattenbak niet schoon
De kattenbak is niet schoon genoeg. Katten zijn erg schone dieren en als de kattenbak te vies is naar hun zin, zoeken ze een ander plekje. 

2. Zieke kat
De kat kan een ziekte hebben. FLUTD is een veel voorkomende ziekte bij katten en zorgt voor blaasgruis of blaasontstekingen, waardoor de kat vaak en op de meest onverwachte momenten moet plassen.

3. Stress
De kat kan stress ervaren waardoor het dier van streek is en op andere plekken gaat plassen.

4. Sproeigedrag
Daarnaast komt vooral bij katers sproeigedrag voor. Als een kat niet gecastreerd of gesteriliseerd is, kan hij territoriaal gedrag vertonen en vooral op verticale plekken gaan sproeien. Vooral katers vertonen dus dergelijk gedrag.

Tips om de geur van kattenpis te voorkomen

Het verwijderen is één ding. Het liefst wilt u natuurlijk voorkomen dat uw kat de zetel, het tapijt of de kleding als kattenbak gebruikt. Katten hebben een hekel aan de geur van menthol. U kunt dan ook mentholzalf op of in de buurt van de bewuste plek smeren. De katten zullen vervolgens minder geneigd zijn te urineren op die plek. Pas wel op met bepaalde stoffen en materialen want menthol kan vlekken veroorzaken!

De geur van kattenurine verwijderen

Niets is zo indringend als de geur van kattenurine. Gelukkig maakt u met HG tegen urine geur op eenvoudige wijze een einde aan de stank! We delen echter ook een aantal tips die wij gezien hebben op verschillende websites.

Andere middelen: wat wel en wat niet?

U kunt de geur van kattenurine proberen te verwijderen met soda. Wist u trouwens dat u beter geen azijn en bleekmiddel gebruikt, al lijkt het tegendeel misschien waar? We leggen verderop uit waarom.

1. Schoonmaaksoda
Volgens bepaalde blogs kunt u voor het verwijderen van kattenurine uit vloerbedekking, vloerkleden of matrassen gebruik maken van een schoonmaaksoda die geuren neutraliseert.  Strooi daartoe wat van deze soda over de vlek heen en laat een dag liggen. Vervolgens kunt u deze opzuigen met de stofzuiger.

2. Gebruik geen azijn, bleek en chloor
Verder raden wij het gebruik van chloor af omdat dit giftig is en - net als azijn en bleek - de kat juist aanzet tot plassen op de plek waar u het heeft gebruikt.

kattenpis geur maskeren

3. Gebruik geen middelen die geuren maskeren
Katten gebruiken hun geur ook om hun gebied af te bakenen. Wanneer zij een nieuwe geur ervaren, nodigt dit juist uit om meer te gaan urineren, waardoor hun eigen geur weer sterker is dan uw middeltje.

Heeft u de schoonmaaksoda geprobeerd en blijkt die niet te werken? Probeer dan de oplossing van HG die speciaal ontwikkeld is om de geur van kattenpis te verwijderen.

HG biedt dé oplossing tegen kattenpis

De geur die veroorzaakt wordt door kattenpis kan na normaal schoonmaken hardnekkig blijven hangen. HG tegen urine geur biedt dé oplossing tegen deze geur van kattenpis. HG tegen urinegeur is namelijk speciaal ontwikkeld om onder andere de stank van kattenurine te verwijderen. Dit biologische product maskeert de urinegeur niet, maar neemt de bron weg doordat enzymen en microben de achterblijvende stankmoleculen omzetten in water, CO2 en andere geurloze stoffen. Verwijder de urine wel eerst zo veel mogelijk met een schone doek en water. Dep vervolgens de gereinigde plek droog met bijvoorbeeld tissues of keukenpapier en spray dan HG tegen urine geur op de plek.

Heeft u zelf een goede tip om kattenpis geur te verwijderen? Laat het ons weten!Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG tegen urine geur?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

Handyhome Be
CARREFOUR
Bolcom Logo
GAMMA
DI
Logo Colruyt.Svg
HUBO-BE
DELHAIZE
MAKRO
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG tegen urine geur

Aanbevolen product

HG tegen urine geur

5 reviews

500ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Stank & Nare luchtjes