Kattenpisgeur verwijderen | Wat te doen tegen deze indringende geur?

huisdieren

De geur van kattenpis verwijdert u over het algemeen niet met alleen zeep en water. Ondanks dat de zetel, het tapijt of kleding proper lijkt te zijn, blijft de stank toch hangen. Deze geur kan ontzettend indringend zijn en keert vaak weer terug na een normale schoonmaak- of wasbeurt. Dit vraagt dan ook om andere maatregelen! 

Naast adviezen hoe u de geur van kattenurine kunt verwijderen, geven we ook een paar tips hoe u kunt voorkomen dat uw kat of katten telkens weer hetzelfde plekje kiezen om te plassen. Zo houdt u uw huis fris en het is ook nog fijner voor de kat zelf.

Waarom een onzindelijke kat?


kattepis geur verwijderen

Ondanks dat u een kattenbak hebt, komt het weleens voor dat de kat buiten de kattenbak plast. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

1. Kattenbak niet zuiver
De kattenbak is niet zuiver genoeg. Katten zijn erg propere dieren en als de kattenbak te vuil is naar hun zin, dan zoeken ze een ander plekje.

2. Zieke kat
De kat kan een ziekte hebben. FLUTD is een veel voorkomende ziekte bij katten en zorgt voor blaasgruis of blaasontstekingen, met als gevolg dat de kat vaak en op de meest onverwachte momenten moet plassen.

3. Stress
De kat kan stress ervaren wat hem van streek maakt, waardoor het dier op andere plekken gaat plassen.

4. Sproeigedrag
Daarnaast komt vooral bij katers sproeigedrag voor. Als een kat niet is gecastreerd of gesteriliseerd kan hij territoriaal gedrag vertonen en gaan sproeien op vooral verticale plekken. Vooral katers vertonen dus een dergelijk gedrag.

HG biedt dé oplossing tegen kattenpis

De urinegeur veroorzaakt door kattenpis kan na het normale schoonmaken hardnekkig blijven hangen. HG tegen urinegeur biedt dé oplossing tegen deze geur van kattenpis. HG tegen urinegeur is namelijk speciaal ontwikkeld om onder andere de stank van kattenurine te verwijderen.

Dit biologische product maskeert de urinegeur niet, maar neemt de bron weg doordat enzymen en microben de stankmoleculen die achterblijven omzetten in water, CO2 en andere geurloze stoffen. De urine moet wel eerst zo veel mogelijk verwijderd worden met een propere doek en water. Dep vervolgens de gereinigde plek droog met bijvoorbeeld zakdoekjes of keukenpapier en spray dan HG tegen urinegeur op de plek.

De geur van kattenurine verwijderen

Niets is zo indringend als de geur van kattenurine. Gelukkig maakt u met HG geurverwijderaar extreem sterk voor katten gemakkelijk een einde aan de stank! We delen echter ook een aantal tips die wij gezien hebben op verschillende websites. Wij kunnen hiervan natuurlijk niet de effectiviteit garanderen.

Andere middelen: wat wel en wat niet?

U kunt de geur van kattenurine proberen te verwijderen met soda. Wist u trouwens dat u beter geen azijn en bleekmiddel gebruikt, al lijkt het tegendeel misschien waar? We leggen verderop uit waarom.

1. Schoonmaaksoda
U kunt volgens bepaalde blogs voor het verwijderen van kattenurine uit vloerbedekking, vloerkleden of matrassen gebruikmaken van een schoonmaaksoda die geuren neutraliseert. Strooi daarvoor wat van deze soda over de vlek heen en laat dit een dag liggen, waarna u het op kunt zuigen met de stofzuiger.

2. Gebruik geen azijn, bleek en chloor
Verder raden wij het gebruik van chloor af omdat dit giftig is en - net als azijn en javel - de kat juist aanzet tot plassen op de plek waar u het heeft gebruikt.

kattenpis geur maskeren

3. Gebruik geen middelen die geuren maskeren
Katten gebruiken hun geur ook om hun gebied af te bakenen. Wanneer zij een nieuwe geur ervaren, nodigt dit juist uit om meer te gaan urineren zodat hun eigen geur weer sterker is dan uw middel.

Hebt u de schoonmaaksoda geprobeerd en blijkt het niet te werken? Probeer dan de oplossing van HG die speciaal ontwikkeld is om kattenpisgeur te verwijderen.

Tips om de geur van kattenpis te voorkomen

Het verwijderen is één ding. Het liefst wil u natuurlijk voorkomen dat uw kat de zetel, het tapijt of kleding als kattenbak gebruikt. Katten hebben een hekel aan de geur van menthol. U kunt dan ook mentholzalf op of in de buurt van de bewuste plek smeren. De katten zullen vervolgens minder geneigd zijn te urineren op de betreffende plek. Pas wel op met bepaalde stoffen en materialen, want menthol kan vlekken veroorzaken! Wil u een veiligere optie? HG tegen urine geur is een veilig voor meubels en dieren. 

Heeft u zelf een goede tip om kattenpisgeur te verwijderen? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen over kattenurinegeur verwijderen

Waarom is een kat soms onzindelijk?

Katten kunnen soms onzindelijk gedrag vertonen door de volgende oorzaken

  • De kattenbak is niet zuiver.
  • De kat is ziek.
  • Stress.
  • Sproeigedrag.

Wat moet ik doen om kattenpisgeur te verwijderen?

Kattenurinegeur vraagt om zeer specifieke oplossingen. U kunt niet alles hiertegen gebruiken.

  • Schoonmaaksoda kan de geur van kattenpis verwijderen
  • Azijn, javel en chloor moet u niet gebruiken om kattenpisgeur te verwijderen. Deze zijn giftig voor de kat en kunnen juist aanzetten tot plassen op verkeerde plekken
    Gebruik geen middelen om de kattenpisgeur te maskeren. Dit zorgt er vaak ook voor dat katten opnieuw op de plek gaan plassen.

Hoe kan ik de geur van kattenpis voorkomen?

U kunt mentholzalf smeren op plekken waar katten vaak pissen.

Met welk HG-product kan ik kattenpis geur verwijderen?

HG tegen urine geur is speciaal ontwikkeld om onder andere de stank van kattenurine te verwijderen.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen producten

Geïnteresseerd in HG tegen urine geur?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

KRUITVAT
Brico Bricoplanit RGB YG
Logo Colruyt.Svg
Bolcom Logo
CARREFOUR
Handyhome Be
BRICOLAGE
DI
DELHAIZE
Er zijn helaas geen webshops gevonden die dit HG product online aanbieden.
HG tegen urine geur

Aanbevolen product

HG tegen urine geur

5 reviews

500ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Stank & Nare luchtjes