Huis ontgeuren? Tips tegen hondengeur en stank in de keuken

Wilt u het huis ontgeuren omdat er een nare geur in huis hangt? Dat is heel begrijpelijk. Stank in huis heeft een oorzaak. Soms is dit tijdelijk, bijvoorbeeld na het koken. Soms hebben nare geurtjes echter ook een meer permanente bron. Een voorbeeld hiervan is de hond of andere huisdieren. Maar ook stinkend fruit, nicotine, urine en braaksel kunnen een vervelende stankbron blijven, zelfs als u de vuiligheid al hebt opgeruimd en zeker als de geur in meubels is gaan zitten, zoals de zetel. 

U wilt dan natuurlijk van de stank in huis af en bijvoorbeeld die vervelende hondengeur in huis verwijderen of die nare stank uit de bank halen. HG geeft 3 tips om geuren te verwijderen. Zo kunt u weer van een fris huis genieten.

Huis ontgeuren? Dit zijn de oorzaken van een nare geur in huis


Stank in huis kan allerlei oorzaken hebben. Het is daarom belangrijk om te weten waar de vieze geur vandaan komt voordat u de stank kunt verwijderen uit huis. Vervelende geuren komen door een heel specifieke reden, bijvoorbeeld door een verstopte afvoer, schimmel of een houtkachel. HG heeft voor al deze oorzaken een specifieke oplossing. Kijk daarvoor op onze productpagina

Ook kan een nare geur gewoon tijdelijk zijn, bijvoorbeeld na het koken. Helaas komt het ook regelmatig voor dat vieze geurtjes in huis een terugkerende bron hebben. Een veelvoorkomende oorzaak zijn huisdieren, met name honden. Soms kan er ook iets vies gesmodderd worden op de zetel. Dan wilt u de stank uit de bank halen. Zeker een braakselgeur wilt u verwijderen.

Er zijn veel tips en middelen om vieze geurtjes te maskeren, maar als de stank een bron heeft, is het natuurlijk beter om de bron aan te pakken.

HG alle nare geurtjes weg: de doeltreffende en biologische geurverwijderaar

Hebt u last van een nare geur in huis? Met HG alle nare geurtjes weg verwijdert u vieze geurtjes op een doeltreffende en biologische manier. U maskeert hiermee niet de geur, maar verwijdert de stankbron. 

Hebt u last van een vieze geur door een tijdelijk bron, bijvoorbeeld door koken, sigaretten of frituren? Gebruik dan HG tegen nare toiletluchtjes. Hebt u last van een penetrante urinelucht, bijvoorbeeld door de kat? Dan kunt u ook HG tegen urine geur gebruiken.

Volg onderstaande stappen om stank te verwijderen uit het huis met HG alle nare geurtjes weg.

  1. Spray het te reinigen oppervlak goed in met HG alle nare geurtjes weg. Het is belangrijk dat u de geurverfrisser op de stankbron aanbrengt.
  2. De vieze geur verdwijnt, afhankelijk van het oppervlak waarop de geur zich bevindt, na 20 minuten tot enkele uren. 
  3. Wanneer het behandelde oppervlak droog is, is de vieze geur verdwenen!

Huis ontgeuren: 3 tips tegen de grootste veroorzakers

hondengeur verwijderen

Het is vooral belangrijk om eerst de bron van de stank te lokaliseren. Hebt u deze gevonden? En is de stank niet tijdelijk of heeft deze geen specifieke oorzaak? HG alle nare geurtjes weg is dan de makkelijkste oplossing om vieze geurtjes in huis te verwijderen en uw woning te ontgeuren.

Wilt u liever eerst wat anders proberen tegen stank in huis? HG geeft huis-, tuin- en keukentips voor de drie grootste veroorzakers van een nare geur in huis.

1. Hondengeur verwijderen 

Veel mensen hebben een speciale hondendeken of slaapmand. Het is natuurlijk verstandig om deze regelmatig te wassen om de geur van de hond uit huis te krijgen. Ook is het goed om veel te ventileren om hondengeur in huis te verwijderen. Zit de hondengeur in het tapijt of vloerkleed? Bestrooi dit dan met waspoeder of natriumbicarbonaat. Laat dit een uur intrekken en zuig het daarna op. Dit geldt ook om ontlastingsgeur te verwijderen.

2. Nare geur uit bank verwijderen 

Zit de stank in de meubels, bijvoorbeeld een stoffen zetel of een stoel? Wilt u bijvoorbeeld hondengeur uit de bank verwijderen? Er zijn meerdere tips te vinden om stank uit de bank te verwijderen. Bij een stoffen bank kunt u shampoo onverdund op de vieze plek smeren, met een vochtige doek of spons insmeren en daarna laten drogen. U kunt ook een paar scheppen soda in heet water oplossen. Behandel de stankbron met een spons en dep de plek daarna droog.

3. Geur stinkend fruit verwijderen 

Zorgt rottend fruit in een schaal voor stank in de keuken? Dat kan soms lang blijven hangen. Verwijder dan eerst de boosdoeners. Maak daarna de plek schoon met schoonmaakazijn.

Een nare geur in huis voorkomen: 2 tips

Het beste is om stank in huis te voorkomen, zodat u uw huis niet hoeft te ontgeuren. Dit is natuurlijk niet altijd mogelijk, vooral niet als u een hond hebt. Er kan ook altijd een ongelukje gebeuren met de zetel. Toch zijn er tips die stank in huis kunnen voorkomen. HG geeft er 2:

huis ontgeuren1. Hondengeur in huis voorkomen
U kunt meerdere voorzorgsmaatregelen nemen om te voorkomen dat de geur van uw hond zich in huis verspreidt. Die typische hondengeur komt vaak vooral doordat honden nat worden. Droog uw hond daarom af als hij nat is geworden. Een wasbeurt op zijn tijd kan natuurlijk ook geen kwaad. U kunt hiervoor ook babydoekjes gebruiken. Het belangrijkste is dat de hond goed wordt verzorgd. Soms kunnen infecties of verkeerd voer ervoor zorgen dat uw hond een niet zo aangename geur heeft.

2. Voorkomen dat uw zetel gaat stinken
Een zetel wordt veel gebruikt. Daardoor kan er ook een vieze geur ontstaan. Stofzuig de zetel daarom regelmatig. Ook kunt u speciale middelen gebruiken om ervoor te zorgen dat vuil geen kans heeft om zich aan de zetel te hechten. HG heeft voor elke type zetel een geschikt product, zowel voor stof als leer.

Veelgestelde vragen over het huis ontgeuren

Oorzaken van een nare geur in huis?

Een vieze geur in huis kan heel veel oorzaken hebben. Soms is dit tijdelijk, bijvoorbeeld na het koken. Ook kan een vieze geur een heel specifieke oorzaak hebben, zoals een schimmel of een verstopping. Maar soms kan een nare geur ook door honden komen, of braaksel, urine of gewoon omdat er eenvoudigweg iets vies op de zetel is gevallen.

Hoe ontgeur ik het huis?

Lokaliseer eerst de bron van de vieze geur in huis. Is deze niet tijdelijk? Of heeft deze niet een specifieke oorzaak zoals schimmel of een verstopte afvoer? Afhankelijk van de bron van de stank kunt u meerdere dingen doen. Tegen een hondengeur helpt natriumbicarbonaat of waspoeder. Een stoffen zetel die stinkt, kunt u schoonmaken met shampoo of met soda in heet water. Tegen stinkend fruit kunt u schoonmaakazijn gebruiken.

Hoe voorkom ik nare geuren in huis?

Het is vaak moeilijk om een vieze geur in huis te voorkomen. Hebt u een hond? Droog uw hond dan af als hij nat is geworden. U kunt hiervoor ook babydoekjes gebruiken. Om te voorkomen dat stoffen meubels een vieze geur krijgen, moet u deze regelmatig stofzuigen. Ook helpt het om deze te behandelen met speciale middelen zodat vuil zich minder snel hecht aan de meubels.

Met welk HG-product ontgeur ik het huis?

Met HG alle nare geurtjes weg verwijdert u vieze geurtjes op een doeltreffende en biologische manier. U maskeert hiermee niet de geur, maar verwijdert de stankbron.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG alle nare geurtjes weg?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

Handyhome Be
MAKRO
KRUITVAT
HUBO-BE
Bolcom Logo
Brico Bricoplanit RGB YG
DI
AVEVE
Logo Colruyt.Svg
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG alle nare geurtjes weg

Aanbevolen product

HG alle nare geurtjes weg

8 reviews

500ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Stank & Nare luchtjes