Stinkende vaatwasser, wat te doen? 3 simpele tips als uw vaatwasser stinkt

Met de vaatwasser maken we onze vuile afwas schoon. Heel handig, want de meeste mensen vinden afwassen maar een vervelend werkje. Maar het is daarom ook niet raar dat de vaatwasser kan gaan stinken. Dit komt door aanslag van vet, etensresten of zeep. 

Het is alleen niet aangenaam als u de vaatwasser opendoet en er stank of een muffe geur uit de vaatwasser komt. Het is daarom verstandig om de vaatwasser regelmatig te ontdoen van deze vieze geuren, ook omdat de afwas minder goed schoon wordt als er allerlei resten achterblijven. 

In dit artikel delen wij tips tegen een stinkende afwasmachine. Zo hebt u in geen tijd weer een fris ruikende vaatwasser. De tips in dit artikel werken vooral tegen een stinkende afwasmachine. U moet uw vaatwasser ook regelmatig onderhouden. Wilt u de afwasmachine goed reinigen? Bekijk dan onze tips om de vaatwasser grondig te reinigen.

Oorzaken van een stinkende vaatwasser


vaatwasser stinktEen vaatwasser met een vieze geur komt meestal door aanslag van vet-, voedsel- en zeepresten. Deze kunnen op of in de afvoerleidingen, filters en rubbers gaan zitten. Het is daarom verstandig om uw vaatwasser regelmatig te ontdoen van vet, voedsel en zeep. Ook als u de vaatwasser een tijdje niet gebruikt, kan deze gaan stinken. Dan komt er een muffe geur in de vaatwasser.

Een stinkende vaatwasser ruikt met HG weer fris

HG tegen stinkende vaatwasser is de oplossing tegen een stinkende vaatwasser. Deze vaatwasmachinereiniger neemt vervuiling in de stinkende vaatwasser doeltreffend weg en zorgt zo voor een fris ruikende vaatwasser. 

Bovendien bevordert het gebruik van dit product de hygiëne en een properdere afwas. U kunt HG tegen stinkende vaatwasser een of twee keer per week gebruiken. Zo voorkomt u een stinkende afwasmachine.

Wilt u de vaatwasser goed reinigen om storingen te voorkomen? Gebruik dan HG onderhoudsmonteur voor (vaat)wasmachines Hiermee voorkomt u vervuiling van filters, vlotters, afvoerpijpen en andere moeilijk bereikbare onderdelen van de afwasmachine. 

Volg onderstaande stappen om zo met de HG tegen stinkende vaatwasser te zorgen voor een lekker fris ruikende vaatwasser. 

U kunt dit zonder vaat doen, maar ook met. Wilt u HG tegen stinkende vaatwasser met vaat gebruiken? Dat gaat hetzelfde als zonder afwas, maar u legt er dan een vaatwasblokje in de besteklade of -korf bij.

Gebruik zonder vaat: 

  1. Doseer 4 dopjes (40 gram) vaatwasmachinereiniger in de houder voor het vaatwasmiddel.
  2. Laat vervolgens de lege vaatwasser een normaal wasprogramma (circa 50°C) volledig doorlopen. 
  3. Herhaal 1 keer om de 2 weken.

3 tips tegen een stinkende vaatwasser en hoe u dit kunt voorkomen

Er zijn ook enkele huis-tuin-en-keukentips tegen een vaatwasser die stinkt. Deze zijn minder effectief als HG tegen stinkende vaatwasser. Ze kunnen het proberen wel waard zijn. Vooral om de vieze geur van een vaatwasser te voorkomen. Wilt u de vaatwasser goed reinigen? Bekijk dan onze tips om de vaatwasser grondig te reinigen.

1. Citroen
Om de vaatwasser te ontdoen van stank, kunt u citroen gebruiken. U kunt enkele druppeltjes citroensap in de vaatwasser sprenkelen. En wat plakjes citroen in de bestekbak doen. Zet de vaatwasser dan aan. Dit kan met en zonder vaat. Dit kan de vieze geur neutraliseren.

stinkende vaatwasser2. Schoonmaken onderdelen
Dit lijkt heel logisch. Uw vaatwasser schoonmaken. Maar let hierbij vooral op enkele specifieke onderdelen. Met name de filter, rubbers bij de deur en de sproeiarmen. Maak deze onderdelen regelmatig schoon. Juist daar blijven resten van eten en zeep vaak achter zitten.

3. Andere vaatwastabletten
Hoewel dit niet veel voorkomt, kan het ook zijn dat u verkeerde vaatwastabletten gebruikt. Het kan voorkomen dat u een bepaalde type vaatwasser heeft die specifieke vaatwastabletten nodig heeft. Of een bepaalde verhouding tussen zout en glansspoelmiddel. U kunt dus ook eens andere vaatwastabletten proberen als de vaatwasser snel gaat stinken.

Helpen de bovenstaande methodes niet? Of niet goed genoeg? Probeer dan HG tegen stinkende vaatwasser.

Heeft u zelf een goede tip tegen een stinkende vaatwasser? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen over een stinkende vaatwasser

Waardoor kan een vaatwasser gaan stinken?

Een stinkende vaatwasser komt vaak door aanslag van vet, etensresten of zeep. 

Wat kan ik doen tegen een vaatwasser die stinkt?

U kunt verschillende dingen doen tegen een stinkende vaatwasser:

  • Citroensap druppelen in de vaatwasser en citroenpartjes in de bestekla doen.
  • Regelmatig de filter, de rubbers en sproeiarmen schoonmaken.
  • Andere vaatwastabletten gebruiken als de afwasmachine snel gaat stinken.

Welk HG-product gebruiken tegen een stinkende vaatwasser?

HG tegen stinkende vaatwasser neemt vervuiling in de stinkende vaatwasser doeltreffend weg en zorgt zo voor een fris ruikende vaatwasser. Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG tegen stinkende vaatwasser?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

Handyhome Be
Bolcom Logo
AVEVE
KRUITVAT
Brico Bricoplanit RGB YG
BRICOLAGE
Logo Colruyt.Svg
DI
GAMMA
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG tegen stinkende vaatwasser

Aanbevolen product

HG tegen stinkende vaatwasser

500gr

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Stank & Nare luchtjes