Voegen schoonmaken | De beste oplossing om voegen te reinigen

voegen

De voegen tussen de tegels schoonmaken is een klus die af en toe moet gebeuren. Niet alleen vanwege de hygiëne, maar ook om esthetische redenen: grauw uitziende voegen ontsieren uw schone badkamer, toilet of keuken behoorlijk! Voegen worden relatief snel vuil en gaan uiteindelijk verkleuren. Wij geven u dan ook een aantal tips waarmee u deze goed kunt reinigen en zo weer van een volledig blinkend schone badkamer, toilet of keuken kunt genieten.

Hoe ontstaan vieze voegen?


vieze voegen schoonmaken

De voegen van de badkamer- of keukenvloer, maar ook die tussen de tegels achter het aanrecht of fornuis hebben het vaak zwaar te verduren.

De voegen worden vies door ingelopen vuil, vet, vervuild dweilwater en blootstelling aan vocht. Door het vocht kunnen voegen ook vervuilen door kalkaanslag of het ontstaan van schimmel.

3 tips om vieze voegen te voorkomen

Veel voegen zijn poreus en nemen daardoor zeer gemakkelijk vet, vuil, vocht en kalkaanslag op. Hieronder een aantal tips om de kans op vervuiling van voegen drastisch te verminderen.

1. Voegen beschermen
Als je voorkomt dat voegen vet, vuil, vocht en kalkaanslag kunnen opnemen, kunnen ze ook niet vies worden. Op blogs wordt soms de tip gegeven om voegen in te wrijven met een kaars, waardoor er een water- en vuilafstotend laagje op de voegen komt. Veel effectiever is het echter om HG wand- en vloervoegen super beschermer aan te brengen. Dit product geeft een maximale, transparante bescherming tegen het intrekken van olie, vet, vuil en vocht, waardoor ook de vorming van kalkaanslag wordt voorkomen.

2. Goed ventileren
Het is belangrijk dat u de ruimte goed ventileert. Vochtigheid trekt namelijk in de voegen en dit kan uiteindelijk ook schimmel op de tegelvoegen veroorzaken. Laat de (mechanische) ventilatie goed draaien en zet de deur van de badkamer geregeld open. Als u een badkamerraam heeft, adviseren wij om deze tijdens (of direct na) het douchen open te zetten zodat de vochtige lucht meteen naar buiten kan.

3. Geregeld het dweilwater of schoonmaaksopje verversen.
Als het dweilwater of het schoonmaaksopje erg vuil is, kan dit ook de voegen vuil maken. Geregeld het dweilwater of schoonmaaksopje verversen, voorkomt onnodige vervuiling van de voegen door het indringen van vervuild water.

Middelen om de voegen schoon te maken

Naast het voorkomen dat de voegen (te snel) vuil worden door de poreusheid op te heffen, goed te ventileren of het dweilwater regelmatig te verversen, zal er op een gegeven ogenblik toch ook gereinigd moeten worden. Op diverse websites, zoals blogs, worden allerlei doe-het-zelf- tips gegeven voor het schoonmaken van voegen.

4 doe-het-zelf-middelen om uw voegen te reinigen

Er zijn verschillende middelen die u, volgens diverse websites, kunt proberen om voegen grondig te reinigen.

1. Bleekmiddel en water
Meng bleekmiddel en water en gebruik dit mengsel vervolgens om de voegen schoon te borstelen.

voegen schoonmaken lauw water

2. Wasverzachter met warm water
Een andere mogelijke manier om de voegen in de badkamer te reinigen is om een beetje wasverzachter te mengen met warm water. Wrijf deze oplossing vervolgens met een doekje in om de voegen schoon te maken.

3. Water en azijn
Maak een dweil nat met een mengsel van water en azijn. Vervolgens dweilt u de voegen grondig en maakt u ze droog met behulp van een droge, schone doek.

4. Citroensap, azijn en soda
Naast de eerdergenoemde methoden kunt u eventueel ook citroensap gebruiken. Meng wat azijn, soda en citroensap door elkaar en borstel de tegels met dit mengsel schoon.

Blijkt dit toch niet te werken? Probeer dan eens de oplossingen van HG die speciaal ontwikkeld zijn om voegen effectief schoon te maken.

Met HG worden voegen écht schoon

HG heeft verschillende producten waarmee u de voegen van tegelwanden of -vloeren goed en gemakkelijk kunt reinigen, zoals HG voegenreiniger concentraat. Deze geconcentreerde reiniger verwijdert de sterke vervuiling van voegen en muren in bijvoorbeeld uw badkamer, toilet of keuken. 1 liter is goed voor 10 à 15 vierkante meter aan wand- of vloeroppervlak. HG voegenreiniger is ook verkrijgbaar in een gemakkelijke kant-en-klaar-variant.

HG voegenreiniger hoeft u niet op te lossen en verwijdert ook sterke vervuiling van vrijwel alle voegen tussen wandtegels, vloertegels en bakstenen. De werking van beide varianten blijft gedurende de inwerktijd en het na-borstelen even actief, waardoor het een geweldig resultaat geeft. 

Blijft er gele of bruine vervuiling achter na het reinigen, dan is dat kalkaanslag en adviseren wij dit te verwijderen met HG kalkweg concentraat. Voor het verwijderen van zwarte aanslag op de voegen in de badkamer, adviseren wij HG schimmelvlekkenreiniger.


Heeft u zelf een goede tip om voegen schoon te maken? Laat het ons weten!Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen producten

Geïnteresseerd in HG voegenreiniger?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

Handyhome Be
CARREFOUR
Bolcom Logo
Logo Colruyt.Svg
KRUITVAT
GAMMA
Brico Bricoplanit RGB YG
MAKRO
DELHAIZE
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG voegenreiniger

Aanbevolen product

HG voegenreiniger

66 reviews

500ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Badkamer & Toilet