Siliconenkit verwijderen? | De beste manier om kit te verwijderen

kit

Soms is het nodig om oude randen van siliconenkit te verwijderen, zeker als deze beschimmeld zijn, loslaten of verkleuren en er daardoor lelijk gaan uitzien. Het verwijderen van siliconenkit gaat over het algemeen het snelst met een goede kitverwijderaar. Let wel goed op of de verwijderaar ook voor de betreffende ondergrond geschikt is.

Het verwijderen van siliconenkit


siliconenkit verwijderenEen klusser weet uit ervaring dat het zonder hulpmiddelen praktisch onmogelijk is om kit zonder resten te verwijderen.  Gelukkig zijn er genoeg hulpmiddelen die u kunnen helpen bij het verwijderen van kit.

1. HG Siliconenkit verwijderaar
Met HG siliconenkit verwijderaar is het verwijderen van siliconenkit super eenvoudig. Met de bijgeleverde borstel en spatel kunt u zeer gemakkelijk oude kitranden verwijderen van allerlei ondergronden, zoals glas, tegels, emaille en diverse soorten kunststof.

2. Glasschraper of stanleymesje
U kunt een glasschraper of stanleymesje gebruiken om kit te verwijderen. Hierbij moet u wel voorzichtig te werk gaan en zorgen dat u de onderliggende materialen zoals tegels niet beschadigt!

3. Slaolie
Giet slaolie over een doek en gebruik deze dan om de kitnaden goed nat te maken met de slaolie. Laat het even inwerken en probeer een rand van de kit los te krijgen.

siliconen kit verwijderen met mesj4. Wasbenzine of nagellakremover
Doe nagellakremover of wasbenzine op een schuursponsje en week hier de siliconenkit mee af. Laat het inwerken en probeer dan de kit los te krijgen. Gebruik hier eventueel een mesje voor.


De effectiviteit van een glasschraper, een stanleymesje, slaolie, wasbenzine of nagellakremover is helaas niet gegarandeerd, ze zijn er tenslotte ook niet voor bedoeld.


Vaak heeft u alsnog een speciaal mesje of de HG kitverwijderaar nodig om de kitranden compleet te verwijderen. 

HG helpt bij het verwijderen van siliconenkit

HG siliconenkitverwijderaar verwijdert siliconenkit van diverse ondergronden, zoals roestvrijstaal, email, glas, diverse soorten kunststof, keramische tegels, geglazuurde tegels, natuursteen en soortgelijke ondergronden. Het is een aangenaam ruikend product, gemakkelijk aan te brengen en het tast de genoemde ondergronden niet aan.

Bepaalde kitsoorten, zoals butyleen-, acrylaat- en universele kit laten soms resten achter die moeilijk te verwijderen zijn. HG gaat al deze resten prima te lijf! HG siliconenkitverwijderaar wordt geleverd inclusief kwastje en spatel.

Heeft u zelf een goede tip om siliconenkit te verwijderen? Laat het ons weten!Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG siliconenkitverwijderaar?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

Logo Colruyt.Svg
Handyhome Be
KRUITVAT
GAMMA
MAKRO
DI
BRICOLAGE
Brico Bricoplanit RGB YG
DELHAIZE
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG siliconenkitverwijderaar

Aanbevolen product

HG siliconenkitverwijderaar

20 reviews

100ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Klus & Doe-Het-Zelf