Laminaat schoonmaken? Laminaat stralend reinigen met deze tips

Regelmatig de laminaatvloer reinigen is belangrijk zodat het laminaat langer mee gaat. Gelukkig is het schoonmaken van laminaatvloer eenvoudig met de juiste schoonmaakproducten. In dit artikel delen wij enkele tips om laminaatvloer streeploos te dweilen. 

Laminaat schoonmaken en onderhouden blijft van belang


Laminaat is een van de populairste vloeren in België. Op een laminaatvloer zullen niet snel krassen ontstaan door de harde en beschermende kunststof bovenlaag, maar na verloop van tijd worden de gebruikssporen op de laminaatvloer zichtbaar. Daarom blijft het belangrijk om de laminaatvloer goed te onderhouden en te beschermen voor een langere levensduur. Uiteraard moet u ook regelmatig de vloer schoonmaken. In dit artikel leest u de beste manieren om uw laminaat schoon te maken.

HG maakt laminaat dweilen eenvoudig

laminaat schoonmakenHG heeft verschillende producten in het assortiment om doeltreffend het laminaat te reinigen en te beschermen. Elke laminaatreiniger heeft zijn eigen componenten. Zo kunt u kiezen welk product het beste bij u past. HG heeft een uitgebreid assortiment voor het schoonmaken van uw laminaat.

HG laminaat reiniger is een geconcentreerde laminaatreiniger voor alle soorten laminaatvloeren. Met deze reiniger kan de vloer snel en veilig schoongemaakt worden. In deze reiniger zit geen glansopbouw. 

HG laminaat reiniger glans reinigt het laminaat en herstelt de glans. Deze reiniger is goed voor het regelmatig schoonmaken en is veilig in gebruik. 

HG laminaat reiniger extra sterk is ideaal voor het veilig verwijderen van hardnekkig vuil en vet van alle soorten laminaatvloeren. Deze extra sterke reiniger verwijdert ook beschermfilms. Daarom is de reiniger ook geschikt als voorbehandeling van een nieuwe beschermlaag.  

Voor alledaagse schoonmaak hebben wij ook nog HG laminaatreiniger (500 ml). Deze sprayreiniger is ideaal om elke dag het laminaat vrij te maken van lichte vervuiling zoals stof en zand. Met deze spray is het laminaat in een handomdraai proper. Kijk op de productpagina voor de gebruiksaanwijzing.

Zo gebruikt u HG laminaat reiniger voor het schoonmaken van het laminaat:

  1. Los 50 ml reiniger op in een halve emmer (5l) lauw water. Bij een sterk vervuilde vloer kan een sterkere oplossing worden gemaakt tot 100 ml op een halve emmer water. Bij HG laminaat reiniger extra sterk moet 1 liter reiniger worden opgelost in een halve emmer water.
  2. Dweil de laminaatvloer met een goed uitgewrongen dweil.
  3. Spoel deze regelmatig goed uit in de gemaakte oplossing.
  4. Laat vervolgens de vloer uit zichzelf opdrogen. Spoel of dweil de vloer niet na.

3 doe-het-zelftips om uw laminaat te reinigen

Er worden enkele tips gegeven op het internet om het laminaat weer proper te krijgen. HG heeft 2 tips geselecteerd. Deze bieden alleen geen garantie op een propere vloer. Voor het beste resultaat kunt u HG laminaat reiniger of HG laminaat reiniger extra sterk gebruiken. 

Laminaat reinigen1. Laminaat schoonmaken met azijn
Doe een kleine scheutje azijn bij een emmer lauw of lauw warm water en dweil uw vloer. Maak de vloer niet te nat en laat aan de lucht opdrogen.

2. Laminaat schoonmaken met ammoniak
Doe een scheutje ammoniak in een emmer lauw water en maak de vloer schoon met een droge doek. Maak de vloer hierbij niet te nat. Maak de natte delen daarna meteen schoon met een andere droge doek. 

3. Laminaat schoonmaken met groene zeep of een stoomreiniger
Op het internet staan ook tips om laminaat schoon te maken met groene zeep of om laminaat schoon te maken met een stoomreiniger. Uw laminaat schoonmaken met een stoomreiniger of groene zeep raden wij ten zeerste af. Groene zeep kan ervoor zorgen dat uw laminaat dof wordt of strepen krijgt. 

De stoomreiniger geeft hete stoom af en dit komt tussen de naden van het laminaat. Hierdoor wordt de ondervloer vochtig en is de kans groot dat de vloer gaat uitzetten en dus omhoog komt.

Heeft u zelf een tip om laminaat schoon te maken? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen over laminaatvloer schoonmaken

Waarom moet ik het laminaat schoonmaken?

Wanneer het laminaat wordt onderhouden en schoongemaakt, krijgt het laminaat een langere levensduur. 

Welke producten van HG kan ik het beste gebruiken voor het schoonmaken van laminaat?

Wij hebben meerdere producten in ons assortiment die u kunt gebruiken voor het reinigen van laminaat. Met onze keuzehulp voor laminaatvloeren kunt u precies zien welk product het beste bij uw behandeling past.

Zijn er alternatieven om mijn laminaat schoon te krijgen?

U kunt ook proberen om uw vloer schoon te maken met azijn of ammoniak. Gebruik liever geen groene zeep of een stoomreiniger.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen producten

Geïnteresseerd in HG laminaatreiniger?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

GAMMA
DI
Logo Colruyt.Svg
AVEVE
Handyhome Be
BRICOLAGE
DELHAIZE
HUBO-BE
MAKRO
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG laminaatreiniger

Aanbevolen product

HG laminaatreiniger

71 reviews

1L

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Vloeren & Wanden