WC schoonmaken? Enkele tips voor het schoonmaken van de wc

De toiletruimte reinigen is een taak waar veel mensen geen zin in hebben. Toch is het belangrijk om het toilet regelmatig te reinigen. Dit kan op vele manieren gedaan worden en HG geeft enkele tips om u hierbij te helpen. 

Het toilet schoonmaken was nog nooit zo makkelijk met HG


wc schoonmakenHG toiletgel hygiënisch is geschikt voor regelmatige reiniging en ontkalking van de wc. De samenstelling van de toiletgel zorgt ervoor dat de kalkaanslag en het vuil van het toilet worden verwijderd. Het resultaat is een stralend toilet met een langdurig frisse geur. 

HG toiletgel extra sterk is geschikt voor het intensief reinigen van de toiletpot. De reiniger verwijdert doeltreffend hardnekkige vervuiling en aanslag. Tijdens het reinigen wordt de glazuur, roestvrij staal en chroom niet aangetast. 

HG toiletruimte reiniger is een reiniger die gebruikt kan worden voor verschillende oppervlakken in de toiletruimte. In tegenstelling tot de andere twee producten hierboven besproken, is deze geschikt voor de ruimte van het toilet. Voor een snelle en hygiënische schoonmaakbeurt kunt u deze reiniger gebruiken voor het schoonmaken van de toiletbril, de buitenkant van de toiletpot, het waterbakje, de kraan en de deurkruk. De reiniger ruikt fris en droogt snel. 

Bruine aanslag in de wc is verleden tijd met HG toilet renovatiekit

Is de wc-pot zo sterk vervuild dat er zwaardere middelen aan te pas moeten komen? Dan is HG toilet renovatiekit dé ideale oplossing. 

Deze toilet renovatiekit van HG is speciaal ontwikkeld om de toiletpot een tweede leven te geven. Na verloop van tijd wordt de glazuurlaag van een toiletpot zwakker. Door dit verzwakkende proces houdt de toiletpot makkelijker vuil en aanslag vast. Deze zeer hardnekkige aanslag doet zich ook voor in de onzichtbare gedeeltes van het toilet. 

HG toilet renovatiekit wordt geleverd met een extreem krachtige toilet renovatie reiniger, een schrobber, een schrobpad die niet krast en twee handschoenen. 

Het toilet reinigen kan met deze huis-, tuin- en keukentips

toilet schoonmakenDe wc reinigen is belangrijk zodat er geen bruine aanslag, urinesteen of kalk ontstaat. Het is daarom handig om deze taak wekelijks uit te voeren. Als u het toilet wekelijks reinigt, wordt het onderhoud ervan zoveel makkelijker.

HG heeft een aantal tips geselecteerd waarmee u kunt proberen om de wc zo hygiënisch mogelijk schoon te maken. Bereikt u hiermee niet het gewenste effect ? Gebruik dan HG toiletgel hygiënisch of HG toiletruimte reiniger.

Wc schoonmaken met natriumbicarbonaat en azijn

 1. Strooi een tas bakingsoda in de wc.
 2. Giet er vervolgens een tas azijn overheen.
 3. Laat het mengsel 10 minuten inwerken.
 4. Dan kan u de wc met de wc-borstel schoonmaken.
 5. Spoel tot slot het toilet door en de wc-pot is weer vrij van kalk en vuil. 

Wc schoonmaken met cola

 1. Giet 1 liter cola in de wc pot.
 2. Laat dit een nachtje staan.
 3. Maak de volgende dag de wc schoon met de wc-borstel.
 4. Spoel tot slot het toilet door en de kalkaanslag is verdwenen. 

Wc schoonmaken met groene zeep

 1. Los groene zeep op in een emmer water.
 2. Maak hiermee de wc-bril, de tegels, het wasbakje e.d. schoon.
 3. Gooi vervolgens de gemaakte oplossing in de wc-pot en haal de toiletborstel erdoorheen.
 4. Laat het mengsel 1 uurtje inweken en spoel vervolgens het toilet door.
 5. Maak met een propere, droge doek of toiletpapier de gereinigde oppervlakken zuiver en droog. 

De wc schoonmaken met javel wordt vaak nog aangeraden op het internet. Wij raden u aan om dit middel te vermijden. Javel is een middel dat moeilijk afbreekbaar is en is daardoor slecht voor het milieu. Daarbij maakt javel niet schoon. Het vuil wordt gebleekt, maar niet verwijderd. 

Hebt u zelf andere tips voor het schoonmaken van de wc? Laat het ons dan weten.

Veelgestelde vragen over wc schoonmaken

Waarom moet ik mijn toilet schoonmaken?

Schoonmaakonderhoud van het toilet is belangrijk, zodat er niet zo snel bruine aanslag, urinesteen of kalk ontstaat. 

Hoe maak ik de wc het beste schoon?

U kunt huis-, tuin- en keukenmiddelen gebruiken zoals, cola, schoonmaakazijn en natriumbicarbonaat. Voor gegarandeerd resultaat adviseren wij echter HG toiletgel hygiënisch voor uw wc-pot of HG toiletruimte reiniger voor de ruimte van het toilet en de wc-pot. Voor sterkere vervuiling en aanslag adviseren wij HG toiletgel extra sterk en HG toilet renovatie kit. Wilt u de wc-bril  snel en eenvoudig reinigen? Gebruik dan HG hygiënische toiletbrilreiniger

Welk HG-product kan ik gebruiken om de wc schoon te maken?

Voor het schoonmaken van de toiletpot adviseren wij HG toiletgel hygiënisch, HG toiletgel extra sterk en HG toilet renovatiekit. Voor het reinigen van de gehele toiletruimte adviseren wij HG toiletruimte reiniger.

Is javel een effectief schoonmaakmiddel?

Nee, javel maakt niet schoon. Het bleekt het vuil, maar het maakt niet schoon. En het is ook nog eens slecht voor het milieu.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen producten

Geïnteresseerd in HG toiletgel hygiënisch?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

HUBO-BE
MAKRO
DI
AVEVE
Logo Colruyt.Svg
Brico Bricoplanit RGB YG
KRUITVAT
BRICOLAGE
CARREFOUR
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG toiletgel hygiënisch

Aanbevolen product

HG toiletgel hygiënisch

20 reviews

500ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Badkamer & Toilet