Stickers verwijderen van uw auto? Wij geven dé tips om stickers en lijmresten te verwijderen

Hebt u een sticker op uw auto zitten die u graag wil verwijderen, omdat deze bijvoorbeeld beschadigd is of omdat u er op uitgekeken bent? Wij vertellen u graag hoe u autostickers kunt verwijderen, denk onder andere aan een verouderd logo van uw bedrijf, een vignet van uw vakantiebestemming, stickers om de auto een sportieve uitstraling te geven of een tweedehands auto die u gekocht hebt waar stickers op zitten. Maar hoe begint u eraan? Wij geven u graag een aantal tips om de stickers van uw auto te verwijderen. 

Sticker van uw auto verwijderen met HG stickerverwijderaar


Wil u één of meerdere stickers van uw auto verwijderen? Dan biedt HG de perfecte oplossing, namelijk HG stickerverwijderaar. Met de HG stickerverwijderaar zijn stickers en lijmresten van stickers op uw auto voorgoed verleden tijd. Test voorafgaand aan het gebruik altijd voor de zekerheid even hoe de lak van uw auto reageert op de stickerverwijderaar. Test bijvoorbeeld op een stuk dat aan de buitenkant niet zichtbaar is.  

Volg onderstaande stappen om met HG stickerverwijderaar stickers of lijmresten te verwijderen van uw auto:

 1. Gebruik de stickerverwijderaar van HG altijd onverdund. 
 2. Wil u een papieren autosticker verwijderen? Breng de stickerverwijderaar dan met een kwastje aan. Gaat het om het verwijderen van kunststof autostickers? Maak dan eerst altijd een hoekje los, zodat u de vloeistof tussen de sticker en de ondergrond laat lopen. 
 3. Laat vervolgens de stickerverwijderaar altijd even inwerken. Hierna verwijdert u de autosticker eenvoudig. 
 4. Blijven er toch nog lijmresten achter? Dan wil u deze lijmresten natuurlijk ook verwijderen van uw auto. Breng dan de stickerverwijderaar nogmaals aan. Na een paar seconden kunt u de lijmresten van stickers van uw auto verwijderen met een doek.

Autostickers verwijderen met hitte

Autostickers en andere vormen van belettering verwijdert u met behulp van hitte. Door de autostickers te verwarmen, wordt de lijm namelijk zacht en trekt u de stickers eenvoudig van uw auto af. Vrijwel elke autosticker reageert op grote temperatuurverschillen.

Wij kunnen de werking van het verwijderen van autostickers met behulp van een hittebron niet garanderen. Het gebruik van onderstaande tips is dus geheel op eigen risico. 

 1. Stickerresten verwijderen van uw auto met een föhn
  De meeste mensen hebben wel een föhn in huis. Wist u dat dit het ideale apparaat is om hardnekkige stickers van uw auto te verwijderen? De warmte van de föhn zorgt ervoor dat de sticker loskomt. Komt de sticker los van uw auto? Trek hem er dan, in een rechte hoek, voorzichtig vanaf. Eventuele achterblijvende lijmresten op uw auto kunt u verwijderen met een reiniger of een ontvetter.
 2. Stickerresten verwijderen van uw auto met een stoomapparaat
  Wil u een grote sticker en stickerresten van uw auto verwijderen? Dan biedt een stoomapparaat wellicht uitkomst. Het stoomapparaat werkt volgens hetzelfde principe als de föhn, maar dan grootschaliger. 

 

Alternatieve tips om stickers en stickerresten van uw auto te verwijderen

HG stickerverwijderaar is de beste oplossing om stickers van uw auto te verwijderen. Maar wij geven u hier ook graag andere tips om stickers en stickerresten van uw auto te verwijderen. Nogmaals: wij garanderen de werking van deze tips en middelen niet. 

 • Olie
  Olie is een veilig middel om stickers en stickerresten van uw auto te verwijderen, maar het is niet zeker dat de sticker met behulp van (baby)olie volledig loskomt. Dit is afhankelijk van het stickermateriaal en de stof waarop de sticker kleeft. 
 • Caramelschijf
  De caramelschijf is zeer effectief om stickers van uw auto te verwijderen. Bevestig de caramelschijf op uw boormachine. Het voordeel aan caramelschijven is dat ze snel en eenvoudig werken én geen krassen achterlaten. 

Autostickers verwijderen? Pas op met huishoudelijke middelen

Op het gebied van autostickers verwijderen bestaan er een heleboel fabeltjes. In die fabeltjes spelen huis-, tuin- en keukenmiddeltjes vaak de hoofdrol. Ons advies is om goed op te passen met dit soort middelen wanneer u stickers van uw auto wil verwijderen. Middeltjes als citroenzuur, haarlak en schoonmaakazijn lijken doeltreffend, maar tasten hoogstwaarschijnlijk de glans van uw autolak aan, omdat ze inbijten. 

Hebt u zelf een goede tip om stickers of lijmresten van de auto te verwijderen? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen over autostickers verwijderen

Is het slim om stickers van de auto af te krabben?

Nee, want de kans is groot dat u met uw vingernagels alleen de bovenste laag van de stickers los krijgt.

Hoe kan ik stickers van mijn auto verwijderen?

Er zijn verschillende manieren om stickers van uw auto te verwijderen:

 • Met HG stickerverwijderaar
 • Met hitte, zoals een föhn of een stoomapparaat
 • Met olie
 • Met een caramelschijf

Met welk HG-product kan ik stickers op mijn auto het beste verwijderen?

HG stickerverwijderaar is de beste oplossing uit het assortiment van HG om autostickers en eventuele stickerresten van uw auto te verwijderen. Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG stickerverwijderaar?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:
Handyhome Be
GAMMA
MAKRO
DELHAIZE
KRUITVAT
HUBO-BE
Logo Colruyt.Svg
CARREFOUR
Bolcom Logo
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG décol’adhésifs

Aanbevolen product

HG stickerverwijderaar

27 reviews

300ml

Andere tips voor Auto, Boot & Caravan