Verven zonder schuren? Dat kan met de juiste producten

Om zo lang mogelijk van uw kozijnen, vloer en meubels van hout te genieten, is onderhoud belangrijk. Verven is daar een onderdeel van. Voordat u kunt verven, moet het hout geschuurd worden. Dit is tijdrovend. Wist u dat u met HG kunt verven zonder schuren en gronden? Op deze pagina vindt u hoe dit precies in zijn werk gaat.

Hout verven zonder schuren, dat kan toch niet?


Verven zonder schuren, is dat wel mogelijk? Vaak wordt gedacht dat hout eerst grondig geschuurd moet worden voor het kan worden geverfd. Zo worden oneffenheden en beschadigingen aan het oppervlak egaal gemaakt. Daarnaast wordt schuren aangeraden zodat de coating zich optimaal kan hechten. De oude verflaag wordt verwijderd voor een fris, nieuw likje verf. 

Schuren is een tijdrovende opdracht en niet altijd even hard nodig. Verf hecht namelijk ook wanneer het oppervlak goed ontvet wordt. Wilt u verven zonder te schuren? Dan heeft HG dé oplossing: HG verfontvetter concentraat.

Verf zonder schuren met HG

verven zonder schurenSchuren is niet meer nodig dankzij HG. Met de ontvetter van HG maakt u onbehandelde oppervlakken die nog geschilderd moeten worden erg proper en vetvrij. Schuren is niet meer nodig, u kunt meteen beginnen met verven. 

Hout verven zonder schuren, is eenvoudig en efficiënt. Het heeft geen vieze ammoniak geur en hecht de verf zonder schuren. Met HG verfontvetter concentraat kunt u ook verontreinigd verfwerk razendsnel ontdoen van nicotineaanslag of atmosferische vervuiling. De verfontvetter kunt u zowel binnen als buiten gebruiken. U kunt dus eenvoudig uw meubels verven zonder schuren, maar ook buiten aan de slag met de houten kozijnen.

Zo kunt u verven zonder schuren met HG:

  1. Verdun HG verfontvetter concentraat met water. De verhouding van deze verfontvetter is 1 op 10. Hou rekening met de aard en sterkte van de vervuiling.
  2. Breng de verfontvetter aan met een schuurspons en laat het product een aantal minuten inwerken.
  3. Veeg af met een ruime hoeveelheid water.
  4. Laat de ondergrond volledig drogen, daarna kunt u pas schilderen. Maak eventueel droog met een propere doek of een proper zeemvel.
    • De HG verfontvetter concentraat is ook verkrijgbaar in een kant en klare variant. Deze variant is de ideale verfontvetter voor kleine werkjes.

3 voordelen van schilderen zonder schuren

Het verven zonder schuren biedt een aantal voordelen. Meubels, kozijnen of een houten vloer verven zonder schuren? Het maakt niet uit. De voordelen zijn: 

schilderen zonder schurenMinder tijdrovend

Door schilderen zonder schuren kunt u sneller werken. U ontziet uzelf van intensief schuurwerk doordat HG verfontvetter concentraat zorgt dat het oppervlak vet- en vuilvrij wordt. Verf hecht hierdoor eenvoudig en snel.

Voorkomt beschadigingen 

Een veelvoorkomende fout bij het schuren is te veel, te lang of onnodig hard schuren. Bij te veel schuren gaat u namelijk al snel door de oude verflaag heen. Deze moet dan eerst weer worden behandeld met grondverf, die eerst weer moet drogen alvorens u aan de slag kunt. 

Door gebruik te maken van verven zonder schuren, verkleint u de kans op het beschadigen van het houtpatroon. Dit patroon bestaat veelal uit nerven die bij te veel schuren kunnen gaan bloeden.

Er komt geen droge stof vrij

Het schuren van hout brengt natuurlijk heel wat afval met zich mee. HG verfontvetter concentraat zorgt ervoor dat het hout niet eerst intensief bewerkt moet worden. Dat scheelt een hoop afval zoals stof en afbladderende verf.

Veelgestelde vragen over verven zonder schuren

Hoe kan ik verven zonder schuren?

Met HG verfontvetter concentraat kunt u verven zonder te schuren.

Hoe kan ik hout, bijvoorbeeld kozijnen, verven zonder schuren?

Op basis van HG verfontvetter concentraat kunt u schilderen zonder schuren.

Wat zijn de voordelen van verven zonder schuren?

De voordelen van verven zonder schuren zijn dat het werkje je minder tijd kost. Het hout blijft mooi en er komt afval bij kijken zoals afbladderende verf of stof.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG verfontvetter concentraat?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

AVEVE
MAKRO
DELHAIZE
HUBO-BE
Handyhome Be
CARREFOUR
DI
KRUITVAT
Brico Bricoplanit RGB YG
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG verfontvetter concentraat

Aanbevolen product

HG verfontvetter concentraat

20 reviews

1L

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Klus & Doe-Het-Zelf