Sticker verwijderen: de beste tips om stickers te verwijderen

Stickers zitten soms muurvast en verwijderen lijkt dan gewoon niet te lukken. Vaak trekt u slechts een gedeelte eraf en blijven er van die vervelende sticker- en lijmresten achter die alleen maar lelijker worden als u eroverheen poetst. Met de volgende tips gaat het echter zeker lukken!

Stickers verwijderen. Is dat te voorkomen?


sticker verwijderenUiteraard is het onmogelijk om te voorkomen dat je soms een sticker of stickerresten moet verwijderen. Op veel producten die je tegenwoordig koopt, zit bijvoorbeeld een sticker om diefstal tegen te gaan. Op autoruiten moet vaak zichtbaar een tolvignet geplakt worden (denk aan die trip door Zwitserland) of een milieusticker zodat men snel kan zien of de auto voldoet aan bepaalde milieueisen en wel het centrum van een stad in mag.

En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te geven waarbij je (ongewild) geconfronteerd wordt met een sticker en hoe moeilijk het is die te verwijderen. Maar stickers zijn vaak ook decoratiemateriaal, zeker voor kinderen die met veel plezier hun hele slaapkamer(deur) met stickers beplakken. Om te voorkomen dat die allemaal verwijderd moeten worden, kan je natuurlijk een speciaal bord ophangen in hun slaapkamer en de afspraak maken dat alleen daarop stickers geplakt worden geplakt.

Alternatieve manieren om stickerste verwijderen

HG stickerverwijderaar is speciaal ontwikkeld voor het eenvoudig verwijderen van stickers en stickerlijm. Dit product werkt snel en gemakkelijk, maar u kunt natuurlijk ook één van de volgende huis-tuin-en-keuken-middelen proberen die we op het internet zagen.

plakband verwijderen1. Nagellakremover
Doe een klein beetje nagellakremover op een sponsje of keukenpapier en wrijf daarmee over de sticker heen totdat deze geheel is verdwenen. 

2. Terpentine
Smeer de lijmresten voorzichtig in met terpentine, laat even inwerken en wrijf de opgeloste resten er vervolgens af met een droge doek.

3. Pindakaas
Smeer de hele sticker in met een duim pindakaas. Laat deze even intrekken en u kunt de sticker eraf halen. Op geplastificeerde stickers werkt deze methode echter niet.

HG, dé meest effectieve manier om een sticker te verwijderen

Zoals vermeld, is HG stickerverwijderaar speciaal ontwikkeld voor het eenvoudig verwijderen van stickers en stickerlijm. Maar dit product is ook goed te gebruiken voor het verwijderen van rubberlijm, plakband, teerspatten, smeervlekken, olie, hakstrepen en nog vele andere problemen van bijna alle ondergronden. HG stickerverwijderaar wel onverdund gebruiken en even laten inwerken.

Heeft u zelf een goede tip om stickers te verwijderen? Laat het ons weten!Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG stickerverwijderaar?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

KRUITVAT
HUBO-BE
DELHAIZE
Handyhome Be
AVEVE
Logo Colruyt.Svg
BRICOLAGE
MAKRO
Bolcom Logo
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG stickerverwijderaar

Aanbevolen product

HG stickerverwijderaar

51 reviews

300ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Klus & Doe-Het-Zelf