Tuintegels schoonmaken? 4 manieren om tuintegels te reinigen

Tuintegels schoonmaken kan aanvoelen als een grote opdracht. Zeker na een lange winter kunnen ze heel erg vuil zijn. Gelukkig is dit gemakkelijk opgelost. Met onze 4 manieren blinken uw tuintegels binnen de kortste keren. Of het nu gaat om keramische, grind- of betontegels schoonmaken. Zo kunt u uw tuinmeubelen weer uitstallen op mooie en zuivere tuintegels.

De oorzaak van vuile tuintegels


Zodra de zon gaat schijnen, is het heerlijk om in de tuin te zitten, maar vaak moet u na de winter eerst uw tuintegels schoonmaken. Ook daarna kunnen uw tuintegels weer vuil worden en grauw ogen. 

Dit ontstaat door atmosferische vervuiling waarbij roet en fijnstof zich hechten aan de tegels. Grote oorzaken zijn het verkeer op drukke wegen en de industrie. De aanslag op tegels is moeilijk te voorkomen. Wilt u optimaal in de zon genieten van een blinkend terras? Dan is het dus ook aangenaam om tijdens de lente en zomer regelmatig uw tuintegels schoon te maken.

Soms lijkt het een hele opdracht. En zeker grindtegels schoonmaken kan inderdaad wel wat lastig zijn. Gelukkig bent u met onze tips snel klaar met het reinigen van uw tuintegels.

HG terrastegel reiniger: eenvoudig keramische, beton- en grindtegels schoonmaken

terras schoonmakenWilt u graag direct resultaat? Dan is HG terrastegel reiniger de eenvoudigste manier om uw tuintegels schoon te maken. Onze reiniger is een sterk geconcentreerd product dat      speciaal ontwikkeld is voor het doeltreffend schoonmaken van alle soorten tuintegels. U kunt hiermee eenvoudig vuile, grauwe grindtegels en betontegels schoonmaken. Daarnaast is       onze reiniger ook geschikt om keramische tuintegels mee schoon te maken. 

Na de behandeling met HG terrastegel reiniger zien uw tuintegels er weer uit als nieuw. Voor groene aanslag kunt ook kijken bij HG groene aanslag reiniger.

Volg onderstaande stappen om uw tuintegels te reinigen met HG terrastegel reiniger:

 1. Maak vooraf de tegels goed nat, vergeet vooral de voegen niet en veeg de plassen weg.
 2. Vermeng HG terrastegel reiniger met 4 liter water in een bak waar een harde borstel in past, bijvoorbeeld een afwasbak.
 3. Doop de borstel in de bak en breng de terrasreiniger al schurend aan. Laat het product eerst enkele minuten inwerken.
 4. Schuur dan nog even na en spuit, voordat de vloeistof opdroogt, de tegels grondig met water af.
 5. Hierna kunt eventueel ook nog HG terrastegel kleurhersteller gebruiken.

3 doe-het-zelf manieren om uw keramische, grind- of betontegels te reinigen

HG terrastegel reiniger tuintegels schoonmakenis dé oplossing voor het doeltreffend schoonmaken van tuintegels. Op het internet worden ook diverse tips gedeeld om uw tuintegels schoon te maken met huis-, tuin- en keukenmiddelen. HG heeft willekeurig een aantal verschillende manieren waarmee u aan de slag kunt, geselecteerd. Denk hierbij aan  het gebruik van een borstel, groene zeep of azijn.

1. Tuintegels schoonmaken met een borstel

De meest milieuvriendelijke, maar ook meest arbeidsintensieve manier om tuintegels te reinigen is met een borstel. Maak de tuintegels schoon met een voegenkrabber, water en een stevige, harde borstel. Maak eerst de voegen tussen de tuintegels schoon met de krabber. Neem vervolgens een emmer warm water, gooi deze over de tegels en schrob ze daarna. Houd er rekening mee dat dit een pittig werkje kan zijn zonder de hulp van andere middelen.

2. Tuintegels schoonmaken met groene zeep

U kunt uw tuintegels schoonmaken met groen zeep. Zo pakt u het aan:

 • Vul een emmer met water en groene zeep. Het aantal liter water is gelijk aan het aantal eetlepels groene zeep. 
 • Gooi het mengsel over uw tuintegels en schuur deze met een harde borstel.
 • Laat het mengsel dertig minuten intrekken en spoel na met schoon water.
 • Werkt dit niet direct? Laat het mengsel dan een nacht intrekken. Pas op: de tegels kunnen glibberig zijn door de zeep.

3. Tuintegels met azijn schoonmaken

U kan beter alleen keramische tuintegels schoonmaken met azijn. Andere tuintegels reinigen met azijn is niet verstandig. Azijn breekt namelijk kalk af. Dit is slecht voor uw tegels. Daarnaast is azijn niet goed voor planten en dieren. Let dus goed op met het gebruik van azijn. Wilt u uw keramische tuintegels schoonmaken met azijn? Meng dat de helft water met de helft azijn. Sproei dit op de tegels en schuur het mengsel eventueel in. 

Last van groene aanslag? Dan kunt u ook eens bij onze tips over groene aanslag verwijderen kijken. 

Houd rekening met uw tuin bij het schoonmaken van tuintegels

Niet alle manieren om tuintegels te reinigen, zijn goed voor uw tuin, zoals chloor of zout, maar dus ook azijn. Hebt u veel groen in de tuin? Mijd dan zeker zout, maar het is dan ook beter om azijn volledig te mijden, zelfs om uw keramische tuintegels mee schoon te maken. Deze middelen trekken in de bodem en tasten in hoge concentraties zowel de bodem als uw bloemen en planten aan. Dat is zonde, want er zijn genoeg andere tuin vriendelijke manieren om uw terrastegels te reinigen.

Soms wordt er ook nog wel eens aangeraden om tuintegels schoon te maken met javel. Uw tuintegels schoonmaken met javel raden wij echt ten zeerste af. Javel is ontzettend slecht voor het milieu. Bovendien kan het uw tuintegels aantasten.

Veelgestelde vragen over tuintegels reinigen

Hoe ontstaan vuile en grauwe tuintegels?

Dit ontstaat door atmosferische vervuiling waarbij roet en fijnstof zich hechten aan de tegels. Grote oorzaken zijn het verkeer op drukke wegen en de industrie.

Tuintegels schoonmaken, wat te doen?

U kunt tuintegels reinigen:

 • Met warm water en een harde borstel
 • Met groene zeep en een harde borstel
 • Met azijn. Doe dit alleen om keramische tuintegels schoon te maken. En let op met planten. Azijn kan deze aantasten.

Met welk HG-product kan ik tuintegels schoonmaken?

HG terrastegel reiniger is de meest eenvoudige manier om uw tuintegels schoon te maken. Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen producten

Geïnteresseerd in HG terrastegelreiniger?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

Logo Colruyt.Svg
KRUITVAT
MAKRO
Handyhome Be
Brico Bricoplanit RGB YG
AVEVE
GAMMA
HUBO-BE
DI
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG nettoyant dalles de terrasse

HG terrastegelreiniger

10 reviews

Andere tips voor Tuin & Buitenshuis