Inductiekookplaat reinigen? 3 tips voor een glanzende kookplaat

Hygiënisch en aangenaam koken begint met een propere kookplaat. Koken op inductie heeft diverse voordelen, zoals het makkelijk schoonmaken van een inductiekookplaat. Toch zijn er een paar speciale aandachtspunten bij het schoonmaken van een inductieplaat. Wat kunt u doen om uw kookplaat glanzend te houden? In dit artikel delen we 3 tips.

Hygiënisch koken begint met een propere kookplaat


Een kookplaat wordt dagelijks gebruikt en dus zijn etensresten en vetvlekken niet te voorkomen. Als vuil niet wordt verwijderd, brandt het in de inductiekookplaat en is het moeilijk te verwijderen. De juiste producten kunnen een enorm verschil maken bij het schoonmaken van een inductiekookplaat. Lees onderstaande tips om uw inductiekookplaat in topconditie te houden en de levensduur te verlengen.

Inductiekookplaat schoonmaken: 3 tips

inductiekookplaat schoonmakenEen inductieplaat schoonmaken kan op verschillende manieren. Het is belangrijk dat er geen krassen op het glazen oppervlak komen. Met de juiste voorbereiding bent u direct klaar. Op het internet worden diverse tips gedeeld. HG heeft willekeurig een aantal tips geselecteerd voor het schoonmaken van een inductiekookplaat. 

1. Maak uw kookplaat schoon na gebruik
Laat de inductiekookplaat afkoelen. Verwijder etensresten en vlekken na gebruik met een vochtige doek. Zo is de kans op hardnekkig vuil minimaal. Gebruik voor het drogen een propere microvezeldoek.

2. Gebruik een speciale schraper
Gebruik een speciale schraper om vuil te verwijderen. Gebruik niet te veel kracht en houd de schraper onder een hoek van 45 tot 60 graden. Veeg de plaat af met water en droog deze met een propere microvezeldoek. 

3. Gebruik speciale reinigingsmiddelen
Vermijd agressieve reinigingsmiddelen en wees voorzichtig met adviezen van het internet. Denk aan Cif, soda en citroen. Deze kunnen krassen, verkleuringen en andere beschadigingen aan uw plaat veroorzaken. Gebruik enkel lauw water, een vochtige doek of een product dat speciaal ontwikkeld is voor het schoonmaken van een inductiekookplaat, zoals: HG kookplaatreiniger extra sterk of de HG kookplaatreiniger.

HG kookplaatreiniger extra sterk: dé doeltreffende kookplaatreiniger

inductieplaat schoonmakenHG kookplaatreiniger extra sterk verwijdert veilig en doeltreffend hardnekkig vet, vuil, kalk en kookranden op alle soorten inductie- en keramische kookplaten. De reiniger geeft na gebruik een frisse geur. Bovendien laat het een vuilafstotend, glanzend laagje achter. 

Zo gebruikt u de HG kookplaatreiniger extra sterk:

  1. Laat de kookplaat afkoelen.
  2. Breng de kookplaatreiniger van HG aan met een doekje.
  3. Wrijf de inductiekookplaat of keramische kookplaat goed in.
  4. Veeg de kookplaat af met een proper en uitgespoeld doekje.
  5. Droog de kookplaat met een droge microvezeldoek tot de plaat glanst.
    • Voor het dagelijks reinigen van alle soorten inductie- en keramische kookplaten adviseren wij HG kookplaatreiniger. Deze reiniger verwijdert gemakkelijk het dagelijkse vuil na het koken.

Veelgestelde vragen over schoonmaken inductieplaat

Hoe voorkom ik krassen op mijn inductiekookplaat?

Gebruik een microvezeldoek of een speciale schraper. Gebruik geen schuurmiddel of schoonmaakmiddel met citroenzuur of soda. Verwijder etensresten niet met een mes of schuurspons. Leg na het schoonmaken een speciale afdekplaat op de kookplaat voor extra bescherming tegen krassen.

Hoe voorkom ik aangekoekte etensresten op mijn inductiekookplaat?

Maak uw inductiekookplaat direct schoon na het afkoelen, zodat etensresten niet kunnen aankoeken.

Hoe mijn kookplaat reinigen?

Uw inductieplaat reinigen kunt u op verschillende manieren: 

Laat de inductiekookplaat afkoelen. Verwijder etensresten en vlekken na gebruik met een vochtige doek. Zo is de kans op hardnekkig vuil minimaal. Gebruik voor het drogen een propere microvezeldoek.

  1. Gebruik een vochtige doek.
  2. Gebruik een speciale schraper.
  3. Gebruik HG kookplaatreiniger extra sterk of de HG kookplaatreiniger.

Met welk HG-product maak ik mijn inductiekookplaat schoon?

HG kookplaatreiniger extra sterk verwijdert veilig en doeltreffend hardnekkig vet, vuil, kalk en kookranden op alle soorten inductie- en keramische kookplaten. De reiniger geeft na gebruik een frisse geur. Bovendien laat het een vuilafstotend, glanzend laagje achter.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen producten

Geïnteresseerd in HG kookplaatreiniger extra sterk?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

BRICOLAGE
MAKRO
Handyhome Be
GAMMA
KRUITVAT
Brico Bricoplanit RGB YG
Logo Colruyt.Svg
DI
AVEVE
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG nettoyant surpuissant pour tables de cuisson

Aanbevolen product

HG kookplaatreiniger extra sterk

101 reviews

250ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Keuken & Apparaten