Kraan schoonmaken? 4 tips over hoe u uw chromen kraan poetst

Uw kraan schoonmaken en laten glanzen? De meeste kranen, kraankoppen en douchekoppen zijn van chroom gemaakt. Door gebruik verliest chroom na een tijd zijn glans. Tenzij u de chromen kraan schoonmaakt met de juiste producten. Op deze pagina vertellen wij hoe u dat het beste doet. Zo voorkomt u in de toekomst doffe kranen en douchekoppen. Tot slot beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen over het schoonmaken van uw kraan. Lees snel verder.

Hierdoor wordt een chromen kraan dof


Chroom is prachtig. Het maakt de badkamer nog net wat mooier. Het nadeel van chroom is wel dat het snel dof wordt. Ook raakt het snel beschadigd, want het is erg zacht. Dat is minder leuk. Want dof chroom haalt de glans uit uw badkamer en andere ruimtes. 

Chroom wordt dof door kalkaanslag of vuil. Kalkaanslag op chroom komt door watergebruik. Het is niet te voorkomen, maar wel op te lossen.

Vuil op chroom bestaat uit restjes badproducten of huidresten. Dit is niet te voorkomen, maar u lost het gemakkelijk op door uw chromen kranen en kraankoppen schoon te maken. Zo geniet u weer van een schitterend oppervlak.

De kraan schoonmaken met huis-, tuin- en keukenproducten

Het chroom in uw badkamer schoonmaken met producten die u al in huis hebt? Dat kan. HG heeft tips geselecteerd met een aantal huis-, tuin- en keukenproducten om chromen kranen te poetsen. 

Wees zorgvuldig bij het gebruik van huis-, tuin- en keukenproducten. Deze producten zijn niet speciaal ontwikkeld om kranen schoon te maken. Doeltreffend en veilig uw chromen kraan schoonmaken, doet u met een combinatie van HG badkamerreiniger extra glans en HG kalkweg schuimspray.

Probeer uw kraan schoon te maken met de volgende huis-, tuin- en keukentips:

kraan schoonmaken1. Chroom kraan poetsen met afwasmiddel

Afwasmiddel is een ontvetter. In sommige gevallen kunt u hiermee de chromen oppervlaktes reinigen. Maak een mengsel van warm water. Voeg hier het afwasmiddel aan toe. Met een zachte doek of spons maakt u het chromen oppervlak schoon. Spoel het oppervlak vervolgens af en droog het. Zo voorkomt u nieuwe kalkopbouw.

2. Badkamerkraan schoonmaken met azijn

Azijn kan als een ontkalker werken. Hebt u kalkaanslag op chromen oppervlaktes zoals de kraan of douchekop? Dan verwijdert u deze kalkaanslag met azijn. Gebruik een deel warm water en een deel azijn. Poets het oppervlak met het mengsel. Spoel het na gebruik af om strepen en druppelvlekken te voorkomen.

3. Kraan schoonmaken met een microvezeldoek

Is het chromen oppervlak niet heel vuil? Dan kunt u het poetsen met een microvezeldoek. Dat kan ook na het reinigen met afwasmiddel of azijn. Wrijf met een propere en droge microvezeldoek over het oppervlak. Druk zachtjes en maak cirkelvormige bewegingen. Zorg ervoor dat de doek proper is. Een vuile doek kan voor krassen zorgen.

Doeltreffend uw kraan schoonmaken? Laat hem glanzen met HG sanitairglans

kraankop schoonmakenVerwijder kalk met HG kalkweg schuimspray en laat uw chromen kranen weer stralen met HG badkamerreiniger extra glans.

Met de HG kalkweg schuimspray verwijdert u eenvoudig en veilig kalk van het zachte oppervlak van uw chromen kraan. Spuit de schuimspray op het chromen oppervlak en laat dit maximaal 5 minuten intrekken. Meer informatie over de HG kalkweg schuimspray vindt u op de productpagina.  

Laat uw kraan glanzen als nieuw met HG badkamerreiniger extra glans. Het middel ruikt fris en verwijdert zeepresten, huidvetten en lichte kalkaanslag van uw kranen. Onze reiniger streept niet en voorkomt kalkaanslag bij regelmatig gebruik. HG badkamerreiniger extra glans is veilig voor het chroom in uw badkamer, want het bevat geen schuurmiddelen of agressieve bestanddelen.

Zo gebruikt u HG badkamerreiniger extra glans om een kraan schoon te maken:

  1. Doe een paar druppels HG badkamerreiniger extra glans op een vochtige spons en maak de kraan goed schoon.
  2. Veeg de kraan af met een vochtige doek
    • Gebruik HG badkamerreiniger extra glans ook voor het schoonmaken van uw wastafel, badkuip, toiletpot en tegels. Maak er een mengsel van en laat uw hele badkamer glanzen. Meer informatie over de HG badkamerreiniger extra glans? Lees er meer over op de productpagina.

Veelgestelde vragen over een chromen kraan schoonmaken

Mijn chromen kraan is dof, hoe maak ik hem schoon?

U kunt chromen kranen poetsen met diverse huis-, tuin- en keukenmiddelen. Azijn, afwasmiddel of een microvezeldoek. Heeft dit niet het gewenste resultaat, gebruik dan HG badkamerreiniger extra glans of HG kalkweg schuimspray.

Welke HG-producten kan ik gebruiken voor het schoonmaken van mijn chromen kraan?

Voor een kalkvrije kraan gebruikt u HG kalkweg schuimspray. Wilt u uw kraan laten stralen en kalk voorkomen? Poets dan uw kraan met HG badkamerreiniger extra glans.

Waar is chroom van gemaakt?

Chroom is een zacht roestvrij metaal. Chroom wordt gebruikt voor kranen, douchekoppen en alle glanzende delen van een auto of motor.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG sanitairglans?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

Bolcom Logo
HUBO-BE
Brico Bricoplanit RGB YG
DELHAIZE
DI
KRUITVAT
MAKRO
BRICOLAGE
Handyhome Be
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG sanitairglans

Aanbevolen product

HG sanitairglans

3 reviews

500ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Badkamer & Toilet