De frituurpan schoonmaken | Hoe reinigt u de friteuse?

keuken

De frituurpan schoonmaken? De friteuse is in het huishouden zeker wel één van de meest vervelende apparaten om schoon te maken en te houden. Het ingebrande frituurvet kan namelijk soms echt tot wanhoop drijven. Frituren is natuurlijk wel lekker én makkelijk; dus de pan de deur uit doen is geen optie. Door het gebruik blijven er echter vetresten achter die het schoonmaken bemoeilijken. Wij geven u dan ook een aantal tips waarmee u de friteuse goed kunt reinigen en onderhouden.

Tips om een smerige frituurpan te voorkomen


frituurpan schoonmakenZorg dat u de frituurpan geregeld schoonmaakt, sowieso direct na gebruik! Dat is de beste manier om de frituurpan te onderhouden en bovendien vermijdt u zo een zware, haast onmogelijke schoonmaakklus. Want hoe eerder u de pan schoonmaakt, hoe makkelijker u het vet kunt verwijderen omdat het dan nog niet gestold is (en dus hard geworden is) en hoe kleiner de kans dat het vet een volgende keer inbrandt. Verder adviseren wij om het vet in de friteuse regelmatig te vervangen; dit niet alleen om het schoonmaken te vergemakkelijken, maar ook voor de smaak. Geregeld reinigen voorkomt een vieze frituurpan en slecht smakende frietjes!

Drie doe-het-zelf-middelen om de frituurpan schoon te maken

Er zijn een aantal doe-het-zelf-middelen die vaak op blogs of andere websites worden genoemd waarmee u een frituurpan kunt reinigen en ontvetten. Let wel: deze methoden bieden geen garantie op succes:

1. De frituurpan schoonmaken met afwasmiddel
Afwasmiddel heeft een ontvettende werking en kan gebruikt worden voor het schoonmaken van het frituurmandje en de binnenpan. Vul hiertoe uw gootsteen met warm water, doe er een scheutje afwasmiddel bij in en borstel vervolgens de onderdelen met een sterk geconcentreerd afwasmiddel schoon. Deze methode kost wel vrij veel tijd en werk. Niet alleen moet u flink aan het borstelen om de frituurpan te ontvetten, het kan ook zijn dat u het hete water met afwasmiddel een aantal keer moet vervangen. En dan nog is het best mogelijk dat niet al het vet weg is en de restanten vastkoeken, waardoor het nog lastiger wordt het vet te verwijderen. Met de frituurpanreiniger van HG gaat het een stuk effectiever en sneller.

frituurpan reinigen met vaatwastablet

2. Frituurpan schoonmaken met een vaatwastablet
Een andere manier om uw frituurpan schoon te maken, is met de vaatwasser. Vaak mogen een aantal onderdelen van de frituurpan in de vaatwasmachine. Sla er wel even de gebruiksaanwijzing van uw friteuse op na om zeker te weten wat het schoonmaakvoorschrift is en welke onderdelen er in mogen. Is een vaatwastablet te agressief voor de onderdelen van uw frituurpan? Lees dan verder bij tip 3!

3. De frituurpan schoonmaken met soda
Uw frietpan schoonmaken met soda? Soda is een erg effectief schoonmaakmiddel en wordt vaak gebruikt om aangekoekt vet en vuil te verwijderen. U dient de frituurpan voor ongeveer 75% te vullen met water. Voeg vervolgens een aantal eetlepels soda toe en hang het mandje in de frituurpan. Zet de friteuse vervolgens aan op maximaal 90 graden en laat deze ongeveer 10 minuten staan. Vervolgens kunt u de pan weer uitzetten en de inhoud in de gootsteen legen. Op deze manier krijgt u de frituurpan aan de binnenkant weer schoon. Hoewel deze methode veel gebruikt wordt, raden wij het gebruik van soda niet aan. Dit middel zorgt namelijk voor mogelijke aantasting van het materiaal in de frituurpan.
 

HG is dé oplossing om uw friteuse te reinigen

HG frituurpan reiniger verwijdert snel gestold, aangekoekt en ingebrand frituurvet. De frituurpanreiniger van HG tast de frituurpan, het deksel en het mandje niet aan!

HG frituurpan reiniger verwijdert veilig en snel gestold, aangekoekt en ingebrand frituurvet uit de frituurpan, het deksel en het mandje. Dit gebalanceerde product doet dit zonder de frituurpan, het deksel en het mandje aan te tasten. Frituurvet is hardnekkig omdat het door de hitte inbrandt, aankoekt en weer stolt. Een frituurpan geregeld reinigen is dus van essentieel belang, ook voor de gezondheid, en kan gedaan worden wanneer u het frituurvet ververst.

Heeft u zelf een goede tip om uw frituurpan schoon te maken? Laat het ons weten!Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG frituurpan reiniger?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

HUBO-BE
AVEVE
MAKRO
Handyhome Be
DI
Bolcom Logo
BRICOLAGE
DELHAIZE
CARREFOUR
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG frituurpan reiniger

Aanbevolen product

HG frituurpan reiniger

12 reviews

500ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Keuken & Apparaten