Granieten aanrechtblad schoonmaken? Een streeploos resultaat

Als u uw natuurstenen aanrechtblad of marmer aanrechtblad wilt schoonmaken, moet u eraan denken dat natuursteen met zorg moet worden behandeld. Op deze pagina delen wij een aantal tips en producten om uw natuursteen aanrechtblad te reinigen. Zo geniet u dagelijks van een zuiver aanrechtblad én blijft dit langer mooi.

Granieten aanrechtblad schoonmaken: hoe ontstaan de vlekken?


Tijdens het bereiden van gerechten kan er vuil of vet op het aanrechtblad terechtkomen. Ook kan keukengerei het oppervlak vuil maken. Het is daarom belangrijk uw natuurstenen aanrechtblad dagelijks schoon te maken. Maak het aanrechtblad het liefst ook direct proper als er een vlek op komt. Zo voorkomt u dat vlekken in het aanrechtblad trekken.

Om het aanrechtblad vooraf te beschermen tegen het indringen van vet, vuil en vlekken is HG natuursteen aanrechtbladreiniger de juiste keuze. Dit product beschermt uw aanrechtblad doeltreffend met een beschermlaag. Als uw aanrechtblad toch beschadigd is, dan is HG natuursteen toplaag hersteller dé oplossing.

2 huis-, tuin- en keukentips om uw natuurstenen aanrechtblad schoon te maken

Het is belangrijk om uw aanrechtblad dagelijks hygiënisch te reinigen. Op het internet worden diverse tips gedeeld waarmee u kunt proberen uw aanrechtblad schoon te maken. HG heeft een aantal tips geselecteerd. 

Let op: natuursteen is een natuurproduct. Denk aan graniet, marmer en hardsteen. Deze zijn gevoelig voor agressieve reinigingsmiddelen. Daarnaast trekken vlekken sneller in het oppervlak en kunnen deze (blijvende) schade aanrichten. 

De hieronder genoemde middelen zijn niet speciaal ontworpen om een natuurstenen aanrechtblad schoon te maken. Gebruik ze dan ook voorzichtig en probeer ze altijd eerst uit op een onopvallende plek. 

Kiest u liever een veilige en doeltreffende reiniger om uw granieten aanrechtblad schoon te maken? Gebruik dan HG natuursteen aanrechtbladreiniger.

granieten aanrechtblad schoonmaken 1. Natuursteen aanrechtblad schoonmaken met groene zeep

Meng warm water met een scheutje groene zeep. Gebruik een propere, zachte doek en veeg het oppervlak af. Droog het blad goed af om de laatste resten zeep te verwijderen. 

Vlekken kunt u proberen te verwijderen met oud frituurvet of bijenwas. Laat dit een uur intrekken en reinig het oppervlak daarna met groene zeep. Droog het oppervlak vervolgens af met een doek.

2. Granieten aanrechtblad schoonmaken met afwasmiddel

U kunt uw granieten blad schoonmaken met afwasmiddel: één druppeltje is genoeg. Gebruik voor het reinigen schoon water en een zachte doek. Wrijf het oppervlak zachtjes schoon. Droog het oppervlak af met een doek.

HG natuursteen aanrechtbladreiniger om uw granieten aanrechtblad te reinigen

natuursteen aanrechtblad schoonmakenMiddelen zoals groene zeep en afwasmiddel kunnen helpen uw granieten aanrechtblad te reinigen. Toch zijn deze producten niet altijd doeltreffend. HG natuursteen aanrechtbladreiniger is speciaal ontwikkeld voor een snelle, streeploze en veilige dagelijkse reiniging van natuurstenen aanrechtbladen. 

Zo gebruikt u de HG natuursteen aanrechtbladreiniger om een natuurstenen aanrechtblad schoon te maken:

  1. Spray het aanrechtblad in met de reiniger.
  2. Veeg het product af met een proper, vochtig (vaat)doekje.
  3. Laat de reiniger bij hardnekkig en ingedroogd vuil een paar minuten inwerken.
    • Voor meer informatie over deze reiniger kunt u de productpagina raadplegen: HG natuursteen aanrechtbladreiniger.

Veelgestelde vragen over een granieten aanrechtblad schoonmaken

Welke producten moet ik vermijden wanneer ik mijn granieten blad wil schoonmaken?

Een natuursteen aanrechtblad schoonmaken doet u nooit met agressieve of zure producten. Vermijd antikalkproducten, azijn, citroen en andere agressieve reinigers. Het natuurstenen oppervlak is hiervoor te kwetsbaar. Daarnaast hebben zure producten een te hoge pH-waarde.

Welk HG-product kan ik gebruiken om een natuurstenen aanrechtblad te reinigen?

Een natuursteen aanrechtblad schoonmaken, doet u met HG natuursteen aanrechtbladreiniger. Met dit product reinigt en beschermt u het aanrechtblad.

Mijn granieten aanrechtblad is dof. Wat kan ik doen?

Gebruik de HG natuursteen toplaag hersteller. Dit product herstelt beschadigingen door etsing, lichte slijtage en zuren.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG natuursteen aanrechtbladreiniger?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

KRUITVAT
Brico Bricoplanit RGB YG
HUBO-BE
CARREFOUR
Bolcom Logo
BRICOLAGE
Logo Colruyt.Svg
GAMMA
DELHAIZE
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG natuursteen aanrechtbladreiniger

Aanbevolen product

HG natuursteen aanrechtbladreiniger

44 reviews

500ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Keuken & Apparaten