Microgolfoven schoonmaken? Tips voor een schone microgolfoven

keuken

De microgolfoven schoonmaken. Het kan een vervelende klus zijn, maar een vieze microgolfoven is natuurlijk niet erg hygiënisch om eten in te koken en op te warmen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de microgolfoven te reinigen. Maar we delen ook enkele tips om een vieze microgolfoven te voorkomen.

5 tips om een vieze microgolfoven te voorkomen


magnetron schoonmakenDe microgolfoven is natuurlijk een ideaal middel om snel even wat eten in te verwarmen. Bij intensief gebruik kan een microgolfoven echter behoorlijk vies worden, waardoor hij uiteindelijk ook minder goed gaat werken. Het is best om dit te voorkomen, zodat u er ook het minste werk aan heeft. Het voedsel in de microgolfoven kan gaan spetteren als het warm wordt, waardoor het tegen de wanden e.d. komt. Om dit te voorkomen, is het aangewezen een microgolfovenbestendig deksel te gebruiken. Daarnaast helpen ook onderstaande tips om uw apparaat zo schoon mogelijk te houden:

1. Gebruik een microgolfovenbestendig deksel
Zoals eerder aangegeven, kunt u een microgolfovenbestendig deksel gebruiken om eventuele spetters van het eten op te vangen.
 
2. Let op de tijdsduur
Let bij het verwarmen van voedsel goed op de tijdsduur om zo te voorkomen dat het voedsel te heet wordt en overmatig gaat spetteren.

3. Verwarm op een lage stand
Wanneer u bijvoorbeeld doperwten, worstjes, worteltjes of maïs wilt opwarmen, doet u dit best op een lage stand. Door tussendoor een aantal keer te doorroeren, wordt het eten op een meer geleidelijke manier verwarmd, waardoor je spetteren kunt voorkomen. Als het opgewarmde eten dan toch begint te spetteren, adviseren wij om dit gelijk schoon te maken voordat het de kans krijgt om aan te koeken.

Oorzaken vieze microgolfoven

Zoals eerder beschreven, wordt een vieze microgolfoven vooral veroorzaakt door voedsel dat (te) warm wordt en vervolgens gaat spetteren. Ook kan het gebeuren dat er gemorst wordt wanneer een bord of schaal in de microgolfoven wordt gezet (of er weer wordt uitgehaald). Vet en etensresten koeken vervolgens aan en zijn daardoor nog lastiger om te verwijderen. Het is dan ook belangrijk om de microgolfoven regelmatig te reinigen waardoor u voorkomt dat u langdurig en hard moet poetsen.

Reinigen van de microgolfoven

4 middelen voor het schoonmaken van de microgolfoven.

Volgens diverse websites en blogs zijn er verschillende middelen die u kunt uitproberen voor het reinigen van de microgolfoven.

1. Ammonia
Gebruik ammonia om uw microgolfoven te reinigen. Vul een klein bakje met water en een beetje ammonia en plaats dit in het midden van de microgolfoven. Laat de microgolfoven vervolgens 10 minuten draaien op 800 watt. Vervolgens kunt u de microgolfoven met een doek schoonvegen. Het nadeel is dat de geur van ammonia nog in uw microgolfoven kan blijven hangen en vervolgens ook in uw voedsel kan trekken.
magnetron schoonmaken met citroensap
2. Citroensap

Vul een bakje met water en giet hierin wat citroensap. Laat de microgolfoven 5 minuten draaien op de hoogste stand en het vuil zal hierdoor uiteindelijk losweken, waardoor u het kunt verwijderen. De citroen zorgt verder ook voor een frisse geur.

3. Soda

Soda is volgens sommige mensen ook een geschikt schoonmaakmiddel voor de microgolfoven. Wil je dat proberen, zet dan een bakje water met twee eetlepels soda in de microgolfoven. Laat deze ongeveer 5 minuten draaien op de hoogste stand en veeg het vet vervolgens gewoon weg.

4. Vaatwastablet
Mocht het met deze oplossingen niet of onvoldoende gelukt zijn, dan kunt u ook nog een vaatwastablet proberen. Ook hiervoor heeft u een schaaltje met water nodig, waarin u het vaatwastablet kunt leggen. Vervolgens weer de microgolfoven 5 minuten laten draaien, waarna u het apparaat afneemt met een schoonmaakdoek.

Heeft u bovenstaande methoden geprobeerd en werken ze niet of onvoldoende? Probeer dan de oplossing van HG die speciaal is ontwikkeld om uw microgolfoven eenvoudig en effectief schoon te maken.

HG is dé oplossing voor het schoonmaken van uw microgolfoven

Wilt u uw combimicrogolfoven snel en effectief schoonmaken? HG microgolf ovenreiniger verwijdert eenvoudig vet en aangekoekte etensresten in microgolfovens en combimicrogolfovens. Deze handige en krachtige alledag sprayreiniger is veilig te gebruiken op alle materialen in de microgolfoven.

Heeft u zelf een goede tip om uw magnetron schoon te maken? Laat het ons weten!Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG microgolf ovenreiniger?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

GAMMA
KRUITVAT
HUBO-BE
Handyhome Be
DELHAIZE
Brico Bricoplanit RGB YG
AVEVE
Bolcom Logo
DI
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG microgolf ovenreiniger

Aanbevolen product

HG microgolf ovenreiniger

500ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Keuken & Apparaten