Uw meubels reinigen? Wij vertellen u alles over meubelreiniging!

Hebt u vlekken of kringen op uw houten tafel? Zitten er vlekken of andere vuiligheid op uw stoffen meubels? Dan kunt u ervoor kiezen om uw meubels professioneel te laten reinigen door een bedrijf gespecialiseerd in meubelreiniging, maar het is ook mogelijk om zelf uw meubels te reinigen. Wij vertellen u graag hoe u zelf uw meubels kunt schoonmaken en hoe u vieze geuren van bijvoorbeeld uw huisdier of nicotine uit uw meubels verwijdert.

Een stoffen bankstel of andere stoffen meubels reinigen


Hebt u een mooie stoffen zetel in uw woonkamer staan? Dan heeft u vast al weleens ervaren dat vuil of vlekken snel in uw zetel kunnen trekken. Wij geven u een aantal tips hoe u uw stoffen bankstel of stoffen meubels kunt reinigen en opfrissen. Bij HG hebben we hiervoor speciaal de HG tapijtreiniger. De naam doet vermoeden dat het product enkel voor tapijt is, maar deze tapijtreiniger is ook erg geschikt om uw stoffen zetel schoon te maken. Niet alleen wordt grondig vuil uit uw bank verwijderd, het zorgt ook voor een vuilafstotende werking. 

Hebt u geen HG in huis en wil u uw stoffen bankstel of stoffen meubels meteen reinigen? Er zijn verschillende alternatieve middeltjes, zoals: groene zeep, natriumbicarbonaat, azijn en een stoomreiniger. Hoe u deze middeltjes het beste toepast, leest u in het artikel ‘Stoffen bank schoonmaken? Simpel uw stoffen bank reinigen’.

Vlekken uit uw zetel verwijderen?

In huis wordt geleefd. Zeker in een huis met kinderen en/of huisdieren. De kans op een vlek in uw zetel is dus altijd aanwezig. Maar niet getreurd, ook vlekken kunt u gewoon uit uw zetel verwijderen. Het vergt soms wat geduld, zeker wanneer het gaat om reeds ingetrokken vlekken of vetvlekken, maar het moet lukken met onze tips.

Met HG vlekverwijderaar extra sterk verwijdert u de meest hardnekkige vlekken. Zelfs diep ingetrokken vlekken verwijderen is geen probleem. Andere middeltjes en materialen om vlekken uit uw zetel te halen zijn:

 • shampoo
 • natriumbicarbonaat
 • strijkijzer
 • groene zeep

Van bovenstaande alternatieve middelen kunnen wij de werking niet garanderen. Het gebruik hiervan is dus geheel op eigen risico. In het artikel ‘Vlekken uit bank halen? Snel vlekken verwijderen uit bank’ leest u hoe uw vlekken uit uw zetel verwijdert.

Een houten tafel schoonmaken

Hout is een erg mooi en natuurlijk materiaal voor uw interieur. Iedereen heeft wel een houten dressoir, houten eettafel, houten salontafel of houten bijzettafel. Het geeft uw interieur een landelijke, robuuste uitstraling. Hout heeft als enig nadeel dat er makkelijk vlekken en kringen in trekken. Een ongelukje zit in een klein hoekje. Gelukkig is het niet moeilijk om een houten tafel schoon te maken. U kunt uw houten tafel reinigen met HG houten meubelreiniger of met één van de onderstaande huis-, tuin- en keukenmiddeltjes:

 • groene zeep
 • azijn
 • natriumbicarbonaat

Hoe u HG houten meubelreiniger of bovenstaande middeltjes het beste gebruikt om uw houten meubels te reinigen, leest u in het artikel ‘Houten tafel schoonmaken? Veilig hout schoonmaken met 4 tips’.

Vervelende geuren uit meubels verwijderen

Een bankstel of andere stoffen meubels kunnen op den duur vervelende geuren krijgen, bijvoorbeeld de geur van honden, katten of sigaretten. Wilt u af van die vervelende geuren? Dan wordt het tijd om uw meubels te ontgeuren. En wist u dat het geheim van het ontgeuren ligt in het reinigen van uw meubels? Zonder het reinigen van uw meubels komt u nooit van die vervelende geur af. Na het grondig schoonmaken van uw meubels, kunt u gebruikmaken van HG alle nare geurtjes weg. HG alle nare geurtjes weg is op basis van natuurlijke enzymen. Dit maskeert de geur niet, maar verwijdert de stankbron door middel van natuurlijke enzymen en microben.

Hebt u zelf nog een tip op het gebied van meubelreiniging? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen over meubels reinigen en meubels schoonmaken

Hoe maak ik stoffen meubels schoon?

Er zijn verschillende middelen om uw stoffen meubels te reinigen:

Hoe kan ik het beste mijn houten meubels schoonmaken?

Houten meubels reinigen kan óf met HG houten meubelreiniger óf met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes zoals groene zeep, azijn of natriumbicarbonaat.

Hoe kan ik vlekken uit mijn zetel verwijderen?

Ook de meest hardnekkige vlekken verwijdert u uit uw zetel met bijvoorbeeld HG vlekverwijderaar extra sterk. Andere tips om vlekken uit uw bank te halen zijn, door een van de volgende middelen te gebruiken:

 • shampoo
 • natriumbicarbonaat
 • strijkijzer
 • groene zeep

Hoe kan ik vieze geuren uit mijn meubels verwijderen?

Het is erg belangrijk om de vieze geuren in uw stoffen meubels niet te maskeren, maar echt te verwijderen. Zonder het goed reinigen van uw meubels komt u nooit van die vervelende geur af. Maak, na het grondig schoonmaken van uw meubels, gebruik van HG alle nare geurtjes weg.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen producten

Geïnteresseerd in HG tapijtreiniger?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

CARREFOUR
DELHAIZE
DI
Bolcom Logo
MAKRO
Handyhome Be
GAMMA
AVEVE
BRICOLAGE
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG tapijtreiniger

Aanbevolen product

HG tapijtreiniger

88 reviews

1L

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Huis & Interieur