Stoffen zetel schoonmaken? Eenvoudig uw stoffen zetel reinigen.

De zetel is één van de meest intensief gebruikte voorwerpen in huis. Na een lange dag vindt iedereen het fijn om gezellig in de zetel te liggen. Niet zo vreemd dus dat een zetel vuil wordt. Bij een stoffen zetel kan vuiligheid makkelijk in de bekleding trekken. Daarnaast is het ook fijn om de zetel eens in de zoveel tijd een opfrisbeurt te geven. Uw stoffen zetel reinigen gaat gemakkelijk met ons tips. Zo blijft uw stoffen zetel fris en zuiver en ook nog eens langer mooi.

Stoffen zetel schoonmaken met HG


stoffen zetel schoonmakenHG tapijtreiniger is niet alleen geschikt voor tapijt, maar ook erg geschikt om uw stoffen zetel schoon te maken. HG tapijtreiniger verwijdert grondig vuil uit alle stoffen bekleding. Naast het schoonmaken van een stoffen zetel, zorgt het ook voor een vuilafstotende werking. HG tapijtreiniger is ook verkrijgbaar in een litervariant.

Zit er al een vlek in de zetel? Dan kunt u eerst uw stoffen zetel reinigen met HG vlekverwijderaar extra sterk. Deze spray verwijdert zelfs de meest hardnekkige vlekken.

Volg onderstaande stappen om uw stoffen zetel schoon te maken met HG tapijtreiniger.

  1. Behandel eventuele vlekken vooraf met HG vlekverwijderaar extra sterk. 
  2. Met een zachte borstel of spons inwrijven en nadrogen met een badstof handdoek.
  3. Nadrogen met een badstof handdoek.

4 huis-, tuin- en keukenmiddelen om uw stoffen zetel te reinigen

Met HG tapijtreiniger kunt u gemakkelijk uw stoffen zetel zelf reinigen. Daarna is uw zetel ook nog beschermd tegen vuil. Wilt u liever eerst wat anders proberen? Er zijn verschillende alternatieve middeltjes om uw stoffen zetel zelf mee schoon te maken. Wij zetten er 4 voor u op een rij.

1. Stoffen zetel schoonmaken met groene zeep

Groene zeep is een mild schoonmaakmiddel. Maak een mengsel met lauw of warm water en groene zeep. Verwijder hiermee vlekken van de zetel. Let er wel goed op dat u de zeep goed weghaalt en de zetel daarna droog maakt. Anders kunnen er strepen achterblijven. Ook raden wij aan om uw stoffen zetel alleen met groene zeep schoon te maken bij vlekken. Groene zeep kan namelijk ook weer vuil aantrekken. Daarom is het minder geschikt voor een opfrisbeurt van de hele zetel. 

stoffen zetel reinigen2. Stoffen zetel schoonmaken met baking soda (natriumbicarbonaat)

(Baking) soda of natriumbicarbonaat is een veel gebruikt middel bij vlekken. Met een paar scheppen soda in een emmer heet water maakt u een mengsel. U kunt hiermee uw stoffen zetel reinigen door met een spons uw zetel af te vegen. Dep de zetel wel goed droog. Natriumbicarbonaat is vooral handig om uw zetel op te frissen en minder geschikt voor het verwijderen van vlekken.

3. Stoffen zetel schoonmaken met azijn

Een zetel van stof kan na verloop van tijd muf gaan ruiken. U kunt dan uw stoffen zetel reinigen met schoonmaakazijn. Dit is het handigste met een plantenspuit. Vul deze voor de helft met azijn en de helft met water. Besproei hiermee de zetel en laat het een tijdje intrekken. 

4. Stoffen zetel schoonmaken met stoomreiniger

Dit is een dure oplossing, maar hebt u een stoomreiniger? Dan kunt u deze ook gebruiken om uw zetel van stof te reinigen. U kunt er ook eentje huren. Het voordeel hiervan is dat u niet alleen reinigt, maar ook meteen vieze geuren uit de zetel haalt.

Werken de bovenstaande tips niet goed of onvoldoende? Gebruik dan HG tapijtreiniger, eventueel samen met HG vlekverwijderaar extra sterk. Dan is uw zetel weer zo goed als nieuw.


Stoffen zetel schoonmaken: tips. Hebt u zelf een goede tip om uw stoffen zetel te reinigen? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen over een stoffen zetel schoonmaken

Hoe kan ik een zetel van stof schoonmaken?

U kunt vlekken uit de zetel halen met:

  • groene zeep
  • natriumbicarbonaat
  • azijn
  • stoomreiniger

Met welk HG-product kan ik een stoffen zetel reinigen?

HG tapijtreiniger is niet alleen geschikt voor tapijt, maar ook erg geschikt om uw stoffen zetel schoon te maken. Voor vlekken kunt u ook HG vlekverwijderaar extra sterk gebruiken.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen producten

Geïnteresseerd in HG tapijtreiniger?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

Handyhome Be
MAKRO
Logo Colruyt.Svg
BRICOLAGE
Bolcom Logo
DI
KRUITVAT
CARREFOUR
Brico Bricoplanit RGB YG
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG tapijtreiniger

Aanbevolen product

HG tapijtreiniger

88 reviews

1L

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Huis & Interieur