Kurkumavlekken verwijderen? 5 tips om kurkumavlekken te verwijderen

Kurkuma is een must voor iedereen die van koken houdt, met name voor mensen die van de Oosterse keuken houden. Het zit in kerrie, maar wordt inmiddels ook vaak los gebruikt. Iedereen die weleens met kurkuma werkt, weet dat dit hardnekkige gele vlekken achterlaat. Met name kurkumavlekken verwijderen uit kleding is moeilijk. Zeker als kurkumavlekken opdrogen, zijn ze nog moeilijker te verwijderen. Gelukkig hoeft u kurkuma niet te laten staan. Wij hebben namelijk een aantal handige tips om kurkumavlekken uit kleding te verwijderen.

Gemakkelijk kurkumavlekken verwijderen uit kleding met HG


kurkuma vlekken verwijderenMet HG vlekweg 4 kunt u zelfs de meest hardnekkige kurkumavlekken verwijderen uit kleding. Deze vlekverwijderaar is speciaal ontwikkeld om vlekken van kruiden te verwijderen. Ook kurkumavlekken in textiel verwijderen is hiermee snel gedaan. 

Volg onderstaande stappen om met HG vlekweg 4 kurkumavlekken te verwijderen:

 1. Test het product eerst op een onopvallende plek.
 2. Verwijder vervolgens zoveel mogelijk resten van de vlek.
 3. Doe vlekweg 4 in een emmer met 1 liter heet water. 
 4. Dompel het textielgedeelte met de vlek onder. Laat het kledingstuk zo 30 minuten weken. Let hierbij wel op het wasvoorschrift van het textiel.
 5. Daarna uitspoelen met warm water.

Waar moet u op letten bij kurkumavlekken in textiel?

Kurkumavlekken trekken erg snel in. Om kurkumavlekken te verwijderen, moet u snel handelen. Blaas of schraap zo snel mogelijk zoveel mogelijk poeder weg. U moet vooral niet over de vlek wrijven. U kunt ook met plakband het poeder eraf halen. Ook helpt het om bloem of maismeel op de kurkumavlekken te strooien en dit in te laten trekken. Daarna kunt u de vlek afspoelen met water en droogmaken met een doek. Om daarna de kurkumavlekken te verwijderen kunt u HG vlekweg 4 gebruiken, of lees verder voor alternatieve tips.

Hoe kurkumavlekken verwijderen: 4 alternatieve tips

Met HG vlekweg 4 kunt snel en doeltreffend  kurkumavlekken verwijderen uit kleding. Er zijn ook huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. Wij hebben enkele tips gevonden. Let wel op! Wij kunnen niet garanderen dat u hiermee kurkumavlekken uit textiel kunt halen. Gebruik is dan ook op eigen risico.

 • Kurkumavlekken verwijderen met natriumbicarbonaat
  Maak een mengsel van natriumbicarbonaat en wat water tot het een dik en vochtig papje wordt. U kunt nu de vlek hiermee behandelen door het papje er met een tandenborstel op te wrijven. Hierna kunt u het kledingstuk wassen. 
 • Kurkumavlekken verwijderen met witte azijn
  Gebruik hiervoor alleen witte azijn. U kunt twee eetlepels witte azijn mengen met een beetje schoonmaakalcohol (ongeveer 120 ml). U kunt ook een halve liter warm water met afwasmiddel gebruiken in plaats van alcohol. Gebruik een doek om dit mengsel op de kurkumavlek te deppen. Dep het daarna met een droge doek op. Herhaal dit enkele keren. U moet de vlek zien verdwijnen als het goed is. 
 • kurkuma vlekken verwijderen kledingKurkumavlekken verwijderen met plantaardige glycerine
  Glycerine is te koop bij de apotheek of drogist. Gebruik echter alleen plantaardige glycerine om kurkumavlekken te verwijderen. Meng 4 eetlepels glycerine en 4 eetlepels afwasmiddel in een halve liter warm water. Dep dit met een doek op de vlek. 
 • Kurkumavlekken verwijderen met javel
  Hebt u kurkumavlekken in witte kleding? Dan kunt u deze ook bleken. Dit is echter een agressieve manier om vlekken te verwijderen. Doe dit ook alleen bij witte kleding. Pas dit ook niet toe bij delicate stoffen, zoals wol of zijde. Om het kledingstuk te bleken, doet u enkele lepels javel in een emmer heet water. Laat het kledingstuk vervolgens een kwartier weken. Was het daarna volgens voorschrift. 

Hebt u zelf een goede tip om kurkumavlekken te verwijderen uit kleding? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen over kurkumavlekken verwijderen

Waar moet u op letten bij kurkumavlekken verwijderen uit kleding?

Bij kurkumavlekken moet u snel handelen. Kurkuma trekt snel in en is daarna nog moeilijk te verwijderen. Wrijf ook niet over de vlek.

Hoe kan ik kurkumavlekken verwijderen uit kleding?

U kunt kurkumavlekken verwijderen met:

 • natriumbicarbonaat of zuiveringszout
 • witte azijn
 • plantaardige glycerine. 
 • javel (alleen bij stevige textielen gebruiken en alleen bij witte kleding)

Met welk HG-product kan ik kurkumavlekken uit kleding verwijderen?

Met HG vlekweg 4 kunt u eenvoudig kurkumavlekken verwijderen uit kleding.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG vlekweg 4?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

Handyhome Be
CARREFOUR
DI
Brico Bricoplanit RGB YG
Logo Colruyt.Svg
DELHAIZE
BRICOLAGE
GAMMA
KRUITVAT
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG vlekweg 4

Aanbevolen product

HG vlekweg 4

6 reviews

35gr

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Textiel & Vlekken