Leren autostoelen of leren bekleding in mijn auto schoonmaken

In de loop der jaren krijgen de leren bekleding in uw auto of uw leren autostoelen heel wat te verduren. Zeker wanneer u (bijna) dagelijks gebruikmaakt van uw auto, moet u ook regelmatig uw leren autostoelen schoonmaken. Ongemerkt wordt de leren bekleding van uw auto immers vuil. Vaak valt dit bij lederen bekleding niet zo op, maar uiteindelijk ontstaat er een vettig laagje vuil. Hoe wordt de leren bekleding nu eigenlijk vuil? En veel belangrijker nog: hoe moet u de leren bekleding in uw auto schoonmaken? In dit artikel vertellen we het u graag.

Hoe wordt mijn lederen bekleding in de auto vuil?


leren autostoelen schoonmakenLederen bekleding in uw auto wordt niet alleen vuil doordat u morst, kruimelt of vuile kleding aan heeft. Door uw auto regelmatig te gebruiken, ontstaat er langzaam maar zeker een laagje vuil op uw leren autostoelen. Daarnaast kan de leren bekleding ook vuil worden doordat u eten of drinken morst, door zweet of doordat uw kinderen op de achterbank met van alles en nog wat bezig zijn. Het is in ieder geval niet hygiënisch om uw lederen autobekleding niet te reinigen en het is ook niet goed voor de bekleding zelf. Wil u nog lange tijd van uw leren autostoelen genieten? Dan is schoonmaken de oplossing. 

Is de lederen bekleding in uw auto niet alleen vuil, maar ook beschadigd? Dan moet u het autoleer niet alleen schoonmaken, maar daarna moet u het autoleer ook (laten) herstellen. 

Leer reinigen in uw auto met HG

Wil u het leer in uw auto op een doeltreffende manier reinigen? Kies dan voor HG leerreiniger. HG leerreiniger is ook geschikt voor het schoonmaken van een wit lederen autostoel. Deze leerreiniger reinigt en voedt in één behandeling, waardoor uw lederen bekleding altijd in topconditie blijft. Hiervoor is het wel belangrijk dat u dit onderhoudsmiddel regelmatig gebruikt om uw lederen autozetels te reinigen. 

Volg onderstaande stappen voor het schoonmaken van uw leren autostoelen met HG leerreiniger:

 1. Schud de fles leerreiniger goed voor gebruik en stofzuig het te reinigen oppervlak.
 2. Spray de leren autostoelen in en wrijf de leerreiniger vervolgens uit met een droge, zuivere doek.
 3. Wenst u meer glans? Wrijf dan de leren bekleding, na het drogen, op met een zachte doek. 

Gaat het om meer hardnekkige vlekken? Of wil u de leren autostoelen en overige leren bekleding in uw auto tot in de poriën schoonmaken? Dan is de HG dieptereiniger voor leer het juiste product. 

Volg de volgende stappen om het leer in uw auto tot in de poriën te reinigen met HG dieptereiniger voor leer:

 1. Schud de fles HG dieptereiniger voor leer goed voor gebruik. 
 2. Stofzuig het autoleer dat u wil reinigen. 
 3. Spuit wat dieptereiniger op een propere, zachte doek. 
 4. Reinig de lederen bekleding en leren autostoelen vervolgens door ronddraaiende bewegingen te maken. Laat de dieptereiniger bij vlekken eerst een seconde of dertig inwerken, voordat u met een propere doek het losgeweekte vuil afveegt. 
 5. Laat het leer een halfuur drogen en behandel het oppervlak daarna met HG 4 in 1 voor leer. 

Alternatieve tips om de lederen bekleding van uw auto te reinigen

HG leerreiniger is de beste oplossing om de lederen bekleding van uw auto te reinigen, maar er zijn ook alternatieve oplossingen voor het schoonmaken van autoleer. Wij garanderen van deze alternatieve oplossingen de werking echter niet. Het gebruik van onderstaande middelen is dan ook altijd op eigen risico. 

 • Deppen met vochtige doek, niet wrijven
  Wanneer er iets gemorst is op de leren bekleding in uw auto, is het belangrijk om dit niet te lang te laten zitten. Pak een vochtige doek en dep de vlek. Het is belangrijk om echt te deppen en niet te wrijven, want bij wrijven is de kans groot dat het leer beschadigt. 

leren bekleding auto schoonmaken

 • Lederen autostoel schoonmaken met azijn en lijnzaadolie
  Azijn en lijnzaadolie vormen een goede combinatie. Doe één deel azijn en één deel lijnzaadolie in een potje en schud voor gebruik. Vervolgens kunt u de lederen autostoel schoonmaken met dit mengsel en een zachte, propere doek. Wrijf goed uit, zodat er geen olie op uw kleren terechtkomt wanneer u op de stoel zit. 

 • Hardnekkige (vet)vlekken in autoleer reinigen met groene zeep
  Alles wat van leer is, dus ook het lederen interieur in de auto, kunt u reinigen met groene zeep. En doordat groene zeep vet is, wordt uw autoleer ook nog eens erg soepel. Doe een schep groene zeep in een emmer met warm water. Gebruik vervolgens een zachte borstel of spons, doop deze in de emmer en veeg het leer schoon. Maak het leer niet te nat.

Gaat het om hardnekkige vlekken? Smeer de vlekken dan in met pure groene zeep en laat dit even intrekken. Veeg het leer hierna weer schoon met een zachte borstel of spons. Droog het leer ten slotte af met een droge, propere doek. 

Hebt u zelf nog een goede tip om leren autostoelen te reinigen of uw autoleer te poetsen? Laat het ons dan weten. 

Veelgestelde vragen over leren autostoelen en leren bekleding schoonmaken

Waarom moet ik mijn lederen zetels in de auto reinigen?

Wij horen vaak dat de leren bekleding en/of de leren autostoelen niet vuil zijn, met daarbij de vraag waarom het dan schoongemaakt moet worden. Door regelmatig gebruik wordt het leer in uw auto echter wel degelijk vuil. Regelmatig schoonmaken is dus van belang. Hierdoor gaat de leren bekleding namelijk veel langer mee.

Met welk HG-product kan ik leren autostoelen reinigen?

Wij hebben twee verschillende producten voor het reinigen van leren autostoelen: HG leerreiniger en HG dieptereiniger voor leer.

Hoe kan ik het autoleer schoonmaken en reinigen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw autoleer te reinigen:

 • Met HG-producten
 • Met azijn en lijnzaadolie
 • Met groene zeep

Wat mag ik niet doen bij het reinigen van mijn lederen autozetel?

U mag nooit wrijven, maar deppen.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen producten

Geïnteresseerd in HG leerreiniger?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

HUBO-BE
KRUITVAT
GAMMA
MAKRO
Brico Bricoplanit RGB YG
AVEVE
DI
Handyhome Be
BRICOLAGE
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG nettoyant pour cuir

HG leerreiniger

3 reviews

Andere tips voor Auto, Boot & Caravan