Vriezer ontdooien | Hoe vriezer snel ontdooien

Het is belangrijk om uw vriezer te ontdooien. Door het openen van de deur ontstaat ijsvorming aan de wanden en het plafond van de vriezer. Hierdoor heeft u minder opslagruimte. De diepvries werkt door ijsvorming niet optimaal en verbruikt meer energie. Ontdooi uw diepvries of koelvriescombinatie daarom 4x per jaar. Op deze pagina leert u in 7 stappen de vriezer zelf te ontdooien.

7 stappen om uw vriezer te ontdooien


vriezer ontdooienVerwijder ijsvorming in uw vriezer door deze te ontdooien. HG diepvriesontdooier is dé oplossing om snel ijsvorming te verwijderen. Ook op het internet worden diverse tips gedeeld over hoe u uw diepvries kunt ontdooien. HG heeft willekeurige vriezer ontdooien tips verwerkt in een eenvoudig 7 stappenplan:

1. Verzamel de benodigdheden om de vriezer te ontdooien
De vriezer ontdooit u het beste met de juiste benodigdheden. Voor het ontdooien van uw diepvries heeft u de volgende spullen nodig: 

 • Lekbak 
 • Houten spatel of ijskrabber van de auto
 • Handdoek, theedoek
 • Pan, haarföhn of ventilator
 • HG diepvriesontdooier
 • Emmer
 • Soda of HG hygiënische koelkastreiniger

2. Zet de vriezer uit
Schakel eerst uw vriezer uit. De meeste vriezers schakelt u uit door de stekker uit het stopcontact te halen. Een enkele heeft een uitknop, deze vindt u vaak bovenop de koelkast of vriezer. Door uw vriezer uit te schakelen, voorkomt u dat water opnieuw bevriest. 

3. Haal de vriezer helemaal leeg
Haal de diepvries volledig leeg. Heb je een koelkast met vriesvak? Haal dan ook alles uit het koelgedeelte. Let tijdens het leeghalen op de datum van de etenswaren. Etenswaren die over datum of bedorven zijn, gooit u weg. De overige etenswaren bewaart u het beste tijdelijk in koelboxen of koeltassen met koelelementen. 

4. Ontdooi de diepvries
Wacht tot het ijs in de diepvries smelt. Smeltend ijswater vindt zijn weg naar buiten via de uitloop. Dit is een pijp of rubberen slang die onderaan in de vriezer zit. Vang het ijswater uit de uitloop op met de lekbak. Leg een handdoek voor de vriezer om extra water op te vangen. Hiermee voorkomt u vochtschade aan de vloer. Wilt u de koelkast vriezer ontdooien? Leg de handdoek dan in het vriesvak. Zo belandt het gesmolten ijswater niet in de rest van de koelkast. 

5. Vriezer snel ontdooien
Wilt u de diepvries snel ontdooien? Grote stukken ijs krijgt u gemakkelijk los met een houten spatel of plastic ijskrabber uit uw auto. Gebruik nooit ijzer, omdat u hiermee de binnenkant van de vriezer beschadigt. Wilt u de vriezer sneller laten ontdooien? Pas dan één van onderstaande tips toe: 

 • Plaats een pan of bak met kokend water op de bodem van de vriezer of het vriesvak. Leg een onderzetter of handdoek onder de hete pan of bak. Zo voorkomt u beschadiging aan uw vriezer. Sluit de deur en wacht een kwartier. Het ijs zal sneller smelten. Herhaal dit totdat de vriezer is ontdooit. 
 • Gebruik uw föhn op de hoogste stand. Föhn net zolang door totdat al het ijs gesmolten is. 
 • Vul een plantenspuit met heet water en spuit het dikke laag ijs in.
 • Gebruik een ventilator en plaatst deze tegenover de (koelkast)vriezer. Zet de deur van de vriezer open en laat de ventilator goed naar binnen waaien. 
 • Gebruik een speciale ontdooispray, zoals HG diepvriesontdooier. Spray het vastzittende ijs in. Laat het product 5 tot 10 minuten inwerken en herhaal indien nodig. Verwijder het ijs en droog de wanden.

6. Maak de vriezer schoon
Heeft u de diepvries volledig ontdooid? Haal dan de plasjes water in de vriezer weg. Maak nu de vriezer schoon met warm water en soda. Droog daarna de diepvries af met een theedoek. Wilt u de vriezer grondig schoonmaken? Lees dan onze tips over koelkast schoonmaken. Of maak gebruik van de HG hygiënische koelkastreiniger.

7. Zet de koelkast of vriezer aan
Plaats alle etenswaren terug in de koelkast of vriezer. Druk de aanknop in of steek de stekker in het stopcontact. Om de 3 maanden herhaalt u dit stappenplan, zodat uw vriezer u optimaal van dienst kan zijn. 

Heeft u bovenstaande tips geprobeerd en is het toch te arbeidsintensief om uw diepvries zo te ontdooien of geven de tips onvoldoende resultaat? Maak dan gebruik van de krachtige HG diepvriesontdooier.

Ontdooien vriezer met HG

vriezer snel ontdooienMet de HG diepvriesontdooier verwijdert u ijs eenvoudig en snel uit uw vriezer of diepvriesvak. De bevroren etenswaren uit uw vriezer krijgen geen kans om te ontdooien. Na het ontdooien van uw vriezer met HG gaat het energieverbruik omlaag en bespaart u op uw energiefactuur. 

Om de ijsvorming te beperken, raden wij aan om tenminste één keer om de drie maanden uw vriezer te ontdooien met HG. Dankzij de HG diepvriesontdooier bespaart u energie en bevordert u de levensduur van uw vriezer.

Uw vriezer ontdooien met de HG diepvriesontdooier doet u zo:

 1. Schakel uw vriezer uit en maak hem leeg. Verwijder zoveel mogelijk loszittend ijs.
 2. Spuit de HG diepvriesontdooier gelijkmatig op vastzittend ijs.
 3. Laat de spray 5 tot 10 minuten intrekken en verwijder het losgekomen ijs. Deze stap kunt u blijven herhalen, totdat uw vriezer is ontdooid.
 4. Is al het ijs verwijderd? Droog dan de wanden van uw vriezer. Zet daarna de diepvries weer aan en vul hem met (bevroren) etenswaren.

Verminder ijsvorming in uw diepvries

IJsvorming in uw vriezer ontstaat door vochtige lucht die in uw vriezer terechtkomt. Dit is normaal en kunt u niet volledig voorkomen. IJsvorming in uw vriezer verminderen doet u zo:

 • Sluit de deur goed en open de vriezer alleen als u iets nodig heeft. Als u de deur lang laat openstaan, komt er meer vochtige lucht in de diepvries. Controleer altijd of de deur goed gesloten is. Twijfelt u? Klem een papiertje tussen de deur en probeer dit er tussenuit te trekken. Trekt u het papiertje los? Dan sluit uw deur niet goed. Mogelijk moeten de rubbers vervangen worden. 
 • Laat restjes volledig afkoelen. Als u restjes te snel in de diepvries steekt, ontstaat er ijsvorming rondom het product. De restjes worden hierdoor minder kwaliteitsvol. Restjes snel laten afkoelen? Zet het bakje of de pan in een laagje water. Laat het niet langer dan 2 uur buiten de diepvries of koelkast staan. 
 • Vries eten in kleine porties in. Kleine porties eten bevriezen sneller. Daardoor ontstaat minder condens of ijs in de vriezer.

Veelgestelde vragen over ijskast ontdooien

Hoe vriezer ontdooien?

Schakel uw vriezer uit, maak de vriezer leeg en verwijder het losse ijs. Maak gebruik van een houten krabber, föhn, ventilator, plantenspuit of ontdooispray om vastzittend ijs los te maken.

Hoe vriezer snel ontdooien?

De vriezer snel ontdooien doet u door gebruik te maken van de HG diepvriesontdooier.

Hoe vaak vriezer ontdooien?

Het advies is om minstens 1 keer per 3 maanden uw vriezer te ontdooien.

Waarom vriezer ontdooien?

Het ontdooien van uw vriezer zorgt voor meer ruimte in de vriezer. Producten bevriezen langzamer als er zich ijs heeft gevormd en het kost de vriezer meer energie.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG diepvriesontdooier?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

HUBO-BE
GAMMA
Logo Colruyt.Svg
Bolcom Logo
MAKRO
DELHAIZE
DI
Handyhome Be
CARREFOUR
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG dégivrant pour congélateur

Aanbevolen product

HG diepvriesontdooier

40 reviews

500ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Keuken & Apparaten