Kauwgom verwijderen uit kleding? Hier zijn enkele tips.

kleding tapijt

Kauwgom plakt natuurlijk erg en op het eerste gezicht lijkt het lastig om hem uit uw kleding, bekleding of tapijt te verwijderen. De kauwgom lijkt soms zelfs muurvast te zitten. Kauwgom verwijderen kan gelukkig op allerlei manieren.

Kauwgom verwijderen uit kleding en tapijt


kauwgom verwijderen

We hebben op diverse websites, zoals blogs, enkele huis-, tuin- en keukenmiddelen voor u verzameld waarmee u kauwgom heel goed zou kunnen verwijderen: Van middelen zoals pindakaas of aanstekergas tot tips om een specifieke ondergrond te behandelen.

Kauwgom verwijderen kan met deze 3 middelen

Verschillende websites, zoals blogs, noemen onder andere de volgende huis-, tuin- en keukenmiddelen. Deze doe-het-zelftips willen wij hier graag met u delen.

1. Pindakaas
Kleine stukken kauwgom verwijderen uit kleding? Pindakaas is naar verluidt een handig middeltje om kauwgom uit spijkerbroek en andere kleding te krijgen. Smeer de kauwgom even in met pindakaas en was het kledingstuk op ongeveer 40 graden. Doordat u de kleding direct wast, zullen er in principe geen vetvlekken van de pindakaas achterblijven.

kauwgom verwijderen met wasbenzine

2. Wasbenzine
Ook met wasbenzine kunt u kauwgom verwijderen, kleding ontdoen van kauwgom. Gebruik een stuk keukenrol en bevochtig dat met de wasbenzine. Wrijf vervolgens voorzichtig over de kauwgom en deze zal hierdoor langzaam loslaten.

3. Aanstekergas
U kunt ook aanstekergas gebruiken. Aanstekergas zal uiteindelijk de kauwgom hard maken, waardoor u die kunt wegkrabben.

Kauwgom uit specifieke ondergronden verwijderen

Andere websites spitsen zich met hun tips meer toe op de ondergrond waaruit de kauwgom moet worden verwijderd. Denk hierbij aan kauwgom die op kleren plakt of kauwgom op bekleding. Ook deze doe-het-zelftips willen wij graag met u delen.

1. Kauwgom verwijderen uit kleren
Leg het kledingstuk waarop kauwgom plakt even in de diepvries, met de kauwgom naar boven zodat deze hard wordt. Probeer vervolgens voorzichtig de kauwgom los te schrapen met een mesje. Pas hierbij wel op dat u de vezel van het textiel niet kapotmaakt!

2. Restjes kauwgom verwijderen uit kleding
Eventuele restjes kunt u daarna verwijderen door de vlek te deppen met witte natuurazijn die u aan de kook hebt gebracht of voorzichtig de restjes los te borstelen. Was tot slot het kledingstuk volgens het wasvoorschrift.

3. Kauwgom verwijderen tapijt of meubelen
Kauwgom uit bekleding (een zetel of een (auto)stoel) of tapijt verwijderen, doe je door de kauwgom te koelen met ijsblokjes. Doe een aantal ijsblokjes in een plastic zakje en koel daarmee de kauwgom totdat deze hard is geworden.

Schraap dit in bevroren toestand vervolgens voorzichtig los, zonder het tapijt of de bekleding te beschadigen. Eventuele restjes kauwgom kunt u behandelen met witte natuurazijn (zoals hierboven beschreven).

4. Kauwgom verwijderen uit haren
Als u kauwgom in uw haar hebt hangen, kunt u dit zo snel mogelijk loskrijgen door de kauwgom stevig in te wrijven met pindakaas. De pindakaas even laten intrekken en masseer daarna los met uw vingers. Uiteraard moet u daarna wel uw haar goed wassen!

Helaas werken al deze soort doe-het-zelfmiddelen niet altijd even goed. Zo is de kans op vlekken bij het gebruik van pindakaas erg groot, stinkt het gas van een aansteker enorm en wilt u natuurlijk wel zeker weten dat er geen restjes kauwgom achterblijven in uw kleding of op het tapijt. U gaat natuurlijk liever niet alsnog aan de slag met gekookte witte natuurazijn! Probeer daarom liever HG kauwgom verwijderaar, die speciaal hiervoor ontwikkeld is.

Verwijder kauwgom uit (be)kleding met HG

Met HG kauwgom verwijderaar verwijdert u kauwgom snel van diverse ondergronden! Dit product bevriest de kauwgom volledig, waardoor die uiteindelijk zeer hard wordt. Bevroren kunt u de kauwgom eenvoudig verwijderen uit bijvoorbeeld uw kleren, autobekleding of tapijt.


Heeft u zelf een goede tip om kauwgom te verwijderen? Laat het ons weten!Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG chewing gum remover?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

Brico Bricoplanit RGB YG
CARREFOUR
DI
GAMMA
AVEVE
Bolcom Logo
Handyhome Be
DELHAIZE
HUBO-BE
Er zijn helaas geen webshops gevonden die dit HG product online aanbieden.
HG chewing gum remover

Aanbevolen product

HG chewing gum remover

6 reviews

200ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Textiel & Vlekken