Rode wijn vlek | Hoe kunt u het beste rode wijnvlekken verwijderen?

kleding

Een ongeluk zit in een klein hoekje en een rode wijnvlek op uw mooie nette blouse of uw nieuw tafelkleed is natuurlijk erg frustrerend. Maar hoe krijgt u deze vlek er nu best uit? Misschien vraagt u zich af welke oplossing zich nou écht bewezen heeft en welke oplossingen niets meer dan een fabeltje zijn. We zetten de meest effectieve methoden voor u op een rij.

Tips om rode wijnvlekken te voorkomen


rode wijn vlekHet kan makkelijk een keer fout gaan waardoor er een rode wijnvlek op uw kleding of het tapijt terechtkomt. Maar het liefst wilt u het natuurlijk voorkomen. Er bestaan speciale impregneermiddelen voor textiel die vochtafstotend werken tegen wijnvlekken. HG 4 in 1 beschermer voor textiel zorgt ervoor dat u de kleding na behandeling met de spray schoon kunt deppen met een goed absorberende tissue.
 

Rode wijnvlekken verwijderen

6 doe-het-zelf middelen om rode wijnvlekken te verwijderen

Mocht u een ongelukje hebben gehad met rode wijn, dan zijn er een aantal doe-het-zelf-middelen waarmee u rode wijnvlekken kunt verwijderen. Reageer altijd meteen en pak een doek die doordrenkt is met lauw of warm water. Dep hiermee direct uw kleding en vaak wordt de rode wijnvlek al snel minder. Ook kunt u één van onderstaande doe-het-zelf-middelen proberen die op diverse websites, waaronder blogs, vermeld worden. Let wel: deze methoden bieden geen garantie op succes:

1. Een oude krant en keukenzout
Een rode wijnvlek op uw tafelkleed? Leg onder het kleed - waar de rode wijnvlek zit - een oude krant en strooi er een ruime hoeveelheid keukenzout op. Het keukenzout neemt de wijn op en na een tijdje is de vlek grotendeels verdwenen, zeker na het wassen.

2. Jenever
Verder kunt u eventueel jenever gebruiken. Giet wat jenever over de vlek en u ziet de vlek normaal gezien direct verdwijnen. Mocht dit nog niet het geval zijn, de behandeling herhalen.

3. Bruisend water
Naast jenever is bruisend water ook een optie. Giet het op de vlek en de volgende dag is de rode wijnvlek verminderd of verdwenen.

4. Witte wijn
Een ander huis-tuin-en-keukenmiddel is witte wijn. U verdunt hiermee de vlek, maar verwijdert de rode wijn in principe niet. Verder bevat witte wijn veel suikers die achterblijven op het materiaal, wat de stof niet ten goede komt.

rode wijn vlek verwijderen

5. Bier
U zou bier kunnen gebruiken om een rode wijnvlek te verwijderen. U maakt hiermee eigenlijk een nieuwe vlek. Op kleding kan het weliswaar een oplossing zijn omdat u deze hierna in de wasmachine doet. Voor een tapijt of meubelstof is dit middel af te raden omdat deze stoffen niet in de wasmachine kunnen.

6. Azijn
Een ander mogelijk middel om rode wijnvlekken te verwijderen is azijn. Als u dit gebruikt, kan het gebeuren dat de kleur zich in het materiaal fixeert. Daarnaast is azijn vrij agressief en kan het uw tapijt of kleding beschadigen. 

Heeft u bovenstaande methoden geprobeerd en lijkt het niet te werken? Probeer dan de oplossing van HG die speciaal is ontwikkeld om rode wijnvlekken te verwijderen.

Rode wijn uit uw kleding? Kies voor HG

Heeft u rode wijn op uw kleding gemorst en wilt u de vlek uit de kleding krijgen? HG biedt hiervoor een effectieve oplossing met HG vlekweg 1. HG vlekweg 1 verwijdert vlekken uit textiel van niet alleen rode wijn, maar ook van:

  • Koffie, thee en cacao
  • Ketchup, curry en mosterd
  • Fruit, jam en groente- en vruchtensap
  • Inkt
  • Urine, transpiratie en diverse parfums

Naast de vlekweg hebben wij ook nog HG vlekken voorbehandeling gel extra sterk in ons assortiment. Heeft u rode wijnvlekken in uw kleding? Spuit met deze schuimspray op het kledingstuk vóór het wassen en weg is de vlek. Ook vlekken van rode wijn uit tapijt en bekleding halen? Gebruik dan de  HG vlekverwijderaar extra sterk.


Heeft u zelf een goede tip om een rode wijnvlek te verwijderen? Laat het ons weten! Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG vlekweg 1?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

KRUITVAT
Handyhome Be
HUBO-BE
MAKRO
Logo Colruyt.Svg
DI
AVEVE
BRICOLAGE
Bolcom Logo
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG vlekweg 1

Aanbevolen product

HG vlekweg 1

34gr

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Textiel & Vlekken