Verf verwijderen? In dit artikel geven wij u tips

Op deze pagina vindt u tips om verfvlekken of verf van grote oppervlaktes te verwijderen. Verfresten ontstaan bij het verven. Dat is onvermijdelijk. De verf druppelt, de pot valt om of de kwast schiet uit. Dit zorgt voor verfvlekken. En soms wilt u oude verf verwijderen van grotere oppervlaktes, bijvoorbeeld als u een muur opnieuw schildert.

Verwijdert u verf van hout, de (binnen)muur of staal? Het oppervlak bepaalt hoe u de verf moet afbijten. Goed nieuws is dat u elk oppervlak verfvrij maakt met de juiste tips en producten. Op deze pagina vertellen wij u alles over verf verwijderen. Verfresten zijn verleden tijd met deze tips.

Verf verwijderen van metaal, hout of een muur


Verfresten verwijderen na schilderen in huis? Dat doet u met deze tips. Welke u gebruikt, hangt af van het oppervlak en de verf. Er zijn namelijk verschillende manieren om verfresten te verwijderen. 

HG heeft een aantal tips geselecteerd waarmee u vlekken kunt proberen te verwijderen van de drie meest voorkomende oppervlakken.

Let bij huis-, tuin-, en keukentips altijd op. De producten zijn niet speciaal ontwikkeld om verfresten te verwijderen. Let daarom goed op de dosis en wees voorzichtig. Anders kan het oppervlak beschadigd raken. Bereikt u niet het gewenste effect? Gebruik dan onze HG verfafbijter om veilig en doeltreffend verf te verwijderen.

Verf verwijderen1. Verf verwijderen van hout

Als u een houten oppervlak hebt geverfd en u wilt een paar verfvlekken verwijderen, dan doet u dat zo:

  1. De verf is nog nat: pak een pluisvrije doek. Maak de doek nat. Wrijf zachtjes over de vlek. Pak telkens een proper stukje natte doek om de vlek niet groter te maken.
  2. Opgedroogde verf: met spiritus of alcohol kunt u de vlek proberen te verwijderen. Doe dit voorzichtig, zodat het hout niet beschadigd raakt. Let daarnaast op dat u niet te veel product gebruikt. Spiritus is slecht voor de gezondheid en het milieu. Gebruik het product met mate. U kunt de verf er ook afkrabben met een scherp mesje of het oppervlak zachtjes schuren met fijn schuurpapier.

2. Verf verwijderen van een muur

Op (binnen)muren wordt vaak latex gebruikt. Dit is namelijk vocht- en schimmelwerend. Verse latexverfvlekken kunt u verwijderen met water. Oudere of droge verfvlekken kunt u proberen te verwijderen met brandspiritus. Breng wat spiritus aan op een doek en veeg voorzichtig tot de vlek verdwijnt.

Verf op oliebasis verwijdert u het beste met terpentine.

3. Verf verwijderen van metaal 

Er zit verf op een metalen raamkozijn of een ander metalen oppervlak. Verwijder de verf door hem weg te krabben. Doe dit zachtjes, anders beschadigt het oppervlak. U kunt ook verf wegschuren met schuurpapier.

Doeltreffend verf verwijderen? Gebruik de HG verfafbijter

verf afbijtenU kunt bovenstaande tips proberen, maar ze garanderen geen succes. Met de HG verfafbijter lukt het zeker. Ons product is een extra sterke, veilige en supersnelle verfafbijter. Deze verfverwijderaar wordt gebruikt voor het verwijderen van de meest hardnekkige 2 componenten-, oplosmiddelen- en watergedragen verven. 

Ook gebruikt u deze afbijter voor lakken op basis van epoxy, polyurethaan, alkyd en acrylaat. Tot slot werkt deze extra sterke verf kracht afbijter ook voor het verwijderen van plamuurlagen en oude, moeilijk te verwijderen waslagen.

Zo gebruikt u HG verfafbijter om verf te verwijderen: 

  1. Breng een volle laag HG verfafbijter gelijkmatig aan op de verfresten. Doe dit met een kwast.
  2. Wacht 5 - 15 minuten. Nu verwijdert u de verfresten eenvoudig met een driehoekschraper of plamuurmes.
  3. Was de ondergrond zorgvuldig na met heet water of spuit het oppervlak schoon met een hogedrukreiniger.
  4. Laat de ondergrond goed drogen voordat u verder gaat.
    • Benieuwd naar de HG verfafbijter? Lees er meer over op onze productpagina.

Veelgestelde vragen over verf verwijderen

Hoe verwijder ik verf van hout?

U verwijdert snel en gemakkelijk verf van hout met de HG verfafbijter. U kunt het ook proberen met spiritus, alcohol, of een scherp mesje. Gebruik spiritus met mate, want het is slecht voor het milieu en uw huis. 

Natte verf reinigt u met een natte, pluisvrije doek.

Hoe verwijder ik verf van een muur?

Verf op een muur verwijdert u doeltreffend met de HG verfafbijter. U kunt het ook proberen met water en zeep, of spiritus.

Hoe verwijder ik verf van metaal?

U verwijdert verf op metaal perfect met de HG verfafbijter. Een andere optie is de verf wegkrabben of -schuren.

Hoe verwijder ik verf van mijn handen?

U verwijdert verf van uw handen met een natuurlijke olie. Denk aan olijfolie, slaolie of babyolie. 

Met welk HG-product verwijder ik verf?

Verf doeltreffend en veilig verwijderen doet u met HG verfafbijter.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG verfafbijter?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

AVEVE
CARREFOUR
Handyhome Be
DI
Brico Bricoplanit RGB YG
Logo Colruyt.Svg
MAKRO
HUBO-BE
GAMMA
Er zijn helaas geen webshops gevonden die dit HG product online aanbieden.
HG décapant peintures

Aanbevolen product

HG verfafbijter

13 reviews

750ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Klus & Doe-Het-Zelf