Schimmel op de muur | Schimmel verwijderen van de muur met HG

Schimmel op de muur kan iedereen overkomen. Schimmel beschadigt muren, tast meubels aan, stinkt en is slecht voor de gezondheid. Gelukkig verwijdert u muur schimmel eenvoudig met de juiste producten. Op deze pagina leggen we uit hoe schimmel ontstaat, en hoe u schimmel van muur verwijderen kan, en nog beter, schimmel voorkomt. Verwijder schimmel op muren en geniet van een propere en gezonde omgeving.

Waarmee moet u schimmel op de muur niet verwijderen?


schimmel muurOok op het internet worden diverse tips gedeeld. Inmiddels wordt sterk afgeraden deze huis-, tuin- en keukenmiddeltjes te gebruiken tegen schimmel op de muur.

1. Verwijder schimmel niet met soda
Schimmel verwijderen met soda is een populaire oplossing. Helaas werkt soda niet tegen schimmel.

2. Verwijder schimmel op de muur niet met azijn
Net als soda heeft azijn ook geen werking tegen schimmel. Het wordt vaak aangeraden omdat azijn een lage pH-waarde heeft. Het is alleen nooit aangetoond dat dit ook schimmel verwijdert. Daarom gebruikt u beter ook geen azijn tegen schimmel op de muur.

3. Niet schimmel verwijderen met javel
Javel wordt ook vaak aangeraden. Gebruik echter geen javel. Doordat in javel vaak chloor zit, kan het in theorie schimmel vernietigen. Als het echter geen officiële toelating heeft is het product nooit op de werking tegen schimmel getest. Kijk dus ook uit om schimmel op de muur te verwijderen met javel. 

Gebruik altijd een product met een officiële toelating tegen schimmel. Gebruik bijvoorbeeld de krachtige schimmelreinigers van HG. 

Schimmel op de muur verwijderen met HG schimmelreiniger

schimmel verwijderenMet de HG schimmelvlekkenreiniger verwijdert u meteen schimmel op de muur, zowel binnen als buiten. Binnen 30 minuten kunt u duidelijk resultaat zien. De HG schimmelreiniger is zelfwerkend en geschikt voor tegel-, siliconenvoegen en stucwerk. Met 500 ml behandelt u 2 tot 3 m2 wandoppervlakte en 6 tot 8 m2 tegelvoegen. De HG schimmelreiniger is ook verkrijgbaar in een schuimspray. Dit product heeft een minder penetrante geur, is nog beter op de schimmel te richten en geeft minder kans op spatten. De HG schimmelreiniger kunt u ook gebruiken voor uw zwembad of sauna. 

Zo verwijdert u in 3 stappen schimmel op de muur:

  1. Besproei de ondergrond vanaf 3 tot 5 cm met één van de schimmelreinigers van HG.
  2. Laat de schimmelreiniger 30 minuten inwerken.
  3. Maak de schimmel op de muur schoon met water en een spons.

Voorkom schimmel op de muur

Voorkom schimmel op de muur. Pak op deze twee manieren de oorzaken van de schimmel muur aan.

1. Ventilatie
Vochtproblemen in huis lost u op met voldoende ventilatie. Na het koken, douchen en slapen is ventilatie belangrijk. Zet voldoende ventilatieroosters en klapraampjes open. Deze mogen de hele dag open blijven. Frisse lucht is na een half uur verdwenen, waardoor vocht en stoffen zich ophopen in de woning. Een raam kort openzetten is niet voldoende. Ventileren zorgt ervoor dat vochtige en vervuilde lucht naar buiten wordt afgevoerd. Hierdoor neemt de kans op vocht in huis af en blijft uw huis schimmelvrij. 

2. Centrale mechanische ventilatie
U kunt ook kiezen voor centrale mechanische ventilatie. De gebruikte lucht wordt afgezogen uit de keuken, badkamer en het toilet. Via de roosters in uw kozijnen, ramen of schuiframen wordt verse lucht toegevoerd. Hierdoor neemt de kans op schimmel in huis af en heeft u zuivere en gezonde muren.

Veelgestelde vragen over schimmel op muur verwijderen

Hoe ontstaat schimmel op muur?

Schimmel op de muur ontstaat door vocht of lekkage in de muur.

Is schimmel op de muur schadelijk?

Schimmel op de muur is schadelijk voor de muur, de meubels en uw gezondheid.

Hoe schimmel op muur behandelen?

Schimmel kunt u behandelen met de HG schimmelvlekkenreiniger of schuimspray.

Wat te doen tegen schimmel muur?

U kunt de schimmel verwijderen met de HG schimmelvlekkenreiniger of schuimspray. Daarnaast is het belangrijk om uw huis goed te ventileren, zodat er minder kans is dat er schimmel op de muur ontstaat.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen producten

Geïnteresseerd in HG schimmelvlekkenreiniger?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

KRUITVAT
Bolcom Logo
Brico Bricoplanit RGB YG
BRICOLAGE
CARREFOUR
DI
Handyhome Be
MAKRO
Logo Colruyt.Svg
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG schimmelvlekkenreiniger

Aanbevolen product

HG schimmelvlekkenreiniger

75 reviews

500ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Vloeren & Wanden