Schimmel op de muur | Schimmel verwijderen van de muur met HG

Schimmel op de muur kan iedereen overkomen. Schimmel beschadigt muren, tast meubels aan, stinkt en is slecht voor de gezondheid. Gelukkig verwijdert u muur schimmel eenvoudig met de juiste producten. Op deze pagina leggen we uit hoe schimmel ontstaat, en hoe u schimmel van muur verwijderen kan, en nog beter, schimmel voorkomt. Verwijder schimmel op muren en geniet van een propere en gezonde omgeving.

3 tips om zwarte schimmel op muur te verwijderen


schimmel muurSchimmels ontstaan door vochtige muren. Ze zien eruit als zwarte vlekken. Vocht kan op meerdere manieren in een muur dringen. Soms is er sprake van doorslaand vocht. Regen slaat tegen de gevel en de muur zuigt het water op. Door kleine openingen en kieren in de gevel komt het vocht naar binnen. Laat bij dit soort lekkages de schimmel goed drogen. Indien nodig verwijdert u het behang. Daarna verwijdert u de schimmel op de muur. HG schimmelvlekkenreiniger vernietigt direct en eenvoudig alle schimmels. Ook op het internet worden diverse tips gedeeld. HG heeft willekeurig een aantal tips geselecteerd waarmee u schimmel op de muur verwijdert met spullen in huis:

 1. Verwijder schimmel met soda
  Schimmel verwijderen met soda is een populaire oplossing. Los 18 gram soda op in een emmer met 3 liter water. Pak een harde borstel om de schimmel van de muur te schuren. 
 2. Schimmel muur verwijderen azijn
  In de plaats van soda kunt u ook azijn gebruiken. Giet een scheutje azijn in een emmer met 1 liter water en breng het mengsel aan met een doek, spons of spuitfles. Laat het een kwartier intrekken en spoel na met schoon water. 
 3. Schimmel verwijderen met javel
  Is de schimmel op de muur hardnekkig? Gebruik dan javel. Kies voor javel met chloor, omdat dit het werkende ingrediënt is. Giet 250 ml javel in een emmer en vul aan met water. Pak een doek of plantenspuit en breng het mengsel aan op de schimmel. Laat het een kwartier inwerken en neem de schimmel af met een vochtige doek. Als u schimmel met javel verwijdert, is het verstandig om een raam open te zetten, zodat u de javellucht de volgende dag niet meer ruikt. Is de schimmel nog niet volledig verwijderd? Herhaal dan net zolang tot de schimmel verdwenen is.

Heeft u bovenstaande tips geprobeerd en zijn ze toch te arbeidsintensief of geven ze geen voldoende
resultaat? Gebruik dan de krachtige schimmelvlekkenreiniger van HG

Schimmel op de muur verwijderen met HG schimmelreiniger

schimmel verwijderenMet de HG schimmelvlekkenreiniger verwijdert u meteen schimmel op de muur, zowel binnen als buiten. Binnen 30 minuten kunt u duidelijk resultaat zien. De HG schimmelreiniger is zelfwerkend en geschikt voor tegel-, siliconenvoegen en stucwerk. Met 500 ml behandelt u 2 tot 3 m2 wandoppervlakte en 6 tot 8 m2 tegelvoegen. De HG schimmelreiniger is ook verkrijgbaar in een schuimspray. Dit product heeft een minder penetrante geur, is nog beter op de schimmel te richten en geeft minder kans op spatten. De HG schimmelreiniger kunt u ook gebruiken voor uw zwembad of sauna. 

Zo verwijdert u in 3 stappen schimmel op de muur:

 1. Besproei de ondergrond vanaf 3 tot 5 cm met één van de schimmelreinigers van HG.
 2. Laat de schimmelreiniger 30 minuten inwerken.
 3. Maak de schimmel op de muur schoon met water en een spons.

Voorkom schimmel op de muur

Voorkom schimmel op de muur. Pak op deze twee manieren de oorzaken van de schimmel muur aan.

1. Ventilatie
Vochtproblemen in huis lost u op met voldoende ventilatie. Na het koken, douchen en slapen is ventilatie belangrijk. Zet voldoende ventilatieroosters en klapraampjes open. Deze mogen de hele dag open blijven. Frisse lucht is na een half uur verdwenen, waardoor vocht en stoffen zich ophopen in de woning. Een raam kort openzetten is niet voldoende. Ventileren zorgt ervoor dat vochtige en vervuilde lucht naar buiten wordt afgevoerd. Hierdoor neemt de kans op vocht in huis af en blijft uw huis schimmelvrij. 

2. Centrale mechanische ventilatie
U kunt ook kiezen voor centrale mechanische ventilatie. De gebruikte lucht wordt afgezogen uit de keuken, badkamer en het toilet. Via de roosters in uw kozijnen, ramen of schuiframen wordt verse lucht toegevoerd. Hierdoor neemt de kans op schimmel in huis af en heeft u zuivere en gezonde muren.

Veelgestelde vragen over schimmel op muur verwijderen

Hoe ontstaat schimmel op muur?

Schimmel op de muur ontstaat door vocht of lekkage in de muur.

Is schimmel op de muur schadelijk?

Schimmel op de muur is schadelijk voor de muur, de meubels en uw gezondheid.

Hoe schimmel op muur behandelen?

Schimmel kunt u behandelen met de HG schimmelvlekkenreiniger of schuimspray.

Wat te doen tegen schimmel muur?

U kunt de schimmel verwijderen met de HG schimmelvlekkenreiniger of schuimspray. Daarnaast is het belangrijk om uw huis goed te ventileren, zodat er minder kans is dat er schimmel op de muur ontstaat.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen producten

Geïnteresseerd in HG schimmelvlekkenreiniger?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:
Handyhome Be
Bolcom Logo
CARREFOUR
MAKRO
DI
DELHAIZE
AVEVE
BRICO
HUBO-BE
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG destructeur de moisissures

Aanbevolen product

HG schimmelvlekkenreiniger

41 reviews

500ml

Andere tips voor Vloeren & Wanden