Kattenbak schoonmaken? HG’s doeltreffende tips als de kattenbak stinkt

Katten zijn geweldige huisdieren. Ze zijn speels, aanhankelijk en bieden gezelschap. Ze zijn ook nog eens eigenzinnig en kunnen de gekste capriolen uithalen. Ze zijn ook goed in staat om voor zichzelf te zorgen, waardoor ze niet zoveel verzorging nodig hebben als veel andere huisdieren. Helaas hebben katten ook een kattenbak nodig en dat zorgt vaak voor een typische kattenbakgeur in huis. Een stinkende kattenbak in huis is niet heel fris. Gelukkig zijn er manieren om die kattenbakgeur te verwijderen. Op deze pagina geven wij tips tegen een stinkende kattenbak.

Redenen dat een kattenbak stinkt


kattenbak stinktEr zijn meerdere redenen waarom een kattenbak vaak stinkt. De voornaamste reden is dat kattenurine überhaupt een sterke geur heeft doordat deze erg geconcentreerd is en sterk naar ammoniak ruikt. Ook de ontlasting ruikt vaak sterk doordat katten veel eiwitten eten. Het type kattenbakvulling heeft ook invloed. De kattenbak stinkt sneller bij kwalitatief minder goede kattenbakvulling. Daarnaast kan de plek van de kattenbak ervoor zorgen dat er sneller een kattenbakgeur in huis komt. Als deze dicht bij de woonkamer staat of in een slecht geventileerde ruimte verspreidt de geur zich sneller. Als laatste maakt het natuurlijk ook uit hoe vaak je de kattenbak schoonmaakt.

Nooit meer een stinkende kattenbak met HG

Met HG kunt u nu gemakkelijk iets doen tegen kattenbakgeur in huis. Met HG kattenbak deo zorgt u voor een geurloze kattenbak. Deze 100% diervriendelijke en biologische spray neutraliseert de kattenbakgeur. Onze kattenbakdeo maskeert de geur niet, maar breekt de stankmoleculen daadwerkelijk af en begint pas te werken wanneer het in aanraking komt met urine. Hierdoor blijft het langer doeltreffend en zorgt het ervoor dat de kattenbak fris blijft ruiken. En misschien wel het belangrijkste: katten zullen er niets van merken. Katten houden niet van verandering en vreemde geuren. Omdat onze kattenbakdeo geen parfum bevat en alleen werkt bij urinecontact, zullen ze de kattenbak gewoon blijven gebruiken.

Alternatieve tips tegen kattenbakgeur in huis

Er zijn weinig alternatieve middelen tegen een kattenbak die stinkt naar urine. Wel zijn er handige methoden om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Ook is het natuurlijk verstandig om regelmatig de kattenbak te verschonen.

 • Kattenbak schoonmaken met baking soda
  Natriumbicarbonaat kan helpen de geur te neutraliseren. Het beste is om de kattenbak schoon te maken met een sopje van water en natriumbicarbonaat. U kunt ook een laagje natriumbicarbonaat onderin de kattenbak strooien. Hoewel natriumbicarbonaat niet gevaarlijk zal zijn voor katten, is dit wel op eigen risico.
 • Gebruik de juiste kattenbakvulling
  Niet alle kattenbakvulling is hetzelfde. Het is verstandig om te experimenteren met de vulling die voor u en uw kat werkt. Wel raden we aan om bij dezelfde vulling te blijven als u eenmaal gekozen hebt.
 • kattenbak schoonmakenLuchtverfrisser tegen een stinkende kattenbak
  U kunt ook de kattenbakgeur maskeren met een luchtverfrisser. U kunt er zelf een maken met water, azijn en een paar druppels etherische olie. Zet dit op een plek in de buurt van de kattenbak, maar let er wel op dat de kat er niet bij kan. De luchtverfrisser zal de geur niet oplossen, maar alleen maskeren.
 • Ventilatie of luchtfiltering
  Een makkelijke manier om de geur van de kattenbak te verminderen is door goede ventilatie. Zet de kattenbak op een plek waar het makkelijk is om te ventileren. Hebt u geen geschikte plek hiervoor? Dan kan een luchtfilter of luchtreiniger ook een oplossing zijn. Deze apparaten verwijderen geuren uit de lucht, maar houd er rekening mee dat dit een dure oplossing kan zijn.
 • Gezonde voeding
  De voeding van een kat heeft invloed op de geur van de ontlasting. Een gezond en gebalanceerd dieet met kwalitatieve voeding kan ook helpen bij het verminderen van een vervelende geur.
 • Extra kattenbakken
  Hebt u meerdere katten? Dan kan het ook enorm helpen om meer kattenbakken te plaatsen. Door meerdere kattenbakken te hebben, wordt de kans op een overvolle en stinkende kattenbak verminderd. Bovendien zijn katten erg territoriaal.

Waarmee moet u nooit de kattenbak schoonmaken?

Soms wordt er nog weleens aangeraden om een kattenbak schoon te maken met azijn. Dit kunt u beter niet doen. Azijn zal inderdaad tot op zekere hoogte de geur neutraliseren, maar daar komt een indringende azijngeur voor in de plaats. Bovendien is er een grote kans dat uw kat de kattenbak niet meer accepteert vanwege die penetrante geur van azijn. Het schoonmaken van de kattenbak met javel raden wij ook niet aan. Er wordt vaak beweerd dat de geur van chloor aantrekkelijk is voor katten, maar toch raden wij dit af, omdat javel erg schadelijk is voor katten.

Hebt u zelf een goede tip tegen een kattenbak die stinkt? Laat het ons weten.

Veelgestelde vragen over een kattenbak die stinkt

Wat zijn de oorzaken van een stinkende kattenbak?

Urine van katten is erg geconcentreerd, waardoor deze van nature al sterk ruikt. Daarnaast kan een stinkende kattenbak ontstaan door kwalitatief slechte kattenbakvulling, te weinig schoonmaken en onvoldoende ventilatie.

Wat kan ik doen tegen een stinkende kattenbak?

Er zijn weinig alternatieve middelen tegen een stinkende kattenbak, maar je kunt het volgende proberen:

 • De kattenbak schoonmaken met water en natriumbicarbonaat. Natriumbicarbonaat kan geuren neutraliseren. U kunt ook wat natriumbicarbonaat onder in de bak strooien, maar dit is op eigen risico.
 • Gebruik de juiste kattenbakvulling.
 • Maak de kattenbak regelmatig schoon.
 • Maskeer de geur met een luchtverfrisser.
 • Ventileer goed of gebruik een luchtreiniger.
 • Zorg voor gezonde voeding.
 • Plaats meerdere kattenbakken, vooral als je meerdere katten hebt.

Wat kan ik beter niet gebruiken tegen een stinkende kattenbak?

Het wordt soms aangeraden om azijn of javel te gebruiken tegen een stinkende kattenbak. Deze sterke geuren kunnen er echter voor zorgen dat de kat de kattenbak niet meer wil gebruiken. Bovendien is javel of chloor ook schadelijk voor katten.

Met welk HG-product kan ik kattenbakgeur verwijderen?

Met HG tegen kattenbakgeur maskeer je de geur niet, maar breek je de stankmoleculen af. Deze spray is 100% veilig en biologisch. Bovendien werkt hij pas wanneer hij in aanraking komt met kattenurine en bevat hij geen parfum. Uw kat zal dus niets merken en de kattenbak blijven gebruiken.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen producten

Geïnteresseerd in HG kattenbak deo?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

GAMMA
KRUITVAT
DI
BRICOLAGE
Handyhome Be
Brico Bricoplanit RGB YG
CARREFOUR
AVEVE
HUBO-BE
Er zijn helaas geen webshops gevonden die dit HG product online aanbieden.
HG kattenbak deo

Aanbevolen product

HG kattenbak deo

500ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Stank & Nare luchtjes