Inktvlekken verwijderen: hoe kunt u best inkt- en balpenvlekken verwijderen?

kleding

Inktvlekken verwijderen, bijvoorbeeld uit kleding of uw bankstel? Zeker ingedroogde vlekken zijn erg hardnekkig en vragen om een specifieke behandeling. Hoe eerder u erbij bent, hoe makkelijker het zal zijn om de inkt te verwijderen omdat de inkt dan nog niet zo diep in de stof getrokken is of ingedroogd is. In dit artikel delen we enkele handige tips met u waarmee u inktvlekken uit textiel kunt halen.

Middelen om inktvlekken te verwijderen


inktvlekken verwijderenOnderneem zo snel mogelijk actie als er inkt op uw kleding is gekomen. Leg hiervoor direct een doek onder het kledingstuk zodat deze zoveel mogelijk inkt kan opnemen. Hiermee voorkomt u bovendien dat het doorlekt naar de achterkant. Dep de inktvlek vervolgens met een witte doek. Zeker niet wrijven want dit zorgt ervoor dat de inkt dieper in het textiel trekt. Ga door tot er geen inkt meer van de vlek afkomt.

Behandel de andere kant van de stof op dezelfde manier. In de meeste gevallen is de vlek dan nog niet helemaal weg, maar is in ieder geval wel de schade beperkt gehouden. Als de vlek nog niet helemaal weg is, probeer dan de volgende middelen om deze definitief te verwijderen.

3 alternatieve manieren om inktvlekken te verwijderen

Naast de effectieve, speciaal hiervoor ontwikkelde, producten van HG zijn er ook andere methodes waarmee u kunt proberen om inktvlekken te verwijderen. Op diverse websites en blogs kunt u hierover lezen. Wij hebben er 3 voor u op een rijtje gezet.

1. Haarspray
Leg het kledingstuk plat neer met een schone doek eronder. Spuit de haarspray op de inktvlek en de vlek trekt langzaam weg. Daarna kunt u het kledingstuk wassen. Gebruik hierbij wel een haarspray op basis van alcohol. En test dit altijd ook eerst op een onopvallend plekje, zodat u zeker weet dat de spray niet nog meer vlekken op uw kleding zal veroorzaken.

inktvlekken verwijderen met haarspray2. Afwasmiddel met glycerine
Meng afwasmiddel met glycerine en dompel vervolgens een witte doek in dit mengsel. Dep hiermee eerst de voorkant van de stof waar de vlek zit. Wanneer er geen inkt meer uit de stof komt, kunt u de andere kant van de stof behandelen.

3. Zuiveringszout
Ook zuiveringszout kan een optie zijn om inkt te verwijderen. Maak een mengsel met zuiveringszout en water en gebruik een wattenbolletje om het mengsel op de inktvlek aan te brengen. Laat dit even intrekken en vervolgens kunt u dit voorzichtig wegvegen. Was daarna het kledingstuk zoals gebruikelijk.

Heeft u bovenstaande methoden geprobeerd en lijkt het toch niet of onvoldoende te werken? Probeer dan de oplossing van HG die speciaal is ontwikkeld om inktvlekken te verwijderen.

HG vlekweg 1 is dé oplossing tegen inktvlekken

HG vlekweg 1 verwijdert vlekken uit textiel van bijvoorbeeld inkt, koffie, mosterd en rode wijn maar ook groente- en vruchtensap en parfums. Behandel eerst een klein onopvallend deel van de stof om te testen op kleurechtheid. Vul een emmer met 1 liter heet water en los HG vlekweg 1 hierin op. Dompel het textielgedeelte met de vlek onder en laat het 30 minuten weken. Let wel op het wasvoorschrift van het textiel. Bij hardnekkige vlekken de oplossing verdunnen tot 4 liter. Dompel dan het gehele kledingstuk onder, laat het langdurig (enkele uren) weken en dompel regelmatig weer onder. Vervolgens met warm water goed uitspoelen.

Voor vlekken van ballpoint is er de HG vlekweg 6, voor vlekken van viltstift is er de HG vlekweg 2.


Heeft u zelf een goede tip om inktvlekken te verwijderen? Laat het ons weten!Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG vlekweg 1?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

MAKRO
Logo Colruyt.Svg
KRUITVAT
Handyhome Be
GAMMA
HUBO-BE
Brico Bricoplanit RGB YG
BRICOLAGE
CARREFOUR
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG vlekweg 1

Aanbevolen product

HG vlekweg 1

34gr

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Textiel & Vlekken