Leeronderhoud. Tips om uw leren bank of stoel te behandelen

Leeronderhoud is belangrijk om zo lang mogelijk van uw leren zetel of stoel te genieten. Leer is een natuurproduct. Hierdoor kan het uitdrogen. Daarom is het verstandig om leer te behandelen. Door leer te verzorgen, voorkomt u beschadigingen en blijven uw lederen meubels langer mooi. HG geeft tips voor het onderhoud van uw leren bank en andere meubels.

Waarom is lederonderhoud belangrijk?


Leer is stevig en duurzaam en heeft bovendien een stoere uitstraling. Het is niet voor niets een populair materiaal voor zetels, (auto)stoelen en andere meubels, maar ook voor koffers, tassen en kleding.

Leer is een levend materiaal en kan hierdoor uitdrogen. Bovendien heeft dagelijks gebruik ook invloed op het leer. Denk bijvoorbeeld aan huisdieren op de leren zetel of stoel. Ook kunnen jeansbroeken kleur afgeven op het leder.

Daarom is het belangrijk om uw leren bank het onderhoud te geven dat ze verdient, n, het liefst nog een paar keer per jaar. Door leer te verzorgen en het leer te voeden, voorkomt u dat uw lederen meubels uitdrogen. Zo gaan uw dure en mooie leren meubels dus langer mee.

Leer onderhouden met HG 4 in 1 voor leer

Onderhoud van een leren bank of onderhoud van een leren stoel kunt het beste doen met een speciaal product. HG 4 in 1 voor leer is de beste manier om leer te onderhouden. HG 4 in 1 voor leer is geschikt voor vol-aniline en gedekverfd leer. Het reinigt en voedt het leer. 

Hierdoor blijven uw lederen zetel, stoel of andere leren meubels van deze leersoorten soepel. Ook beschermt HG 4 in 1 voor leer tegen vuil, vlekken en transpiratievocht, en verdiept het product de kleur en structuur van het leer. Hiermee blijft een lange levensduur van uw leren meubels gegarandeerd.

Zit er al een vlek op het leer? Dan kunt u HG dieptereiniger voor leer gebruiken om het leer te reinigen.

Volg onderstaande stappen voor het correcte gebruik van HG 4 in 1 voor leer.

  1. Voor smoezelig leer of behandeld leer adviseren wij eerst om het goed te reinigen met HG dieptereiniger voor leer. 
  2. Laat de schoongemaakte oppervlakken eerst 30 minuten drogen. 
  3. Doe HG 4 in 1 voor leer op een doek of spons en wrijf de ondergrond zachtjes in.
  4. Wrijf dit na ongeveer 10 minuten met een zachte doek uit, zonder druk uit te oefenen.
  5. Dit zorgt voor perfect gereinigd en gevoed leer.

Verschillende soorten leer herkennen voor leeronderhoud meubels

leer onderhoud

Het is belangrijk om eerst te bepalen om welk soort leer het gaat voordat u het leer behandelt. Er zijn veel verschillende soorten leder en deze hebben allemaal een andere soort verzorging nodig. Meubels zijn meestal gemaakt van vol-aniline leer of gedekverfd leer. 

Let wel goed op of ze toch niet van suède of nubuck zijn. Deze gevoelige leersoorten hebben een speciale behandeling nodig. Suède en nubuck zijn geschuurde leersoorten en daardoor makkelijk te herkennen aan de haartjes. Hieronder leest u hoe u andere leersoorten kunt herkennen.

1. Vol-aniline leer 

Bij vol-aniline leer zijn de littekens duidelijk zichtbaar. Omdat het leer alleen is behandeld met vatverving is het kwetsbaar. U kunt erachter komen of uw zetel, stoel of andere meubels vol-aniline leer zijn door een natte duim op het leer te drukken. Is de natte vlek na 10 seconden nog deels zichtbaar? Dan is het waarschijnlijk vol-aniline leer.

2. Gedekverfd leer 

Gedekverfd leer wordt het meeste gebruikt, en voornamelijk bij meubels, zoals zetels en stoelen. Gedekverfd leer is uitgebreid behandeld en daarom sterker dan de andere leersoorten. Om er zeker van te zijn dat u met gedekverfd leer te maken heeft, kunt u ook hier een natte duim op het leer drukken. Is de natte vlek na 10 seconden niet meer zichtbaar? Dan is er een erg grote kans dat het om gedekverfd leer gaat.

Tips voor onderhoud leren bank en leren stoel

HG 4 in 1 voor leer is de oplossing voor het leeronderhoud van meubels. Er zijn ook vele huis-, tuin- en keukenmiddelen. Let wel goed op wat u doet. Er zijn namelijk veel verschillende soorten leder, die allemaal verschillend lederonderhoud nodig hebben.

Lees de onderstaande tips voor lederonderhoud van vol-aniline en gedekverfd leer. HG kan de werking van de tips niet garanderen.

leer onderhoud1. Vol-aniline leer en gedekverfd leer 

Vol-aniline leer kan snel verkleuren. Zet een bankstel of stoel van vol-aniline leer daarom niet in directe zonlicht. Om vol-aniline leer te onderhouden kunt u het afvegen met een zachte doek. Bij grote meubels kunt u het leer stofzuigen met de borstel van de stofzuiger. U kunt het leer ook invetten met babyolie. Probeer dit eerst op een onopvallende plek. Zeker bij vol-aniline leer is dit noodzakelijk om te zien of de olie het leer niet beschadigt.

2. Gedekverfd leer 

Gedekverfd leer is wat sterker dan de andere leersoorten. U kunt dit leer onderhouden met een propere en vochtige zeemlap. Ook kunt u de zetel of stoel invetten met babyolie. Hoewel gedekverfd leer minder gevoelig is, blijft het verstandig om ook bij gedekverfd leer eerst een beetje olie op een onopvallende plek te wrijven.

Veelgestelde vragen over leeronderhoud

Waarom moet ik leer onderhouden?

Leer is een natuurproduct. Hierdoor kan het uitdrogen. Ook kunnen er snel vlekken op leer ontstaan. Door uw leren meubels goed te beschermen en voeden, voorkomt u onnodige slijtage van leer. 

Hoe onderhoud ik leer?

Volg hiervoor de volgende stappen: 

  • Bepaal om welk soort leer het gaat.
  • Vol-aniline leer kunt u afvegen met een propere, droge doek of microvezeldoek en stofzuigen met de borstel van de stofzuiger. Ook kunt u het leer invetten met babyolie. Kijk hiermee wel uit. 
  • Gedekverfd leer kunt u met een propere, vochtige zeemlap afnemen. Ook dit leer kunt u invetten met babyolie. 

Met welk HG-product kan ik leer onderhouden?

HG 4 in 1 voor leer reinigt en voedt vol-aniline en gedekverfd leer. Hierdoor blijven uw leren spullen soepel. Ook beschermt HG 4 in 1 voor leer het leer tegen vuil, vlekken en transpiratievocht en verdiept het product de kleur en structuur van het leer. Hiermee blijft een lange levensduur van uw leren spullen gegarandeerd.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG 4 in 1 voor leer?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

KRUITVAT
Brico Bricoplanit RGB YG
HUBO-BE
Logo Colruyt.Svg
DI
MAKRO
Handyhome Be
DELHAIZE
AVEVE
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG 4 in 1 voor leer

Aanbevolen product

HG 4 in 1 voor leer

22 reviews

250ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Huis & Interieur