Senseo ontkalken? | De beste oplossing voor het ontkalken van uw Senseo

keuken koffiemachine

Het is belangrijk om uw Senseo geregeld te ontkalken. Na een tijdje vormt zich kalkaanslag omdat er kalk in het water zit. De kalk hecht zicht aan het waterreservoir en aan de leidingen en andere onderdelen van het Senseo-apparaat. De koffie smaakt daardoor minder lekker en het apparaat is ook minder goed in staat om op te warmen. We delen op deze pagina enkele tips voor hoe u uw Senseo best kunt ontkalken.

Kunt u voorkomen dat u moet ontkalken?


De enige manier waarop u het ontkalken van de Senseo eventueel zou kunnen omzeilen, is door een waterontharder te installeren. Een waterontharder is een soort filter waarmee de hardheid van het water verminderd wordt. Helaas is een waterontharder een behoorlijk dure investering. Daarom is geregeld ontkalken vaak een goedkopere oplossing bij kalkaanslag. Daarnaast hebt u met de aankoop van de waterontkalker geen absolute garantie dat u nooit meer hoeft te ontkalken.

Geregeld ontkalken van uw Senseo

Senseo ontkalkenWij adviseren u om uw Senseo geregeld te ontkalken, in ieder geval om de 3 maanden.  Zo kunt u blijven genieten van de heerlijke smaak van koffie. Mocht u in een gebied wonen waar veel kalk in het water aanwezig is, wat dus voor hard water zorgt, moet u het waarschijnlijk vaker doen zodat de beste werking van uw apparaat gegarandeerd wordt.

Op sommige Senseo-machines zit een kalklampje. Dit gaat na ongeveer 400 kopjes knipperen, wat betekent dat het tijd is om uw Senseo-machine te ontkalken!

De belangrijkste voordelen

Ontkalkt u geregeld uw Senseo-apparaat, dan geniet u veel voordelen:

1. Het zorgt voor een langere levensduur van de Senseo.
2. Uw koffie smaakt beter (vollere kopjes, een rijke smaakbeleving en op de juiste temperatuur)
3. Het voorkomt reparatiekosten door schade die veroorzaakt kan worden door kalkaanslag.
4. De Senseo-machine maakt minder geluid. De pomp van het Senseo-apparaat moet extra hard werken doordat de leidingen vernauwen wegens de kalkvorming. Het apparaat wordt daardoor ook luidruchtiger.

Senseo ontkalken met azijn?

Naast de effectieve oplossing van HG kunt u uw Senseo-machine volgens bepaalde websites ook ontkalken met azijn. Andere websites spreken dit juist weer tegen en wijzen op de risico’s van het gebruik van azijn:

1. Het zuur kan de leidingen van de Senseo beschadigen.
2. Vaak breekt azijn alleen de aanslag open, waardoor de kalk slechts gedeeltelijk verwijderd wordt. Het ontkalken vindt daardoor niet optimaal plaats.
3. De onaangename smaak en geur van azijn blijven vaak nog lang na het ontkalken in de koffie van uw Senseo hangen.
4. Gebruik van azijn kan voor problemen met de garantie zorgen.

HG ontkalkers

HG koffiemachine ontkalker citroenzuur is een ontkalker die op basis van citroenzuur kalkaanslag verwijdert uit uw Senseo, maar ook uit andere koffiepad- en espressomachines. Bij regelmatig gebruik van deze HG ontkalker blijft de Senseo lekker smaken en behoudt het apparaat zijn werking. Deze ontkalker is goed voor 6x veilig en snel ontkalken.

Naast de ontkalker op basis van citroenzuur biedt HG ook een koffiemachine ontkalker voor op basis van melkzuur, omdat sommige producenten een ontkalker op basis van melkzuur adviseren. De HG ontkalker op basis van melkzuur is goed voor 4 tot 5 ontkalkbeurten.

De ontkalkers van HG werken snel, veilig geurloos en zijn biologisch afbreekbaar.

Heeft u zelf een goede tip om een Senseo te ontkalken? Laat het ons weten! 

Senseo® is geen eigendom van HG International BV noch van de aan haar verbonden bedrijven.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG koffiemachine ontkalker citroenzuur?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

CARREFOUR
Handyhome Be
BRICOLAGE
Logo Colruyt.Svg
KRUITVAT
MAKRO
GAMMA
DELHAIZE
DI
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG koffiemachine ontkalker citroenzuur

Aanbevolen product

HG koffiemachine ontkalker citroenzuur

88 reviews

500ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Keuken & Apparaten