Koffievlek verwijderen | dé tips om een koffievlek te verwijderen

kleding

Oh nee! Een koffievlek in uw kleding net terwijl u op het punt staat om naar een vergadering of belangrijke sollicitatie te gaan. Snel even van shirt wisselen en gaan! Helaas droogt de vlek dan op en wordt het lastiger om deze goed te verwijderen, maar: niet onmogelijk. Lees onze tips om koffievlekken uit bijvoorbeeld kleding te verwijderen!

Hardnekkige koffievlekken voorkomen


koffievlek verwijderen

Als u zich niet kunt omkleden, kunt u er wel voor zorgen dat de koffievlek minder goed zichtbaar is en dat u de vorming van een echt hardnekkige vlek zoveel mogelijk voorkomt. Spoel de vlek direct uit via de achterkant van het kledingstuk. Dit helpt de koffievlek als het ware uit het shirt te duwen, in plaats van er verder in te drukken.

Een vlek op de zetel of het tapijt kunt u best ook direct deppen met keukenpapier of een schone, droge doek. Ga zeker niet wrijven want dat maakt de vlek alleen maar erger. Probeer verder eventueel onderstaande tips voor het definitief verwijderen van de vlekken.

Tips om koffievlekken te verwijderen

Op het internet plaatsen mensen allerlei tips waarmee zij, naar eigen zeggen, goede resultaten hebben behaald. Je kan natuurlijk besluiten om eens te proberen koffievlekken met behulp van die suggesties te verwijderen.

1. Zout
Strooi zo snel mogelijk een grote hoeveelheid (tafel)zout over de koffievlek. Laat het zout een aantal minuten inwerken en gebruik daarna een doek om het er weer af te vegen. Hierdoor wordt de vlek een heel stuk minder zichtbaar. Ook wordt zo voorkomen dat de koffievlek groter kan worden.

koffievlek verwijderen met zout2. Azijn
Volgens veel mensen is ook azijn een effectief middel om koffievlekken te verwijderen. Dep op de vlek met een doek die doordrenkt is met azijn. Laat kleding minimaal een uur tot een nachtje weken in een oplossing van azijn en water  (in de verhouding 3 : 1) en doe het kledingstuk vervolgens in de wasmachine. Deze methode zorgt wel voor een heel sterke geur!

3. Alcohol
Gebruik wat ontsmettingsalcohol om uw vlekken snel te verwijderen. Neem een doek, maak deze vochtig met de ontsmettingsalcohol en wrijf de alcohol vervolgens op de koffievlek.

4. Babydoekjes
Babydoekjes absorberen de vloeistoffen op de vlek. Deze methode is alleen geschikt voor het verwijderen van verse koffievlekken die nog vochtig zijn. 

5. Baking soda
Anderen beweren dan weer dat baking soda een erg effectief middeltje is. Maak uw kledingstuk nat met een koude, vochtige doek en strooi wat baking soda over de vlek. Laat het een tijdje intrekken en wrijf het vervolgens zoveel mogelijk schoon met een droge doek. De vlek zal dan wel niet helemaal verdwenen zijn, maar kan dan wel makkelijker uitgewassen worden in de wasmachine.

De HG oplossingen voor het verwijderen van koffievlekken in textiel

HG vlekweg 1 verwijdert naast vlekken van rode wijn en inkt ook heel effectief koffievlekken. Dus handig om deze veelzijdige vlekkenverwijderaar in huis te hebben! Probeer het echter altijd wel eerst op een onopvallend deel van de stof om te zien of deze kleurecht is. Los het middel op in heet water, dompel het kledingstuk met de vlek onder en laat het 30 minuten weken.

Ook kunt u HG vlekken voorbehandeling gel extra sterk, waaraan actieve zuurstof is toegevoegd, gebruiken als voorbehandeling bij de hand- of machinewas. Hardnekkige koffievlekken in de bank of tapijt verwijdert u met HG vlekverwijderaar extra sterk. Lees vóór het gebruik van HG-producten de gebruiksaanwijzing voor het beste resultaat!


Heeft u zelf een goede tip om koffievlekken te verwijderen? Laat het ons weten!Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG vlekweg 1?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

GAMMA
DELHAIZE
MAKRO
Logo Colruyt.Svg
KRUITVAT
Bolcom Logo
AVEVE
Brico Bricoplanit RGB YG
HUBO-BE
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG vlekweg 1

Aanbevolen product

HG vlekweg 1

34gr

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Textiel & Vlekken