Vlekken in uw kleding? Wij geven tips hoe deze vlekken te verwijderen uit uw kleding!

Vlekken in uw kleding ontstaan op verschillende manieren, maar gelukkig is er voor bijna iedere vlek wel een manier om deze uit uw kleding te verwijderen. Wanneer er een hardnekkige vlek in uw mooie kledingstuk zit, wil u deze er natuurlijk zo snel mogelijk uit hebben. In dit artikel geven wij u tips hoe u de meest voorkomende vlekken kunt verwijderen uit uw kleding.

Vlekken van bloed uit uw kleding verwijderen


Hebt u een bloedvlek op uw kleding? Dan is het van belang om zo snel mogelijk te handelen. Het allerbelangrijkste bij dit soort vlekken in kleding is dat u zo snel mogelijk spoelt met koud water. Zo snel mogelijk, omdat u op deze manier indroging voorkomt. Koud water, omdat warm water de structuur van het bloed verandert. Lukt het toch niet om de vlekken in uw kleding te verwijderen? Kies dan voor HG vlekweg 4 of maak gebruik van één van de volgende doe-het-zelftips:

 1. melk
 2. shampoo
 3. een mix van tafelzout en water

Hoe u bovenstaande doe-het-zelftips of de HG vlekweg 4 gebruikt, leest u in het artikel ‘Bloedvlekken verwijderen | Hoe krijgt u bloedvlekken uit kleding?’

Tomatenvlekken uit kleding verwijderen

Tomatenvlekken zijn hardnekkige vlekken. In tomaten zit tannine en juist deze stof maakt dat deze vlekken moeilijk te verwijderen zijn. Vooral tomatensaus uit witte kleding halen, is erg moeilijk. Vlekken van tomaten in uw kleding kunt u op verschillende manieren verwijderen:

 • Met HG vlekweg 4 kunt u veilig en snel alle soorten tomatenvlekken verwijderen.
 • Met een oude tandenborstel en wat tandpasta.
 • Door de vlek in te smeren met afwasmiddel.
 • Door de vlek te behandelen met ossengalzeep.

Er zijn ook alternatieve middelen om al ingedroogde tomatenvlekken uit uw kleding te verwijderen. Welke middelen dit zijn, leest u in het artikel ‘Tomatensaus uit kleding halen? Tomatenvlekken verwijderen met deze tips’.

Last van roestvlekken in uw kleding?

Ook roestvlekken zijn heel vervelend en bovendien erg ontsierend in kleding. Wil u direct met een HG-product aan de slag? Kies dan voor HG vlekweg 7. HG vlekweg 7 is dé vlekkenverwijderaar voor roestvlekken op textiel. Maar daarnaast zijn er nog andere huis-, tuin- en keukentips om vlekken van roest in uw kleding te verwijderen:

 • Azijn en zout zijn perfect om roestvlekken uit uw witte kleding te verwijderen.
 • Ook de combinatie van citroen en zout is speciaal voor witte kleding bedoeld.
 • Roest verwijdert u uit gekleurde kleding met zure melk. Om de melk zuur te krijgen, moet u deze een aantal dagen op een warme plek laten staan.

Hoe u de HG vlekweg 7 en de hierboven genoemde middelen het beste gebruikt, lichten we toe in het artikel ‘Roest uit kleding verwijderen? 4 handige tips’.

Vlekken van koffie uit uw kleding verwijderen

Een koffievlek ontstaat altijd op het moment dat het net even niet uitkomt. Vaak kiest u er dan voor om snel van kledingstuk te wisselen, met als resultaat dat de koffievlek opdroogt, waardoor deze weer moeilijker te verwijderen is. Maar het is niet onmogelijk. HG vlekweg 1 is heel doeltreffend bij (opgedroogde) koffievlekken. Andere tips van huishoudelijke middelen zijn onder andere azijn, zout, alcohol, babydoekjes en natriumbicarbonaat. Hoe u hiermee de vlekken van koffie uit uw kleding kunt verwijderen, leest u in het artikel ‘Koffievlek verwijderen | dé tips om een koffievlek te verwijderen’

HG vlekweg 1 is overigens ook het perfecte middel om rodewijnvlekken uit uw kleding te verwijderen. 

Vetvlekken uit uw kleding verwijderen

Een vetvlek in kleding wordt vaak als een vlek bestempeld die er nooit meer uitgaat, maar met de juiste behandeling zijn ook deze vlekken in uw kleding te verwijderen. Vet is een breed begrip. Vetvlekken kunnen bijvoorbeeld olievlekken, sausvlekken, kaarsvetvlekken of vlekken van schoensmeer zijn. Welk HG-product u het beste kunt gebruiken en welke alternatieve middelen er allemaal zijn, is afhankelijk van het soort vetvlek. In het artikel ‘Vetvlekken verwijderen | Vet verwijderen uit kleding of andere ondergronden’ leest u hoe u vetvlekken aanpakt. 

Hoe moet ik wasmachinevlekken uit kleding verwijderen?

Het is heel erg vervelend wanneer uw pas gewassen wasgoed met vlekken uit de wasmachine komt. Deze zwarte vlekken en strepen ontstaan meestal door vetluis in de wasmachine. Vetluis is een opeenstapeling van vet- en zeepresten in de wasmachine. Een deel van deze vet- en zeepresten laat los tijdens het wassen op hogere temperaturen, waardoor ze zich in uw wasmachine verspreiden en dus over uw wasgoed. Vetluis in uw wasmachine kunt u voorkomen door niet alleen maar vloeibaar wasmiddel te gebruiken, door minder vaak op lage temperaturen te wassen, door uw wasmachine op tijd te reinigen of door vaker voor een wat langer wasprogramma te kiezen. 

Wilt u de wasmachinevlekken uit uw kleding verwijderen? Maak dan gebruik van de HG vlekverwijderaar

Hebt u dé tip voor het verwijderen van vlekken uit kleding die niet kan en mag ontbreken? Laat het ons dan weten!

Veelgestelde vragen over vlekken uit kleding verwijderen

Welke vlekken krijgt u niet uit uw kleding?

Krijgt u, na een paar keer wassen, de vlekken nog steeds niet uit uw kleding? Wacht dan nog even met weggooien, want veel vlekken krijgt u er alsnog uit, mits u het goed aanpakt, ook al hebt u uw kleding al een paar keer gewassen. Over het algemeen kunt u dus alle vlekken uit uw kleding verwijderen.

Kan ik met azijn vlekken uit kleding verwijderen?

Ja, u kunt met azijn verschillende soorten vlekken uit uw kleding verwijderen, namelijk :

 • bloedvlekken
 • rodewijnvlekken
 • fruitvlekken
 • koffievlekken
 • theevlekken 
 • jodiumvlekken

Hoe moet ik wasmachinevlekken uit mijn kleding verwijderen?

Wasmachinevlekken kunt u uit uw kleding verwijderen met behulp van HG vlekkenspray.

Welke HG-producten zijn geschikt om vlekken uit kleding te verwijderen?

Welk HG-product geschikt is voor het verwijderen van vlekken uit kleding is afhankelijk van het soort vlek. We hebben in het assortiment verschillende vlekverwijderaars. Zo hebben we HG vlekweg 1 tot en met HG vlekweg 7 en HG vlekverwijderaar. Elke vlekweg is speciaal voor een bepaald soort vlek.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen producten

Geïnteresseerd in HG vlekweg 1?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

BRICOLAGE
Handyhome Be
Brico Bricoplanit RGB YG
Logo Colruyt.Svg
Bolcom Logo
HUBO-BE
DELHAIZE
KRUITVAT
DI
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG vlekweg 1

Aanbevolen product

HG vlekweg 1

34gr

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Textiel & Vlekken