Olievlekken verwijderen uit kleding? 4 handige tips

Een olievlek uit kleding verwijderen? Olievlekken, zoals een olijfolievlek verwijderen lijkt onbegonnen werk, aangezien vet en water elkaar afstoten. Wassen in de wasmachine of schoonmaken met een oplossing geeft vaak niet het gewenste resultaat. Gelukkig zijn er allerlei manieren om een olievlek te verwijderen uit kleding. Lees onze tips.

Hoe ontstaat een olievlek in kleding?


Het overkomt iedereen wel eens: een olievlek in uw kleding. Een fles olijfolie valt om, olie spettert in de pan of er valt eten op uw kleding. Voor u het weet heeft u een olievlek in uw kleding. Met HG 4 in 1 beschermer voor textiel beschermt u uw kleding tegen vlekken. Ideaal voor tafelkleden, servetten of kledingstukken. Hebt u deze spray niet gebruikt en wilt u nu een olievlek uit kleding verwijderen? Dan helpen wij u graag verder met onderstaande tips en producten.

3 alternatieve middelen om olievlekken te verwijderen uit kleding

HG vlekweg 2 verwijdert doeltreffend olievlekken uit kleding. Ook op het internet worden diverse tips gedeeld waarmee u kunt proberen olievlekken te verwijderen uit kleding. HG heeft een aantal tips geselecteerd.  

Let op: dit zijn huis-, tuin- en keukentips. Gebruik de genoemde producten daarom voorzichtig. Wilt u op een veilige manier een olievlek verwijderen uit kleding? Gebruik dan HG vlekweg 2.

olievlekken verwijderen uit kleding1. Azijn

U kunt azijn gebruiken om olievlekken of olijfolievlekken te verwijderen uit kleding. Giet wat azijn op de vlek en laat dit 30 minuten intrekken. Was het kledingstuk vervolgens met warm water en zeep.

2. Citroensap

Citroenzuur kan een olievlek verwijderen uit uw kleding. Pers het sap uit en wrijf het op de olievlek. Laat het sap 10 minuten inwerken en week het kledingstuk daarna in warm water. Was het kledingstuk in de wasmachine. 

3. Maïsmeel

Maïsmeel heeft een absorberende werking. Strooi maïsmeel op de vlek en laat het enkele minuten inwerken. Schuur voorzichtig over de vlek met een zachte borstel. Verwijder het maïsmeel en was de kleding in de wasmachine.

Deze methodes kunnen mogelijk vlekken veroorzaken of uw kleding bleken. Test dit daarom eerst op een onopvallend stuk stof. Wilt u op een veilige manier olievlekken verwijderen uit kleding? Gebruik dan HG vlekweg 2.

HG vlekweg 2: de doeltreffende vlekkenverwijderaar voor textiel

Olijfolie vlekken verwijderenMiddelen zoals azijn, citroensap en maïsmeel zijn niet altijd doeltreffend. Met HG vlekweg 2 kunt u snel en doeltreffend olievlekken of olijfolievlekken verwijderen uit kleding. Deze vlekverwijderaar is multi-inzetbaar. Zo gebruikt u dit product ook voor viltstiftvlekken, stickers, tippex en meer.

Zo gebruikt u HG vlekweg 2 om olievlekken uit kleding te verwijderen: 

Grotere vlekken:

 1. Behandel een klein, onopvallend deel van de stof en test het op kleurechtheid.
 2. Verwijder zoveel mogelijk resten van de vlek met bijvoorbeeld keukenpapier. 
 3. Vul een schaaltje met HG vlekweg 2.
 4. Leg het textiel met de vlek in het schaaltje.
 5. Laat het 10 tot 15 minuten inwerken, maar laat het product niet indrogen.
 6. Wrijf vervolgens stof op stof en spoel goed uit met warm water.
 7. Herhaal de behandeling wanneer nodig én laat het een langere tijd inwerken.

Kleinere vlekken:

 1. Behandel een klein, onopvallend deel van de stof en test het op kleurechtheid.
 2. Leg de olievlek op een absorberende witte ondergrond, zoals een zakdoekje.
 3. Gebruik een oude doek en breng het product aan op de doek.
 4. Dep de vlek.
 5. Spoel het vervolgens goed uit met warm water.
  • Voor meer informatie over het product en uitleg over hoe u een olievlek kunt verwijderen uit kleding, bezoekt u onze productpagina: HG vlekweg 2.

Veelgestelde vragen over olievlekken verwijderen uit kleding

Kan ik olievlekken in kleding voorkomen?

Met de juiste voorbehandeling kunt u de meeste olievlekken in kleding voorkomen. U kunt uw stoffen behandelen met HG 4 in 1 beschermer voor textiel. Dit beschermt uw kleding tegen vlekken en maakt deze tevens waterafstotend.

Welk HG-product kan ik gebruiken om olievlekken te verwijderen uit kleding?

Olievlekken in kleding verwijdert u met HG vlekweg 2. U kunt dit product ook gebruiken voor het verwijderen van viltstift, vet, olie, schoensmeer, spijsolie, frituurvet, smeer, stickers en tippex.

Hoe verwijder ik een olijfolievlek?

Olijfolievlekken in kleding behandelt u op dezelfde manier als andere olievlekken. Gebruik voor olijfolievlekken HG vlekweg 2. Voor de gebruiksinstructies bekijkt u onze productpagina.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG vlekweg 2?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

Brico Bricoplanit RGB YG
AVEVE
Handyhome Be
Logo Colruyt.Svg
GAMMA
DI
Bolcom Logo
KRUITVAT
DELHAIZE
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG vlekweg 2

Aanbevolen product

HG vlekweg 2

2 reviews

50ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Textiel & Vlekken