Grasvlekken verwijderen? Een grasvlek uit kleding verwijderen met 6 tips

In de lente en zomer zijn we graag buiten. Picknicken in het park of gewoon in uw eigen tuin. Voetballen met de kinderen. Of ergens in het gras een boek lezen. Helaas is een grasvlek in uw kleding dan snel gemaakt. Deze groene vlekken kunnen erg moeilijk zijn. Wij geven een aantal handige tips om zelfs hardnekkige grasvlekken doeltreffend te verwijderen.

Waarom grasvlekken uit kleding verwijderen moeilijk is


grasvlekken verwijderenIn gras zit chlorofyl. De stof is zeer nuttig. Het helpt planten onder andere om zonlicht om te zetten in zuurstof. Chlorofyl zien we als groen doordat het rood en blauw opneemt en daardoor voor ons de kleur groen weerkaatst. Hierdoor is het een natuurlijke kleurstof. En net als bij alle andere kleurstoffen het geval is, zijn ze nog wat makkelijker te verwijderen als ze vers zijn. Eenmaal ingedroogd kunnen ze stof daadwerkelijk kleuren. Daarom kan oude grasvlekken uit kleding verwijderen moeilijk zijn.

 

Doeltreffend hardnekkige grasvlekken verwijderen met HG

Wil u doeltreffend een moeilijke grasvlek uit kleding verwijderen? Gebruik dan HG vlekweg 5. Dit product is speciaal ontwikkeld om hardnekkige grasvlekken te verwijderen uit kleding. Deze vlekverwijderaar kan vlekken verwijderen die ontstaan zijn door lastige kleurstoffen. Er is geen doeltreffender middel om grasvlekken te verwijderen uit kleding dan HG vlekweg 5. Zelfs oude grasvlekken uit kleding verwijderen, is geen probleem voor HG vlekweg 5. U kunt eventueel ook HG OXI vlekverwijderaar wasmiddeltoevoeging gebruiken en de vlek hiermee insmeren alvorens u het kledingstuk gaat wassen.

Grasvlek uit broek en andere kleding te verwijderen met 4 alternatieve middelen

HG vlekweg 5 is de ideale vlekverwijderaar voor gras. Wil u eerst iets anders proberen? Soms lukt het om een grasvlek te verwijderen uit kleding met de onderstaande tips. Wij kunnen het resultaat echter niet garanderen. Ook is het toepassen ervan op eigen risico.

 1. Grasvlekken uit kleding verwijderen met groene zeep of afwasmiddel
  Groene zeep en afwasmiddel zijn vooral ontvetters, maar als u er snel bij bent, kunnen ze ook helpen bij grasvlekken in kleding. Schuur goed over de grasvlek met groene zeep. Was het kledingstuk daarna met een gewoon wasprogramma.
 2. Grasvlekken verwijderen met alcohol
  Alcohol kan ook helpen tegen grasvlekken in textiel. Dep de grasvlek met pure alcohol. Hebt u dit niet in huis? Dan kunt u ook eau de cologne proberen. Doe het kledingstuk dan in de was, bij voorkeur met een schepje zuurstofbleekmiddel, of HG OXI vlekverwijderaar wasmiddeltoevoeging om de waskracht nog verder te versterken.
 3. Grasvlekken uit kleding verwijderen met schoonmaakazijn
  Azijn kunt u als voorbehandeling proberen. Breng schoonmaakazijn direct aan op de vlek met een spons of laat het kledingstuk een uur weken in een bak met schoonmaakazijn. Was het daarna normaal.

Bonustips om grasvlekken uit een jeansbroek te krijgen

Grasvlekken uit jeans halen lijkt soms nog moeilijker. De stugge stof is moeilijk te schuren. Wel kunt u deze vaak op 60 graden wassen. Lees altijd eerst het waslabel om te zien of u uw jeans op deze temperatuur kunt wassen. U kunt dan de volgende tips toepassen:

grasvlek uit kleding

 • Grasvlekken uit spijkerbroek halen met boter
  Smeer de vlek in met boter. Het boterzuur kan de grasvlek namelijk oplossen. U moet wel zeker weten dat u de jeans op 60 graden kunt wassen, want anders zorgt de boter naderhand voor een vetvlek. Wrijf de vlek krachtig in met boter en laat dit een uur inwerken. Was de broek daarna dus op minimaal 60 graden.
 • Grasvlek uit spijkerbroek halen met een aardappel
  Ook een niet vaak gehoorde methode: een aardappel. Halveer de aardappel en wrijf hiermee over de grasvlek. Het zetmeel hecht zich aan de vlek en wordt er daarna in de wasmachine uitgewassen.

Grasvlekken verwijderen uit andere stoffen

Hebt u een grasvlek op andere stoffen gekregen, bijvoorbeeld op de zetel, buitenkussens, tapijt of vloerbedekking? Gebruik dan HG vlekverwijderaar extra sterk. Uw tapijt of vloerbedekking kunt u daarna nog behandelen met HG tapijtreiniger.

Hebt u zelf een goede tip om grasvlekken te verwijderen? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen over grasvlekken verwijderen

Waarom zijn grasvlekken in kleding moeilijk?

In gras zit de stof chlorofyl. Dit werkt als een kleurstof. Als het intrekt in kleding kan het moeilijke groene vlekken geven.

Hoe krijg je grasvlekken uit kleding?

HG vlekweg 5 is het meest doeltreffend tegen grasvlekken in kleding. U kunt de vlek ook inwrijven met de volgende middelen. U moet het kledingstuk daarna nog wel wassen.

 • groene zeep of afwasmiddel
 • alcohol
 • schoonmaakazijn

Hoe krijg je grasvlekken uit jeansbroeken?

Vaak kunt u jeansbroeken op een wat hogere temperatuur wassen. Lees hiervoor wel altijd eerst het waslabel. Als u de broek op minimaal 60 graden kan wassen, kunt u ook proberen de vlek in te wrijven met boter en dit een uur in te laten werken voordat u de jeans was. Ook kunt u een aardappel doormidden snijden en over de vlek wrijven voordat u de jeansbroek wast.

Hoe kan ik grasvlekken uit andere stoffen halen?

Hebt u een grasvlek op uw zetel, kussen, tapijt of vloerbedekking? Gebruik dan HG vlekverwijderaar extra sterk.

Met welk HG-product kan ik grasvlekken verwijderen?

HG vlekweg 5 is speciaal ontwikkeld om onder andere grasvlekken uit kleding te verwijderen.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG vlekweg 5?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

KRUITVAT
Bolcom Logo
Brico Bricoplanit RGB YG
Handyhome Be
GAMMA
Logo Colruyt.Svg
AVEVE
CARREFOUR
DELHAIZE
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG détachant spécial n° 5

HG vlekweg 5

Andere tips voor Textiel & Vlekken