Jas waterdicht maken? 3 tips om kleding waterdicht te maken

Het maakt deel uit van de Belgische cultuur: regen. Goed voorbereid naar buiten gaan met een waterdichte jas of paraplu bespaart u dan ook vaak natte kleren. Wat kunt u doen om droog op uw bestemming aan te komen en hoe kunt u kleding waterdicht maken? In dit artikel delen we 3 handige tips.

Droog de regen door


Het is altijd een verrassing welk weer het wordt in België. Het ene moment schijnt de zon en het andere moment regent het. De weersomstandigheden hebben invloed op de waterafstotende laag van uw kleding. Die wordt namelijk aangetast door regen, vuil en andere invloeden van buitenaf. Het is belangrijk de stof waterdicht te maken. Dat doet u door deze opnieuw te impregneren. 

Eenvoudig uw kleding waterdicht maken, doet u natuurlijk met onze HG waterdicht 100% synthetisch textiel. Is er regen op komst, maar wilt u toch graag naar buiten? Op het internet worden diverse tips gedeeld om uw kleren droog te houden. HG heeft willekeurig een aantal tips geselecteerd. 

1. Een goede afsluiting

Een goede overslag of rits in uw jas is van groot belang. Op die manier krijgt regen geen kans om naar binnen te waaien. Een rits of klittenband is een betere keuze dan drukknopen, omdat deze de jas beter afsluiten. Ook de zakken worden blootgesteld aan regen. Zorg dat deze goed afgesloten zijn. 

2. Aansluiting van kleding 

Wanneer u naar buiten gaat in de regen is het belangrijk dat de openingen in de kleding zo goed mogelijk aansluiten op het lichaam. De kraag van de jas moet goed aansluiten om de nek en de mouwen om de polsen. Zo voorkomt u dat lichaamswarmte ontsnapt én dat er alsnog regen naar binnen sijpelt.

3. Extra bescherming

Om zeker te weten dat u droog de regen doorkomt, is een beetje extra bescherming geen overbodige luxe. Zijn er buien op komst? Neem dan uw paraplu of poncho mee.

Kleding waterdicht maken: 3 tips

Zelf uw kleding waterdicht maken? Met een impregneermiddel kunt u uw jas waterdicht maken. Op het internet worden diverse tips gedeeld. HG heeft 3 tips verzameld om uw kleding waterdicht te maken. Eenvoudig uw kleding waterdicht maken, doet u met onze HG waterdicht 100% synthetisch textiel.

jas waterdicht maken1. Behandel slijtagegevoelige delen extra goed 

Kledingstukken hebben verschillende delen die gevoeliger zijn voor slijtage. De uiteinden van de mouwen, de schouders en de ellebogen vragen wat extra aandacht. Behandel deze delen dan ook extra goed voor een langere bescherming.   

2. Zorg dat alle delen van de kleding worden behandeld

Wanneer u kleding waterdicht wilt maken, is het belangrijk het volledige kledingstuk te behandelen. Denk ook aan de onderkant van de kraag, kleine zakjes of naden in de stof. 

3. Let op de stof

Niet alle stoffen zijn even wateropnemend of -afstotend. Een winterjas waterdicht maken, gaat eenvoudiger dan een zomerjas. Een absorberende stof neemt het impregneermiddel beter op.

HG is dé oplossing voor het waterdicht maken van kleding

winterjas waterdichtJas waterdicht maken? HG waterdicht 100% synthetisch textiel is de oplossing om uw jas doeltreffend te impregneren. De kleding wordt niet alleen waterdicht, maar het middel beschermt textiel ook nog eens doeltreffend en eenvoudig tegen de meeste vlekken. Diverse soorten stof waterdicht maken, kunt u ook met onze HG waterdicht katoen, linnen, wol en gemengde textielsoort

Zo gebruikt u HG waterdicht 100% synthetisch textiel:

  1. Het te behandelen kledingstuk moet proper en droog zijn.
  2. Vul een emmer, bak of wastafel met ongeveer 6 liter handwarm water.
  3. Doseer 100 ml van het product per kilo wasgoed.
  4. Dompel vervolgens het kledingstuk onder in deze oplossing en roer gedurende 15 minuten regelmatig in het water.
  5. Daarna uitspoelen met koud water.
  6. De werking van dit product wordt versterkt door warmte. Strijk daarom bij voorkeur het textiel voordat het helemaal droog is of droog het stuk in de droogkast.
    • Deze gebruiksaanwijzing is voor de handwasmethode. Raadpleeg echter eerst het wasvoorschrift van het stuk textiel en ga na of uw kledingstuk in de wasmachine mag. Laat het anders drogen aan een wasdraad.

Textiel blijvend beschermen

Stel het wassen van uw textiel uit, zodat het waterafstotende laagje zo lang mogelijk intact blijft. Geef uw textiel of leer een extra beschermende laag met HG 4 in 1 beschermer voor textiel of HG 4 in 1 beschermer voor leer. Deze sprays zorgen ervoor dat vuil niet tot in de vezels doordringt en vlekken eenvoudiger verwijderd kunnen worden. 

Is het textiel toch vuil geworden? Veeg dan eerst het textiel af met een natte doek. Daarnaast moet het textiel regelmatig worden behandeld met de water- en vuilafstotende sprays voor een blijvend effect. 

Veelgestelde vragen over jas waterdicht maken

Hoe houd ik mijn kleren droog?

Zorg altijd voor een goede afsluiting van uw kleding. Daarnaast is het belangrijk dat de openingen in de kleding zo goed mogelijk aansluiten op het lichaam. Neem uit voorzorg een paraplu of poncho mee.

Hoe kan ik mijn kleding waterdicht maken?

Met een impregneermiddel kunt u uw jas waterdicht maken. Tips:

1. Behandel slijtagegevoelige delen extra goed. 

2. Zorg dat alle delen van de kleding worden behandeld.

3. Let op de stof, niet alle kleding is even wateropnemend of -afstotend.

Met welk HG-product maak ik mijn kleding waterdicht?

HG waterdicht 100% synthetisch textiel is de oplossing om uw jas doeltreffend te impregneren. De kleding wordt niet alleen waterdicht, maar het middel beschermt textiel ook nog eens doeltreffend en eenvoudig tegen de meeste vlekken.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen producten

Geïnteresseerd in HG waterdicht 100% synthetisch textiel?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

MAKRO
HUBO-BE
GAMMA
KRUITVAT
CARREFOUR
BRICOLAGE
Bolcom Logo
AVEVE
Handyhome Be
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG waterdicht 100% synthetisch textiel

HG waterdicht 100% synthetisch textiel

Andere tips voor Textiel & Vlekken