Roest uit kleding verwijderen? 4 handige tips

Roestvlekken uit kleding verwijderen doet u makkelijk met deze tips. Roestvlekken in kleding zijn vervelend en lelijk. Op deze pagina bespreken we hoe er roestvlekken in kleding komen, en wat u kunt doen om roestvlekken te verwijderen uit kleding. Lees onze tips.

Hoe ontstaan roestvlekken in kleding?


Onbehandelde metalen zoals staal kunnen roesten. Roesten is een chemische reactie met de zuurstof uit de lucht. Het metaal wordt dan omgezet in oxide. Oxide is het bruine laagje dat u op het metaal ziet. Als deze oxide in aanraking komt met uw kleding, geeft dit af.

Roestvlekken in kleding ontstaan bijvoorbeeld, omdat uw kleding tegen een scharnier van een kast lag. U hebt misschien ook op een schroef of spijker ergens buiten op een bankje gezeten. Voordat u het weet, zit er al een kleine, bruine vlek op uw kledingstuk, erg vervelend. Roestvlekken in kleding zijn vaak hardnekkig, maar roest verwijderen uit kleding is goed mogelijk. Lees onderstaande tips.

3 huis-, tuin- en keukentips om roestvlekken uit kleding te verwijderen

HG vlekweg 7 verwijdert doeltreffend roestvlekken uit textiel. Ook op het internet worden diverse tips gedeeld, waarmee u kunt proberen roest uit kleding te halen. HG heeft een aantal tips geselecteerd. 

Let op: dit zijn huis-, tuin- en keukentips. Gebruik de genoemde producten daarom voorzichtig. Hoe verwijder je oude roestvlekken uit kleding op een veilige manier? Gebruik HG vlekweg 7: de textiel vlekken verwijderaar voor roestvlekken. 

roest uit kleding1. Roestvlekken verwijderen uit witte kleding met azijn en zout 

Maak een mengsel van zout en azijn. Breng het mengsel aan op de vlek. Hier kunt u een oude tandenborstel voor gebruiken. Laat dit een half uur intrekken. Spoel het kledingstuk daarna goed uit met koud water. Was het vervolgens zoals gebruikelijk.

2. Citroen en zout om roest uit witte kleding te verwijderen 

Pers een halve citroen uit boven de vlek. Strooi er zout overheen. Wrijf het mengsel goed in de vlek. Leg het kledingstuk, als dat kan, in de zon. Spoel het kledingstuk na 10 minuten uit met koud water. Was het kledingstuk in de wasmachine. 

3. Roest uit gekleurde kleding verwijderen met zure melk

Gekleurde kleding met roestvlekken kunt u reinigen met zure melk. Melk wordt zuur door hem 2 tot 3 dagen buiten de koelkast te bewaren. Leg uw kleding met roestvlekken een nacht in deze zure melk. De volgende ochtend spoelt u de kleding uit. Was het kledingstuk daarna in de wasmachine.

HG vlekweg 7: de textiel vlekken verwijderaar voor roestvlekken

roestvlekken verwijderen uit kledingMiddelen zoals azijn, zout, citroen en zure melk zijn niet altijd doeltreffend en kunnen nieuwe vlekken veroorzaken. Met de HG vlekweg 7 verwijdert u roestvlekken makkelijk en veilig uit kleding. Deze vlekverwijderaar kunt u ook gebruiken voor tegels, plavuizen, beton en niet-kalkhoudende natuursteen. 

Zo gebruikt u HG vlekweg 7 om roest uit kleding te verwijderen:

Grotere vlekken:

 1. Behandel een klein, onopvallend deel van de stof en test het op kleurechtheid.
 2. Maak de vlek goed vochtig met de HG vlekweg 7.
 3. Laat het product ongeveer 1 à 2 uur inwerken, maar laat het product niet indrogen.
 4. Reinig de stof daarna grondig met warm water en een borstel. 
 5. Herhaal de behandeling wanneer nodig én laat het een langere tijd inwerken.

Kleinere vlekken:

 1. Behandel een klein, onopvallend deel van de stof en test het op kleurechtheid.
 2. Leg de roestvlek op een absorberende witte ondergrond, zoals keukenpapier.
 3. Gebruik een oude doek en breng het product aan op de doek.
 4. Dep het product op de vlekken.
 5. Spoel het vervolgens goed uit met warm water.
  • Met de HG vlekweg 7 zijn roestvlekken verleden tijd. Voor meer informatie over het product en hoe u roestvlekken snel uit kleding verwijdert, bezoekt u onze productpagina: HG vlekweg 7.

Veelgestelde vragen over roestvlekken verwijderen uit kleding

Hoe komen roestvlekken in kleding?

Onbehandelde metalen zoals staal kunnen roesten. Roesten is een chemische reactie met de zuurstof uit de lucht. Het metaal wordt dan omgezet in oxide. Oxide is het bruine laagje dat u op het metaal ziet. Als deze oxide in aanraking komt met uw kleding, geeft dit af.

Hoe krijg je roest uit kleding?

Met de juiste behandeling kunt u roestvlekken verwijderen uit textiel. Het doeltreffendste doet u dat met de HG vlekweg 7. U kunt het ook proberen met azijn en zout, citroen en zout, of zure melk.

Welk HG-product kan ik gebruiken om roest uit kleding te verwijderen?

Roestvlekken in kleding verwijdert u met de HG vlekweg 7. U kunt dit product ook gebruiken voor het verwijderen van roestvlekken op tegels, plavuizen, beton en niet-kalkhoudende natuursteen.

Kan ik ook oude roestvlekken uit kleding verwijderen?

Ja, dat kan. Hiervoor volgt u dezelfde stappen als voor het verwijderen van nieuwe roestvlekken uit kleding.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG vlekweg 7?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

CARREFOUR
KRUITVAT
AVEVE
DELHAIZE
BRICOLAGE
Handyhome Be
Logo Colruyt.Svg
MAKRO
GAMMA
Er zijn helaas geen webshops gevonden die dit HG product online aanbieden.
HG vlekweg 7

Aanbevolen product

HG vlekweg 7

50ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Textiel & Vlekken