Zweetvlekken verwijderen? Gele zweetvlekken uit kleding halen

Gele vlekken op witte kledingstukken vallen snel op. Het is dus begrijpelijk dat u deze gele vlekken uit uw witte kleding wilt halen. Hetzelfde geldt voor grijze of witte vlekken in zwarte kleding.

Met onze tips kunt u weer genieten van stralend witte kleding zonder vervelende gele vlekken en mooie donkere kleding zonder witte strepen.

Hoe ontstaan gele vlekken in witte kleding?


Als u het warm hebt, gaat u zweten zodat uw lichaam afkoelt. Onder uw oksels zitten veel zweetklieren. Vandaar dat u daar meer en vaker zweet. Zweet zelf is helder en op zichzelf relatief makkelijk uit kleding te halen. De gele vlekken ontstaan doordat het zweet zich mengt met anti-transpirant of deodorant. In anti-transparant en deodorant zit vaak aluminium. Aluminium reageert op het zout in het zweet en zorgt voor de kenmerkende gele zweetplekken. 

Gele vlekken op witte kleding vallen snel op. Het is dus begrijpelijk dat u deze gele vlekken uit uw witte kleding wilt halen. De grijze of witte vlekken op zwarte kleding ontstaan vaak alleen door de anti-transpirant en deodorant. 

HG om zweetvlekken en deodorantvlekken te verwijderen

Zweetvlekken uit kleding verwijderen doet u veilig en makkelijk met HG zweetvlekkenverwijderaar. Vaak zijn de hardnekkige gele zweetvlekken en deodorant vlekken niet te verwijderen met gewone wasmiddelen en vlekverwijderaars. 

HG zweetvlekkenverwijderaar is dé doeltreffende voorbehandeling om een gele zweetvlek uit een wit shirt of andere kleding te verwijderen. Na een behandeling met onze zweetvlekkenverwijderaar zijn de gele vlekken verdwenen! Het product is geschikt voor witte en gekleurde kleding. Gebruik HG zweetvlekkenverwijderaar vóór elke wasbeurt om gele zweetplekken te voorkomen.

Hebt u een penetrante zweetlucht in uw kleding die na het wassen niet verdwijnt? Gebruik dan HG tegen nare geurtjes in sportkleding wasmiddeltoevoeging of HG tegen stinkend wasgoed wasmiddeltoevoeging.

Volg onderstaande stappen voor het gebruik van HG zweetvlekkenverwijderaar.

 1. Spray HG zweetvlekkenverwijderaar in ruime mate op de vlekken.
 2. Laat dit 30 minuten inwerken zonder de vloeistof in te laten drogen. Voorkom hierbij dat de vloeistof in contact komt met andere materialen of oppervlakken.
 3. Doe het behandelde textiel vervolgens in de wasmachine en was zoals gebruikelijk met een aanbevolen dosering hoofdwasmiddel bij max 60°C.

6 alternatieven om zweetvlekken uit kleding te verwijderen

zweetvlekken verwijderenHG blijft de meest doeltreffende methode om zelfs oude zweetvlekken te verwijderen. Er zijn ook verschillende huis-, tuin- en keukentips om gele zweetvlekken uit witte kleding te verwijderen. Ze zijn wel niet altijd even doeltreffend. Let bij sommige middeltjes goed op wat u doet. De tips zijn voornamelijk geschikt om gele zweetvlekken te verwijderen uit witte kleding.

1. Azijn
Deodorantvlekken verwijderen met azijn? Azijn is een goed middel tegen veel vlekken, ook tegen gele vlekken in witte kleding. Vul een plantenspuit voor de helft met witte azijn en voor de helft met water. Spuit het mengsel op de zweetplekken voordat u de kleding wast.

2. Natriumbicarbonaat
Ook met natriumbicarbonaat kunt u transpiratievlekken verwijderen. Voeg vier eetlepels natriumbicarbonaat toe aan 50 ml warm water. Roer dit in een kom tot een pasta. Smeer de zweetvlekken in met deze pasta en laat het middel twee uur intrekken voordat u het wast.

3. Schoonmaaksoda
Net als natriumbicarbonaat helpt schoonmaaksoda om zweetplekken uit kleding te verwijderen. Maak een papje van een kopje water en schoonmaaksoda. Smeer de zweetplek in met dit mengsel. Laat het een paar uur inwerken voordat u de kleding wast. 

4. Ammoniak
Let op wat u doet met ammoniak. Zorg voor een goede ventilatie als u met ammoniak aan de gang gaat. Vul een kopje met ammoniak. Dep de ammoniak met een zuivere en droge doek op de gele vlek. Laat dit een uur inwerken voordat u de kleding wast.

5. Citroen
Meng het sap van een citroen met even veel water. Wrijf dit op de zweetplek. Laat het een uur inwerken voordat u de kleding wast.

6. Afwasmiddel, wodka en witte azijn
U kunt ook wodka gebruiken om gele zweetvlekken te verwijderen. Meng de wodka met afwasmiddel en witte azijn. Meng dit vervolgens met water in een gelijke verhouding. Vul een emmer met het mengsel en leg uw witte kleding hierin te weken. Soms is de gele vlek al binnen een uur weg, maar dit kan ook een nacht duren. Is de gele vlek bijna weg? Was de kleding dan.

Hebt u een witte deodorantvlek in zwarte kleding? Dan werken bovenstaande tips minder goed. U kunt zwarte kleding één tot twee uur in een emmer met koud water laten weken. Voeg hier wel een kopje witte natuurazijn aan toe. 

4 tips om deodorant- en zweetplekken te voorkomen

zweetvlekken uit kledingHet liefst wilt u natuurlijk voorkomen dat u gele vlekken in uw witte kleding krijgt. Wij geven vier tips om zweetplekken onder de oksels te voorkomen:

1. Deodorant zonder aluminium
Omdat gele vlekken in witte kleding door aluminium ontstaan, kunt u proberen om deodorant te kopen waar geen aluminium in zit.

2. Behandel zweetvlekken direct
Zit er een zweetplek in uw kleding? Wacht dan niet te lang om deze schoon te maken. Dit voorkomt dat het zweet diep in de kleding kruipt.

3. Niet in de droogkast
Probeer kleding aan de lucht te drogen. De droogkast kan ervoor zorgen dat zweetplekken verergeren.

4. Onderhemd dragen
Hebt u een duur hemd? Dan is het ook een oplossing om dit te beschermen met een onderhemd.

Werken de tips om zweetvlekken te verwijderen of zweetplekken te voorkomen niet goed? Met HG zweetvlekkenverwijderaar hebt u gegarandeerd resultaat.

 

Hebt u zelf een goede tip om zweetvlekken uit kleding te halen? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen over zweetvlekken verwijderen

Hoe ontstaan zweetplekken in kleding?

Gele vlekken door zweet ontstaan doordat het aluminium in anti-transparant en deodorant zich mengt met het zout in zweet. Deze reactie zorgt voor gele vlekken in witte kleding.

Hoe kan ik zweetvlekken in kleding verwijderen?

U kunt zweetvlekken uit witte kleding halen met:

 • azijn
 • natriumbicarbonaat
 • schoonmaaksoda
 • ammoniak
 • citroen
 • afwasmiddel, wodka en witte azijn

Deodorantvlekken in zwarte kleding kunt u oplossen met water en witte natuurazijn.

Hoe kan ik zweet- en deodorantvlekken in kleding voorkomen?

U kunt met de volgende tips voorkomen dat er gele zweetvlekken in uw kleding komen:

 • Gebruik deodorant zonder aluminium.
 • Behandel zweetvlekken direct.
 • Doe kleding niet in de droogkast.
 • Draag een onderhemd onder dure kleding.

Met welk HG-product kan ik zweet- en deodorantvlekken verwijderen?

Zweetvlekken verwijderen doet u veilig en makkelijk met HG zweetvlekkenverwijderaar.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG zweetvlekkenverwijderaar?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

AVEVE
DI
GAMMA
Brico Bricoplanit RGB YG
CARREFOUR
Logo Colruyt.Svg
KRUITVAT
DELHAIZE
Bolcom Logo
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG zweetvlekkenverwijderaar

Aanbevolen product

HG zweetvlekkenverwijderaar

34 reviews

250ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Textiel & Vlekken