Wasbak verstopt? 5 tips om de afvoer te ontstoppen

Een wasbak wordt dagelijks gebruikt en moet regelmatig schoongemaakt worden. Haar, zeepresten en huidvetten in de afvoer kunnen zorgen voor een verstopte wasbak. Is uw wasbak verstopt? HG geeft 5 tips om uw wasbak te ontstoppen én proper te houden. Lees onderstaande tips.

Oorzaken van een verstopte wasbak


Uw wasbak verstopt? In de badkamer zijn haren met stip de belangrijkste oorzaak van een verstopte afvoer. Scheren, wassen, kammen, föhnen: dit zorgt allemaal voor haren in de wasbak. Haren, zeepresten en huidvetten hopen zich op in de afvoer. Een verstopte wasbak herkent u gemakkelijk. Loopt het water in uw wasbak steeds langzamer weg en komt er een vieze geur uit de afvoer? Tijd om de wasbak te ontstoppen en een ernstige verstopping in uw leidingen te voorkomen.

Wasbak ontstoppen: 5 tips

Elk huishouden krijgt wel eens te maken met een verstopte wasbak. Vaak is dit probleem makkelijk te verhelpen. Op het internet worden diverse tips gedeeld. HG heeft willekeurig een aantal tips geselecteerd waarmee een wasbak ontstopt zou kunnen worden. Eenvoudig uw wastafel ontstoppen? Gebruik HG vloeibare ontstopper

wasbak verstopt1. IJzerdraad

Maak een haakje aan het uiteinde van de ijzerdraad. Duw de ijzerdraad met het haakje door de afvoer tot u de verstopping voelt. Trek de ijzerdraad in een draaiend beweging naar boven. Haar en zeepresten worden meegenomen. Spoel dit vuil niet door de afvoer, maar gooi het in de vuilbak. 

2. Ontstopper met zuignap

Vul de wasbak met een laag water. Zet de ontstopper over de afvoer. Zuig de zuignap vast door hem een aantal keer op en neer te duwen. Zorg ervoor dat de ontstopper niet loskomt van de afvoer. Door de trekbeweging kan de verstopping loskomen. 

3. Sifon reinigen

Pak een bakje of een emmer en plaats deze onder de sifon. Draai de sifon los met een waterpomptang. Maak de sifon en de afvoerpijp goed schoon.Draai de sifon met de hand vast en controleer op lekkages. Geen lekkages? Draai de sifon met de waterpomptang verder vast.

4. Ontstoppingsveer

Rol de ontstoppingsveer uit en haal alle hobbels en vouwen uit de veer. Duw het uiteinde van de veer in de afvoer. Voelt u de verstopping? Door eerst te draaien en vervolgens te duwen en te trekken kan de blokkade losgemaakt worden. Trek de ontstoppingsveer voorzichtig uit de afvoer.

5. Ontstoppingsmiddel 

Giet een tas soda in de afvoer en wacht vijf minuten. Giet daarna een tas azijn in de afvoer. Laat dit mengsel twee uur inwerken. Breng water aan de kook, laat het een beetje afkoelen en giet dit door de afvoer. 

Loopt het water na gebruik nog altijd niet door? Gebruik dan een krachtiger ontstoppingsmiddel, zoals HG vloeibare ontstopper.

HG vloeibare ontstopper: doeltreffend verstopping verhelpen

wasbak ontstoppenEenvoudig uw wastafel ontstoppen doet u met HG vloeibare ontstopper. De ontstopper werkt grondig en doeltreffend én tast de kunststof leidingen niet aan.Het product is gebruiksklaar en bruist of spat niet als het in de afvoer wordt gegoten. 

De verstopping kan niet verergeren, zoals bij poeder- en korrelproducten wel het geval kan zijn. Binnen 5 minuten resultaat.

Zo gebruikt u de HG vloeibare ontstopper bij een lichte verstopping:

  1. Giet 500 ml HG vloeibare ontstopper in de verstopte afvoer.
  2. Laat de ontstopper ongeveer 5 minuten inwerken.
  3. Spoel goed door met koud water.

Loopt de afvoer niet door? Zo gebruikt u HG bij een hardnekkige verstopping.

  1. Vul de wasbak met warm water.
  2. Voeg 500 ml HG vloeibare ontstopper toe aan het water.
  3. Laat dit een nacht staan.
  4. Spoel de volgende dag met warm water.
    • Naast een 1 liter variant hebben wij ook een 500 ml variant in ons assortiment. Wilt u een ontstopper die absoluut niet spat? Gebruik dan onze HG gel ontstopper. Gaat het om een zeer hardnekkige verstopping? Dan adviseren wij HG duo ontstopper.

Een verstopping voorkomen: 3 tips

Aan haar en zeepresten ontkomt u niet. Wel kunt u een aantal dingen doen om uw wasbak proper te houden en een verstopte wasbak te voorkomen. 

1. Verwijder haren onmiddellijk.

2. Spoel uw wasbak na gebruik.

3. Reinig wekelijks uw wasbak met HG badkamerreiniger extra glans.

Veelgestelde vragen over wasbak ontstoppen

Wat is de oorzaak van een verstopte wasbak?

In de badkamer zijn haren met stip de belangrijkste oorzaak van een verstopte wasbak. Scheren, wassen, kammen, föhnen: dit zorgt allemaal voor haren in de wasbak. Haren, zeepresten en huidvetten hopen zich op in de afvoer.

Hoe ontstop ik mijn verstopte wasbak?

Een wasbak ontstoppen kunt u op 5 manieren doen: 

1. Met ijzerdraad.

2. Met een ontstopper met zuignap.

3. Sifon reinigen.

4. Met een ontstoppingsveer.

5. Met een ontstoppingsmiddel.

Met welk HG-product ontstop ik mijn wasbak?

HG vloeibare ontstopper werkt grondig en doeltreffend én tast de kunststof leidingen niet aan.Het product is gebruiksklaar en bruist of spat niet als het in de afvoer wordt gegoten. 

De verstopping kan niet verergeren, zoals bij poeder- en korrelproducten wel het geval kan zijn.

Hoe voorkom ik een verstopte wasbak?

U kunt een aantal dingen doen om een verstopping te voorkomen: 

1. Verwijder haren onmiddellijk.

2. Spoel uw wasbak na gebruik. 

3. Reinig wekelijks uw wasbak met een HG badkamerreiniger extra glans.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG vloeibare ontstopper (1L)?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

DELHAIZE
Logo Colruyt.Svg
BRICOLAGE
AVEVE
Handyhome Be
Brico Bricoplanit RGB YG
CARREFOUR
GAMMA
KRUITVAT
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG vloeibare ontstopper (1L)

Aanbevolen product

HG vloeibare ontstopper (1L)

174 reviews

1L

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Afvoer & Verstopping