Tegellijm verwijderen? 3 tips om tegellijm te verwijderen

U wilt de vloer in de badkamer opnieuw betegelen, of een parket- of laminaatvloer in plaats van een tegelvloer leggen? U hebt de oude tegels al verwijderd, maar er zijn oude en uitgeharde lijmresten achtergebleven of er is tegellijm op de nieuwe tegels gekomen tijdens het plaatsen. Dan wilt u die tegellijm wel verwijderen van de tegels of de vloer.

Of u nu tegellijm wilt verwijderen van de betonvloer of van de muur, oude en uitgeharde tegellijm verwijderen is erg moeilijk. Ook verse tegellijm kan al lastig zijn. Toch is het belangrijk dat u tegellijmresten goed verwijdert. Anders kan dat het resultaat van een nieuwe vloer of muur behoorlijk verpesten. 

Wij geven u 3 tips om (oude) tegellijm te verwijderen. Zo kunt u op een volledig lijmvrije ondergrond beginnen aan iets nieuws.

Waarom tegellijm verwijderen?


Het is eigenlijk bijna altijd belangrijk om oude tegellijm te verwijderen van de muur of vloer. De meeste mensen willen waarschijnlijk wel nieuwe tegels plaatsen als ze oude tegels verwijderen, of wel iets anders plaatsen op de vloer of de muur.

tegellijm verwijderenVerwijdert u tegellijmresten niet?  Dan is het een stuk moeilijker om een mooi nieuw resultaat te krijgen. Ook kunnen er bij het plaatsen van nieuwe tegels makkelijk tegellijmresten op de nieuwe tegels komen. Niet zo mooi om dat te laten zitten, natuurlijk. Ook dan wilt u deze tegellijm verwijderen van tegels. 

Helaas is het verwijderen van tegellijm moeilijk. Gelukkig zijn er oplossingen om tegellijm van de vloer te verwijderen, of van muren.

HG om makkelijk uitgeharde tegellijm te verwijderen

Met HG vloerlijmverwijderaar verwijdert u lijmen en lijmresten van bijna alle ondergronden. HG vloerlijmverwijderaar verwijdert naast allerlei vloerlijmen ook met gemak tegellijm. Het bevat geen grondstoffen die zwaar milieubelastend zijn (methyleenchloride en methanol). Kortom, met HG vloerlijmverwijderaar verwijdert u tegellijm snel, gemakkelijk en veilig.

Volg onderstaande stappen voor het correct gebruik van HG vloerlijmverwijderaar.

  1. Snij de vloerbedekking eerst in stroken, rol deze op en verwijder de vloerbedekking. (Vinyl) vloerbedekking die zich niet laat lostrekken, moet eerst geperforeerd worden met een prikrol of soortgelijk gereedschap. 
  2. HG vloerlijmverwijderaar moet goed kunnen doordringen in de lijmlaag om deze te kunnen losweken. Smeer achtergebleven lijmresten rijkelijk in met de vloerlijmverwijderaar met behulp van een kwast. 
  3. Steek na ongeveer 10 tot 15 minuten de lijm af met een plamuurmes. 
  4. Spoel de ondergrond zorgvuldig na met water. 
  5. Voordat de nieuwe wandbedekking of vloerbedekking wordt aangebracht, dient de ondergrond goed droog te zijn.

3 andere manieren om tegellijm te verwijderen van de muur of vloer

HG vloerlijmverwijderaar is een makkelijke en veilige manier voor het verwijderen van  tegellijm. Op het internet staan ook andere tips om tegellijm te verwijderen van een betonnen vloer of muur. Wij hebben er een paar voor u op een rijtje gezet. 

Pas wel op met wat u doet. Voor sommige tips moet u handig zijn en sommige middelen kunnen gevaarlijk zijn.  Zo wordt er soms ook aangeraden om tegellijm te verwijderen met zoutzuur. Dit is een erg gevaarlijke stof. Wij raden u daarom ook af om dit gebruiken. Ook kunnen wij het resultaat van de onderstaande tips niet garanderen.

1. Over de oude lijm of tegels betegelen of leggen
Gaat u opnieuw betegelen? Dan kunt u er ook voor kiezen dit over de oude tegels heen te doen of om genoeg nieuwe lijm over de oude lijm te smeren. Let wel op dat u dan goede lijm gebruikt. U verliest hiermee wel wat ruimte.

uitgeharde tegellijm verwijderen 2. Hamer & beitel
U kunt tegellijmresten ook verwijderen met een hamer en beitel of er een speciale machine voor huren. Dit is wel een tijdrovende manier. Een machine huren is vaak ook duur.

3. Schuren
Zijn er alleen nog oppervlakkige tegellijmresten? Deze kunt u er met een schuurmachine proberen af te schuren. Dit wordt wel erg stoffig. Ook is het resultaat niet altijd naar wens.

Bij de bovenstaande tips kunnen wij geen resultaat garanderen. Ook is het handig dat u wat ervaring met klussen hebt. Wilt u een gegarandeerd resultaat? Gebruik dan HG vloerlijmverwijderaar.

Hebt u zelf een goede tip om tegellijm te verwijderen? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen over tegellijm verwijderen

Waarom moet u tegellijm verwijderen?

Meestal wilt u iets nieuws plaatsen als u oude tegels verwijdert. Voor een goed resultaat is het belangrijk dat oude tegellijmresten worden verwijderd.

Hoe kan ik tegellijm verwijderen?

Tegellijmresten verwijderen kan erg moeilijk zijn. U moet dus goed weten wat u doet. U kunt als u wat ervaring hebt met klussen het volgende proberen:

  • Over de oude lijm of tegels heen betegelen
  • Met een hamer en beitel tegellijmresten verwijderen of een machine hiervoor huren.
  • Oppervlakkige tegellijmresten met een schuurmachine eraf schuren.

Met welk HG-product kan ik tegellijm verwijderen?

Met HG vloerlijmverwijderaar verwijdert u lijmen en lijmresten van bijna elke ondergrond. Ook tegellijm verwijdert u hiermee makkelijk en veilig.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG vloerlijmverwijderaar?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

BRICOLAGE
KRUITVAT
DELHAIZE
CARREFOUR
HUBO-BE
GAMMA
AVEVE
Logo Colruyt.Svg
Brico Bricoplanit RGB YG
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG vloerlijmverwijderaar

Aanbevolen product

HG vloerlijmverwijderaar

44 reviews

750ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Klus & Doe-Het-Zelf